10 Tips Psikologi Mendidik Anak Cara Islam | Julia Johari
Booking.com

10 Tips Psikologi Mendidik Anak Cara Islam

Tengah survey pre school my Qaiser ilman tahun hadapan,
Almaklumlah dah 4 tahun kalau ikut tahun 2016,
Dah jumpa satu institusi ni, 
Tapi masih dalam survey dikawasan berdekatan lain juga,
InsyaAllah ada rezeki julia kongsikan apa yang Qaiser ilman belajar
Dimana dan dekat mana tu julia rahsiakan atas faktor keselamatan.

Tengah survey dalam internet dan meneliti tahun tahun pembesaran anak-anak,
Meneliti keperluan tahn 2019, ya masih ada 3 tahun sahaja lagi anak soleh ini akan masuk Darjah 1, tapi julia dah rangka perjalanan hidupnya dari segi Iqra, Al-Quran, dan lain-lain.

Semua ibu bapa nak kan yang terbaik, semua tadika dan taska dalam Malaysia ni terbaik, yang bezanya adalah cara kita mendidik anak dalam cara Islam itu bagaimana, dari rumah bagaimana?

Bukan apa, tak mau lah nanti kita serah anak bulat bulat dekat institusi dan cikgu,
Start from now, jom lah kita ubah cara kita sebagai ibu, sebagai bapa....
Kita cerminan mereka...yes, my son almost 4 years next year, which means sangat sesuai dah pelajari bermacam-macam benda.

Yakin atau tak yakin ---- satu perasaan yang selalu di uji bila jadi ibu bapa....tak bagus juga timbul rasa was was setiap masa, apa-apa pun julia yakin melihatkan personaliti Qaiser ilman yang suka bergaul, peramah dan mudah mesra berjumpa dengan orang baru membuatkan julia yakin Qaiser ilman suatu hari nanti boleh berdikari menjelang umurnya 7 tahun...gogogoogogo !

Jom serap psikologi mendidik anak cara islam dibawah, bagus garapan yang terpampang!











Jalan-jalan kehidupan seorang ibu, rencahnya banyak, hadapi dengan tenang, ambil satu satu masalah, kupas, masak, dan hidangkan dengan cara terbaik sekali, jika hasil komen kelihatan ianya GAGAL...cuba ulang praktik sekali lagi....pasti hasilnya JAYA...

Amin julia doakan anda semua dipermudahkan jalan masing-masing untuk mencorakkan anak soleh dan solehah.

10 comments:

  1. smua ibu bapa nk terbaik utk anak...tp kdg2 kita tk terlps dr marah ank akibat stress di pejabat kn

    ReplyDelete
  2. semua rara praktikkan, cuma kalau geram sgt tu ada gak cubit cubit.hehehe. sbb geram sgt. hehehe. InsyaAllah, kita semua nak yg terbaik kan ju.

    ReplyDelete
  3. Yup Julia.. Semua ibu bapa nak yang terbeak utk anak2 depan termasuklahh mummy... Insya Allah ! Semoga Berjaya.. Amin

    ReplyDelete
  4. sudah pasti kita inginkan yang terbaik buat anak2 kita. by the way sama la usia anak kita. lahir 2012 kan. hihi

    ReplyDelete
  5. Tips yg berguna. Yang ada antaranya menjentik hati ni. Huuuu.

    ReplyDelete
  6. Sekarang memang kena banyak guna psikologi dalam mendidik :D

    ReplyDelete
  7. mekasih ju..berguna sgt tips ni..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com