Bawa Si Cilik Anda Ke Muzium Negara | Julia Johari
Booking.com

Bawa Si Cilik Anda Ke Muzium Negara


Seronok rupanya pengalaman pertama kali sama-sama masuk Muzium Negara, dulu masa sekolah rendah ada cikgu cakap siapa nak ikut pi rombongan sekolah ke muzium negara, time tu tak dapat kebenaran mak ayah. So, pendamlah sampai dah kahwin beranak pinak baru sama-sama pergi dengan anak dan suami hahahhahahha tolong ketawa kat julia kuat2 hahahha...dah besaq gajah baru nak pi muzium negara. Tak pa lah janji belum terlambat lagi kan, punyalah semangat nak pi muzium negara. Dalam masa yang sama boleh perkenalkan kepada anak-anak anda tentang sejarah.

Pasti mulut si cilik anda tak henti bertanya soalan!
Ya, Qaiser ilman 3 tahun merdeka nanti, tapi mulutnya becok bertanya itu dan ini, sebab apa dan mengapa, kita yang tak berapa ingat tentang sejarah pun kena baca balik fakta yang ada kat situ hehehhee. Menyeronokkan, hiburan dan pendidikan murah ini mana nak dapat, rasanya kat Malaysia je boleh dapat tau.

Yuran.
RM2 je seorang, untuk anak-anak bawah 5 tahun rasanya FREE, jimat sangat-sangat. Time ni ada pameran tentang TEH. Haaaaaaaaa bermacam-macam jenis daun teh dan kopi ada dipamerkan. Boleh bau sekali tau...wangi.

Julia ada letakkan gambar terkini Muzium Negara, biarkan gambar berbicara, anda scroll je sampai ke bawah ye hehehhe

Inilah asal usul Muzium Negara, baca sepintas lalu!












Esok raya, nanti korang aku hantar meriam mercun sorang satu sampai rumah hahahahhahaa (paling rare)


Pengalaman indah pertama kali bersama anak dan suami ke muzium negara pun menyeronokkan juga, tengoklah telatah Qi, memang suka beraksi lawak, susah nak ambil gambar elok-elok hehehe.

Ada yang belum pernah ke Muzium Negara ke?
Cuba mengaku?
Hahahhaha

10 comments:

  1. dah tak ingat dah bila last g sana.
    yang pasti memang waktu skolah.
    abis zaman sekolah mmg x jejak ler kat sni.
    hehehe..
    kene jejak gak nnti nie.

    ReplyDelete
  2. dah pernah ke sane zaman umur sekolah rendah, pergi pun dengan family, nak pergi rombongan skola tapi jauh benau....terengganu dengan KL kan...jauh2

    ReplyDelete
  3. untuk anak2 memang kena ada aktiviti melawat muzium...bagi kenal sikit sejarah negara kita ni..kan??

    ReplyDelete
  4. Pernah gi masa sekolah menengah...tu pun rombongan sekolah...hahahah

    ReplyDelete
  5. mmg seronok kalau dapat pergi ikut rombongan sekolah dulu..
    sis tak pergi pun sebab mak ayah tak bagi.. takut anak dia yang notti ni hilang hahaha..
    so dah jadi mak org ni baru bawa anak2 pergi.. tapi dah lama tak pergi pun
    tengok lah 1 day nnt nak pergi juga bawa KhaNish
    Hi QI.. bukan main sonoknya.. Umi dia pun sama naik gakkkk. over excited sgttt hhihii

    ReplyDelete
  6. alahaiii..
    ila tahun bila ntah last gi muzium ni..ms skolah lg kot..
    lain dh tgk dlm dia tu..

    ReplyDelete
  7. Salam, wahhh best rupanya Muzium Negara ni! Saya suka masuk muzium cuma yg ni belum masuk lagi..bila tgk gambar2 rase mcm dekat je dgn diri sendiri..yelah semua tntg sejarah M'sia kan..hihi paling legend kete saga tu..very nice...nanti nak pegi lah! hehe

    ReplyDelete
  8. aida da bw anak2.
    just lom upload gambo.
    and x update kat blog :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com