Manja Dengan Walid | Julia Johari
Booking.com

Manja Dengan Walid

Manja dengan walid setelah 4 hari walid outstation, ginilah Qaiser ilman, tak berenggang dengan walid. Ke mana-mana tanya walid sampai puas bagi tau walid lambat lagi nak balik. Bila dah balik walidnya beli macam-macam mainan, patutlah dia manja dengan walid bukan umi, sebab umi garang !

Sabtu lepas bawa Qaiser ilman ke Gardens Midvally, saje pusing-pusing je, tak ada niat nak soping sangat sebab suami tak berapa sihat, selsema, sakit tekak teruk, itu sebab dia tengok je anak dia makan baskin robin tu. Kalau tak favourite juga tu hehe.

Kami selalu lihat, kalau pi gerai atau restoren kalau tak ramai orang pasti lepas kami beli ramai plak beratur kat belakang, banyak kali dah macam tu. Suami selalu cakap, kita ni pembawa rezeki kot, mana-mana kalau gerai atau restoren sunyi, lepas kita masuk menderu orang beratur macam kisah Baskin Robins The Gardens ni lah. Dari tak ada orang langsung, baru letak bontot haaaaaaa meriah beratur plak tu.

Pistacio ! Memang sedap lah ada hirisan kacang pistacio dalam aiskrim ni, ambil yang kecil je RM14. Ingat scoop kecik rupanya boleh tahan besar scoop dia, mujur tak order yang besar. Almaklumlah memang jarang sekali nak lepak kt Baskin ni, julia sangat berkira sikit tentang aiskrim mahal sekali sekala tak apalah kalau selalu motak pale.

Siapa tak suka aiskrim kan, julia dan Qaiser ilman je melantak berdua, itupun puas nak habis sebab banyak huhu.

Petang sikit lepak kat Mid Vally plak pekena Krispy Kreme Kids Set ni
2 mini donut FREE 1 Vitagen 
RM5 plus gitu.

Okeylah rasa sedap gak.


Disebabkan banyak sangat sugar budak ni makan, malam sampai ke hari Ahad kena catu tentang perihal gula, hmmm umi concern bab ni, so kenalah minum air masak banyak-banyak, mujur dia nak minum. Risau gigi anak oiii, tak mau lah berlubang2, hari-hari cek gigi Qi.

Manjalah dengan walid puas-puas Qi, sebab akhir-akhir ini umi selalu baca di FB ada beberapa rakan yang suaminya pergi dulu. Sedih kot, itu sebab apa-apa pun kita kena redho, Allah nak ambil dalam sekelip mata.

Tanya dalam diri kuatkah aku jika aku berada di tempat mereka, tanpa suami?
Allahuakbar !

Aku rasa aku tak kuat beb serius ! >__<

13 comments:

  1. huwaaaaa..sedihnyee pulak last2 tu..mmg ju..kalau la..kalau...mmg rs lumpuh sebelah kaki..tp moga Allah panjangkan usia perkahwinan kita..
    bagus qi..nk jgk mnm air masak..danish ms makan je minum air masak..mmg jarang sgt die mintak..

    ReplyDelete
  2. manja nye dia ngn walid......ain seronok bila tgk anak2 yg manja dengan bapa dia....nampak sweet sangat...mcm ain pun anak2 dpt jumpa husband weekend je...bila dia main sama, manja2 dengan papa dia rasa tenang je jiwa nie...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..serook dgn anak bapak nie ;) tapi tetibe tang last...uhuks...sama la x kuat! :(

    ReplyDelete
  4. akak Julia, anak saya pun agak manja ngan ayah dia... walaupun ayah dia agak garang.... hihi...
    saya sebagai ibu pun garang gak tapi last2 jadi `baik' balik pas marah anak.... sbb rasa mcm terover plak...macam rasa bersalah marah anak lebih.... anak lelaki jgk... sebaya QI... :-)

    bab pembawa rezeki tu.... kami sekeluarga pun macam tu jugak... kalau gi mana2 kedai tak ramai orang, pas je kami masuk ramai je orang datang... hihihi....

    saya pun tak kuat jgk klu suami tak de di sisi.... laki balik keje lmbt pun rasa tak tenang je... huhu... apa lagi kalau kena kerja luar..... semoga Allah panjangkan usia perkahwinan kami.... Amin....

    ReplyDelete
  5. Comel je Qi. Lama dah tak makan Baskin Robbin

    ReplyDelete
  6. saya pun tak kuat......serius x!

    ReplyDelete
  7. seronoklah tu dpt jmpa Walid..
    tapi tak syok lah walid dok tgk je ice cream tu.. hihi

    ReplyDelete
  8. sronok layan eskrem tu..akak kalo mkn eskrem baskin robbins slalu ari rabu pink day murah skit dr ari2 biasa...anak ayah ye..umi garang ye...hehe...

    ReplyDelete
  9. Muka pun dah macam walid...mesti lah manja ngan walid...haha Qi...tambah bam bam lah kamu nanti ..

    ReplyDelete
  10. bonding anak lelaki dgn papa memang terbaik!

    ReplyDelete
  11. Amboiiii omeyynyaaa manja2 dgn daddy diaaa.. Hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com