Mitsui Outlet Park KLIA Sepang | First Outlet Park From Japan in Southeast Asia | Julia Johari
Booking.com

Mitsui Outlet Park KLIA Sepang | First Outlet Park From Japan in Southeast Asia

Sumber Gambar: Google

Mitsui Outlet Park | Sepang KLIA - Baru lagi dibina, julia dapat tahu pun malam tadi suami cerita sakan nak bawa julia dan Qi ke sini, kenapa aku tak tahu ek, hahhaha itu tak penting, yang pentingnya aku dah sampai. Dari KL ke sini ambil masa 30 minit je, tapi terlajak 40 minit sebab lalu jalan lain hahahha. 

Besar oiiii, dari jauh lagi mata aku tak merelip-relip tengok (dasar window shopping hihi), aku rasa pi waktu malam best, sebab sejuk dan nyaman je, pastu leh tengok atas langit kapal terbang macam-macam nak landing dekat je weh...apa lagi budak Qi tu seronok lah dapat tengok kapal terbang atas langit dekat plak tu pun cukup dah.

Bila Rasminya?
The Mitsui Outlet Park KLIA Sepang, which will host a grand launch on July 29, features 127 brands ranging from Adidas to Zalora. The factory outlet mall has billed itself as Japanese-inspired, with a “Japan Avenue” to entice shoppers with traditional arts and crafts, tea and culinary delights. Mitsui Outlet Park is a joint venture between Japanese retail property developer Mitsui Fudosan and Malaysia Airports. (Sumber: The Star.Com)
Tengok, belum launch lagi tau tu pun aku pun baru tau setelah godek dalam Google tadi...pengalaman aku di sana best lah, tak ramai orang lagi, dan paling best, siapa cakap barang-barang branded espeacially from oversea tak ada offer? Kebanyakkan Mitsui Outlet ni dari oversea...so dah rasa mcm shopping dalam luar negara perghhhh! 

Maybe baru nak launching tak lama lagi kebanyakkan outlet aku sekodeng dengan suami semua ada offer yang tak terjangkau dek akal...

Dari niat window shopping kepada tershopping

Kau tau sebab apa? Bila mall baru bukak, aku tak letak apa-apa sasaran pun nak beli sebab aku tahu mesti banyak shoplot belum buka. Tapi bila sampai banyak juga dah buka beb, menerawang mata kami tengok sekeliling, bersih dan sangat selesa, orang tak ramai lagi..syok pi waktu malam.

Dari luar lagi aku dah nampak, ada signboard Zalora...gila!!!! Selama ni kan aku beli online je, tak sangka plak ada outlet dia besar gilaaaaaaaa....apa lagi menapak lah aku malam tadi sini.

Hunting Time
Zalora

Ayat FB aku malam tadi :p
Gila ko...6 inci nak aku terpeleot keee hahaha eh RM15 je dalam Zalora Mitsui Outlet Park ni...apa ke gila butik ni kan...Chinese lady sebelah aku ni dgn aku2 sekali dok gigih cari kasut cinderella kitaorang...dok pakat kalau jumpa saiz masing2 tunjuk...kan muafakat wpun baru kenai...hubby ku jadi cameraman...hahahaha wajib selfie gambar mek dia dapat angin meroyan shopping brg murah...lagi2 si Zalora tu...ko gila tengok je...k bye...aku tak habis berenang ni...saje tulis caption kasi korang panas sikit hahahaa bye!

Pssstttt tggu jap lagi aku update...hikssss nyesal korang kawan ngan aku sbb tau lubuk mulah mulah oooo bye! Amoi jom gali lagi amoi hahahaamoi jom gali lagi amoiii


TOMAZ Italy
outlet
Sebenornya aku dah lama memikior nak bagi hadiah apa untuk hari jadi suami, kek dah raikan, cuma hadiah aku tak bagi lagi, susah lah hadiah lelaki ni, aku pening tak de idea, pastu kami jalan-jalan je tengok shoplot lain, saje tengok-tengok.

