Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari Kenangan Terindah Paling Menyeronokkan | Julia Johari
Booking.com

Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari Kenangan Terindah Paling Menyeronokkan

11 - 13 September 2015 | Family day Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) telah berjaya dilangsungkan 3 hari 2 malam di sebuah resort di Hulu Langat. Lebih dari 50 blogger terpilih bersama pasangan dan anak-anak dalam family day ini. Masih ingatkah korang yang julia dulu pernah hadir Bloggers Day Out di Putrajaya pada bulan 3 yang lepas. Susulan dari situlah founder Ben Ashaari beserta Ajk dan sponsors mula mengatur langkah untuk anjurkan program Family Day sejak bulan Mac 2015 lagi. 

Nama tempat ini dirahsiakan dan aku tak suggest kat korang untuk anjurkan kat sini, ada masalah yang mereka terlampau berkira, so kami pun berkira nak promosi tempat ni kat korang.


Instagram KBBA Official 
Gambar-gambar sekitar family day - SINI

Nak bagi tahu korang, dari awal julia datang sampai lah balik, SEMUANYA DI TAJA. Ya di taja beb dari segi penginapan, permainan, baju t-shirt kelab KBBA, makan minum dan lain-lain. Best kan? For surelah best sebab sponsors besar yang taja kami adalah dari pihak Cosmoderm sendiri beserta sponsor-sponsor yang lain. 


Dari acara karouke pada malam hari pertama, hari kedua terus senaman beramai-ramai, chicken dancelah, poco-pocolah hahahha ketawa je keje pastu terus buat flying fox, kemudian acara sukaneka berpasukan disebelah petang, julia team purple tau, selalu kena buli dengan ben dan geng-geng lain hahahha. 

Akhirnya menang johan bagi acara Berjalan Kasut Terompah Berpasukan dan Masuk Air dalam relung tiup bola ping pong paling terpantas. Perghhhhhhhhhh 2 game tu je yang johan yang lain kena boooooooo hahahhahha tapi seronok sangat lah. Terasa macam budak-budak kecik je time tu. 

Poco-Poco / Chicky Dance
Syokkk oiiii bila poco poco hahhaha step tu tibai je wpun dah diajar, lantakkan aje suka2 je kan, bila sampai chicky dance hooreyyy semua seronok!


FLYING FOX 
Hahaha paling syok flying fox la beb, mai tengok video julia jom.

Video

SUKAN RAKYAT
Kasut Terompah Berpasukan
(TEAM PURPLEJUARA)

Video

Pancing Tin Kosong Terbanyak
(Team PURPLE Naib Juara)
Paling tak boleh dilupakan bila founder KBBA Ben Ashaari sendiri yang curi tin kami tau hahahha semua tak perasan masa ni semacam kena santau satu tim, bila sukan rakyat habis semua perangai sebenar keluar hahahhaha seronok suka-suka macam ni.

Video

Isi Air Dalam Paip Berlubang Paling Pantas Tiup Bola Ping Pong
(40 saat)
(TEAM PURPLE JUARA)
Siapa sangka, tim kami menang, bukan senang ye nak kerjasama dalam satu pasukan nak isi air dalam relung bocor ni sampai penuh sebab banyak lubang bocor dan perlu ditutup dengan jari dan kaki, julia pun join sekali game ni, dok belah atas sekali, ada video tapi line sangat lambat. Len kali julia up ye.

Game Wrestling Dalam Air
(Team PURPLE Naib Juara)
Paling seronok nak ketawa game ni hahahhahahha game paling best belum pernah julia tonton, tolak tolak pihak lawan dalam air hahahahhaha time ni lah nak bertarung kan hahahha pi tengok video.

Video

Team PURPLE - Hip Hip Hooreyyyy hehehehehe semangatkan team julia ni hehe

Malam kedua tu kami ada GRAND DINNER, makan menu western, ada kambing golek dan sate perghhhhhhh. Pastu diteruskan dengan acara karouke dan acara cabutan bertuah, walaupun julia tak bertuah malam tu, setiap blogger yang hadir akan dapat T-Shirt percuma dari pihak sponsors tau...yeyyyyyyyyyyy hepi semua.

VIDEO OFFICIAL 
FAMILY DAY KELAB BLOGGER BEN ASHAARI
BY KAIO STUDIO
Family Day KELAB BLOGGER BEN ASHAARI.

"Bukan Sekadar Blogger, We Unite Together."
@kelabbloggerbenashaari

 Cosmoderm - Penaja Utama
Kaio Studio Official LIVE Photo / Video
Azzuha Travel & Tour - T-shirt
Aj Cetak District - T-Shirt
QasehSu - Cabutan Bertuah
Karya Seni - Cabutan Bertuah
Buku PTS - Cabutan Bertuah
Team Ummie Official - Cabutan Bertuah

Nak Tengok Kemeriahan Family Day 
Album Gambar KBBA
Klik SINI

13 comments:

  1. wah meriah sangat.

    Julia, tabik spring la kat Julias ebab muka kewl n relax je naik flying fox tu

    ReplyDelete
  2. ju kena highlight team purple juara keseluruhan! wpn ahli paling sikit...hahaha mmg best family day ni...paling best yg i pernah join...wohoaa!

    ReplyDelete
  3. arghhhh rinduuu! family day paling best akak pernah join. semua sporting, mak pak budak perangai macam budak budak hahahaha

    ReplyDelete
  4. best kan kak juju.. rase nak patah balik ke minggu lepas je. :D

    ReplyDelete
  5. meriah ooo.. mesti seronok tu dekt sana kan...

    ReplyDelete
  6. sangt2 meriah.. trasa nk join je

    Terima Kasih join Pencarian bloglist nurfuzie.com #1..
    Jom BW peserta yang lain : Bloglist Nurfuzie.com

    ReplyDelete
  7. bestnyerrr tgk! a quality time sgt, bck to nature....tp tgk tempat tu mcm tauuu je kt ne....hehehehhe......:P

    ReplyDelete
  8. wahhhhh..meriahnyeeee..besttt..sume preee..murah rezeki sponsor..lenkali buat lagi..xdpt pegi, tgk korg update pun jadi laaa...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com