Tous les Jours WOLO Bukit Bintang Korean Bakery Paling Ohsem! | Julia Johari
Booking.com

Tous les Jours WOLO Bukit Bintang Korean Bakery Paling Ohsem!

Bila sebut ROTI pasti anda teringat roti yang lembut, rasa sedap, bau harum dan sudah semestinya harga berbaloi. Kalau kita pergi ke Jusco dan MidVally contohnya pasti disana sini ada stall khas jual roti kan, pasti kita nak beli walaupun satu. Haa, tapi bila sebut di Bukit Bintang kedai roti tang mana? Semua shoplot hebat-hebat je heheh. Adalah, cuma lama dah julia usya dari dulu lagi. 
Cakap dengan suami, cantik ye kedai roti tu bang, rasa nak masuk makan dalam tu je hehhe. Serius dalam tu pun leh korang lepak makan-makan kek dan roti. Bila intai kat tingkap nampak mat salleh tengah kusyuk duk ats kerusi kulit dok potong roti makan, ingat dalam Hotel WOLO, rupanya sebelah hotel tu ada kedai TLJ. TLJ tu lah Tous les Jours hahhaha. So sedap sebut nama seakan-akan france gitu. (sebenarnya tergoda tengok mat salleh tu makan, tu ajak suami masuk tengok) hahahhahahha cis :p
Maksud Tous les Jours (TLJ)
Tous les Jours (pronounced as Too-Leh-Joo) means “Everyday” in French. Established in 1997 in Korea, it has more than 1300 outlets in 8 countries from Korea and China to the USA. 


Tous Les Jours is a French inspired Korean bakery serving a wide selection of breads, pastries, cakes and beverages using high quality of fresh ingredients and modern baking expertise.

Kedai TLJ cawangan bukit bintang tu betul-betul depan Lot 10 sebelah dengan hotel WOLO yang cantik tu, kalau tak nampak tak panjang umur lah tu hahahhahah #gurauje

Ingat nak usya je, tapi terpikat satu roti pizza punya pakaging, aku bukan boleh tengok pakaging lawa terpikat dok lah situ tengok lama-lama dengan suami hehehe, abang tengok apa tu, tengok je keeeee...beli lah beli lah hahaha

 Lain dari yang lain lah tengok, version Korean Bakery ni memang powerlah, nama je ala-ala france tapi origin from Korea weh...pekerja jual kt sini kebanyakkannya macam orang Malaysia kita, wahhh.

Kenapa lawa sangat ni.......oh my godness, harga kek pun munasabah jugak tau...tak mahal mana...weeeee sedapnya........macaroon pun ada...huwaaaa napa aku tak beli ritu eh. Tak mahal pun.



Kalau korang terlajak ke Bukit Bintang tu, cer try beli roti pesen tu ala kelopak bunga, yang bulat-bulat tu tak tau lah sebab tak beli. Roti yang ala kelopak bunga tu masyaAllah sedapppppppppppppp ye...nangis nak makan sebab berebut dengan si Qi...mencikkkkkkkkk!


Dari niat nak intai terintai-intai terus pinang hahahhahhaha siapa lagi kalau bukan pau suami ehehhehehe, lariiiiiiiiiii lariii jauh2 makan cepat2 hahahhahaha.
Kot free korang leh terjah, pekena kopi ke kan dok lepak sini sambil tengok monorel hahhaha. Best pe. Syok plak port ni...nanti nak singgah lagi beli roti kelopak munga tu, nama tu aku yang reka sebab aku tak tau nama asal roti tu hahahhahaha
TLJ WOLO Bukit Bintang
Address
126, 126A-C, Jalan Bukit Bintang

Tel: +603 4065 0088
Opening Hours
7.30am – 12.00am (Sunday-Thursday)
7.30am – 1.00am (Friday, Saturday & Public Holidays)

12 comments:

  1. adeii.. tengok macam rangup2 je roti tuu..nampak fresh sangat..roti je padahal pon kan.. ngences trengok

    ReplyDelete
  2. huwaa kenapa tunjuk kek??kenapakah??kenapakah?? T__T

    ReplyDelete
  3. alahaiiii ju..melepass dh..br sabtu aritu dok kt hotel royale bintang..klu tau memang dh terjah..xtau nk gi mn mlm tu..last2 ke kg baru je..

    ReplyDelete
  4. selalu mai area sini... nanti boleh singgah....

    ReplyDelete
  5. SEMUA NAMPAK SEDAP LAAA...TERINGINNN

    ReplyDelete
  6. opis dh pindah jauhhh..kalo opis lama dkt je nk ke sini

    ReplyDelete
  7. Wah macam best jer ni Juju..Semua nampak sodappp jer ni

    ReplyDelete
  8. uuuuu emm dap dap. memang suka pergi bakery tu la badan ku makin berpam pam. nak jugak pergi ke tempat ni.


    Soya antara Fakta dan Auta

    ReplyDelete
  9. heehe masuk sini memang boleh bankrup.. bahaya...

    ReplyDelete
  10. Assalam julia,
    tu diaaaaaaaaaa haaaiiihhhh
    osem view of cakes he3

    ReplyDelete
  11. wow, baru teringat yg tepung roti kat umah da abis.
    mau gi beli jap la...
    walaupun buat roti kat umah, still aida tegar beli bun kat kedai roti.
    i like eating roti :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com