Tomaz ni tingkat 2 
Peh tu, eh pa napa kasut ni lembutnya, tapak dia best, tak keras pun, best ye lembut la. Peh tu kenan tengok harga dia, gila....memang gila offer dia. Lawa beb kasut lelaki ni, stylish betul...kalau Qi dah besar mau ye mak ko borong ni nak bg dia pakai sedondon dengan walid dia hahahahha 

 Suami aku kenan yang ini, memang nampak stylo dengan warna coklat orange sikit, cantik lah, ada huruf H depan kasut tu sempena nama dia mula huruf H kan...harga?

Harga nanti aku citer...ni ha si Qaiser ilman dok tunjuk apa tu...ish mcm tau2 je umi dia ye blog ada Eifil tower tu kan hahahhaha....mak ngan anak sama je...perasan nak pi...tabung tak pernah nak cukup dik non...

Harga RM79 jelah beb, harga tu dah terpampang kat atas lagi kalau korang perasan...murah dari harga sebenar, kualiti terbaik...bukan apa kaki suami aku tu pernah dah byk kali beli kasut murah2, pastu kasut tu makan kaki dia balik...kaki jenis manja macam suami aku tu jangan berkira sangat, dari dia kena bengkak kaki baik beli time ada offer...

Pastuuuuuuuu ni yang best, aku dapat Bonus RM10 untuk setiap pembelian kasut...pastu suami aku terus nak beli selipar buat jalan-jalan...harga selipar tolak RM10 je pun dah puas hati, bila dah beli kasut yang kedua dapat lagi bonus RM10 lagi...sampai cashier Tomaz perli, amboiii terus beli tu hehehhe...murah banyak dah (yang bonus tu aku simpan next trip aku nak beli kasut aku plak gila kasut je kot ju)...2 pasang kasut ye banggggggg amboiiiiiiiii kalau pompuan ni hihih


Suami senyum puas hati.
Hadiah sempena birthday dia bulan 6 lepas dan sekali harung hadiah anniversary wedding dia minggu ini tak lama lagi..(penat memikior nak bagi apa mujur Tomaz ni best)..........alhamdulilah...rezeki dia...offer barang branded buatan Italy memang tip top!


Banyak lagi aku usya...terutama adidas, lubuk kasut tu pun orang beratur sakan...aku pun pelik apa yang best sangat shopping dalam adidas tu hahahahha...okeylah nanti aku nak pi lagi lepak sana...kot2 la ada offer lagi kan...ngeeee

Kelebihan Mitsui

Terbaiknya, kat situ kalau korang nak pi oversea atau dalam negara, korang dah tau flight korang lambat lagi, korang boleh check in awal2 kt situ beb, ada ruang khas disediakan...ada free bus shuttle...semua free beb...dah tu ko nak apa lagi...pi lah terjah beb hahha

Flight Check in Centre

FREE Shuttle Bus Services

Free shuttle pick-up point

KLIA- Level 1, Gate 2

klia2 - Level 1, Car Park Bay B9 & B10

(KLIA & klia2  MOP) 
Click here to download schedule.


Directory of Stores

WEBSITE
https://www.mitsuioutletparkklia.com.my/

Mitsui Outlet Park KLIA SEPANG

Persiaran Komersial,
64000 KLIA,
Selangor Darul Ehsan
Tel: +603 8777 9300

Opening Hours: 10.00AM to 10.00PM

8 comments:

  1. aritu blk dr melaka ada ajk hubby singgah sini tp time tu baru buka lg..bila pk2 byk lg kedai blum buka so nextime la..hehe

    ReplyDelete
  2. tiba-tiba terasa nak jejak ke situ juga...ha ha ha...hari tu aben kata boring sebab tak banyak kedai buka lagi...

    ReplyDelete
  3. ada jugak ajak hubs akk gi...later2 la terjah..mcm best je..akk berkenan sangat kasut tuh..hehehehe

    ReplyDelete
  4. dekat jer ngan umah akak ni tapi tak pernah pi lagi..

    ReplyDelete
  5. kakakakakakakkaka!!!! tq for review. will terjah ke sana one day. nanti nanie share pula pengalaman. hihu

    ReplyDelete
  6. yeay.. dahboleh komen.. kene terjah ni!~ malam esok boleh kot.. sabtu cuti!~

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com