ASIA DOLI Food Street Setapak Central Memukau Pelbagai Rencah Makanan | Julia Johari
Booking.com

ASIA DOLI Food Street Setapak Central Memukau Pelbagai Rencah Makanan






























Dulu namanya KL Festival, kemudian di tukar nama Setapak Central terletak di jalan Genting Klang Kuala Lumpur. Kawasan ini memang port utama julia selalu pergi dengan family, terkadang bukan nak shopping sangat tapi suka berjalan ambil angin petang sambil makan light-light je. Baru-baru ni julia dan suami serta anak saje jalan-jalan dalam Setapak Central, kemudian stuck di Sushi King, toleh kiri wowwwwwww is it FOOD COURT?

Cantikkknnnyaa! Yes julia suka cosy place macam ni, terletak di aras GROUND FLOOR (sebelah sushi king) sebenarnya banyak port cantik boleh selfie dalam ni tetapi mentiba jadi pemalu nak selfie sebab port port tu semua ada orang makan hahahhaha hormon malu mai plak so shoot anak je lah hahaha.

Pertama kali tgk, sudut kedai yang comel, baru lagi ni bukak sebab nampak macam bau kedai baru beroperasi, ada macam-macam yang jual, semua tulis hujung nya ST (street) dah rasa macam makan petang di LA je hahaha yelah semua nak tulis ST. kikiki

Tempat duduk dia selesa gila, meja luas, kawasan luas, ada baby chair semua alahaiii nak lepak minum petang ke makan tengahari ke dinner ke boleh sangat. Harga pun tak mahai mana pun. Serius!
Anak oh anak, nampak tak walidnya di belakang tadbir tu tengah que order nasi ayam Hainan ST. Qaiser ilman pakai sangat otai that day, bertopi upin ipin. Ambil sudu garfu sendiri, julia saje biarkan dia berdikari sikit suh pi ambil sudu garfu sendiri di kawasan satu sudut, nak ajar dia supaya setiap kali makan kena ambil sudu dan garfu. Good boy dia buat sendiri sebenarnya...but ikut mood la hehhe.


Yes, air sangat murah, orange, mango dan lemon ais...sedap...tak silap dalam RM3 lebih setiap satu air...murah dah...cordial kan bukan fresh jus pun. Gelas pun besar puas minum.

Haaa, nasi ayam dah sampai kemahen haaa memasing santap nasi ayam, time petang julia kurang gemar makan nasi, so pilihan lebih kepada jenis sup atau mee.           

Perghhhhhhhh! Nasi ayam hainan ini memang sedap serius sedap...sebelah kiri ayam hainan steam, sebelah kanan ayam hainan roasted. Hmmmm julia pun cuit-cuit makan sikit kedua-duanya pun best sangat ! 

Kuewtiaw Goreng dari Penang St. Fuhhh ini memang betul-betul nangis nak makan. Sedappp oooo basah2 sikit dan rasanya memang bestt ada cili padi ngap sekali haaa pedas. Fuhhh boleh repeat lagi ni makan.        



Sambil-sambil window shopping, julia suka lepak food court, suka sebab boleh tengok banyak  pilihan makanan berbanding pergi 1 restoren. Satu kelainan di Setapak Central yesss. 

Setapak Central,
Lot G, Ground Floor,
67 Jalan Taman Ibu Kota,
Taman Danau Kota,
Setapak, 53300 Kuala Lumpur.

7 comments:

  1. tu la dh tukar nama kl festival...aritu pn lama tk pegi tu yg br tau jugak...tk pernh lak pegi food courtnye...kuehtiaw tu nmpk menarik...br smlm mkn penang kuehtiaw

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaaaaa kuey teow tuu :D Nasi ayam pun :D

    ReplyDelete
  3. Nti nk cuba la mkn sini..dok pegi xpnh singgah mkn sini..nk try CKT tuh

    ReplyDelete
  4. mmg suka lepak Setapak central ni.. hihi

    ReplyDelete
  5. telio tengok kuey tiow goreng tuuuuuuuu ...arghhhhh :D

    ReplyDelete
  6. ni dekat dengan office kita. kita pun belum try lagi. hehehe selamat tahun baru kak jue

    ReplyDelete
  7. mak aiii ... memang menyelerakan ...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com