Gaya Tudung dan Gaya Makeup | Julia Johari
Booking.com

Gaya Tudung dan Gaya Makeup

Gaya tudung, julia suka menggunakan warna-warna terang, warna malap juga selalu guna tapi mesti akan selit sikit sesuatu untuk naikkan seri tudung sama ada gunakan elemen brooch atau inner yang lebih terang. Ini bukan tutorial cara nak gayakan tudung, tapi saje nak kumpulkan setempat satu entry gaya-gaya tudung yang julia pelbagaikan setiap hari termasuk hari Sabtu dan Ahad. 

Tudung
Mahal atau murah sesuatu tudung atau shawl bukan faktor utama, faktor utama julia pentingkan ialah keselesaan, dan mudah dipakai. Mahal ada kelebihannya juga, faktor material dan jenama memungkinkan sesuatu tudung sangat digemari, murah adakala juga setanding dengan fabrik tudung yang mahal jika kita pandai cari dan buat pilihan. Tapi semua orang pasti suka harga yang berbaloi dengan duit poket kan. 

psttttttt kadang-kadang shawl dan tudung yang murah-murah macam RM5 ke RM10 jika pandai buat gaya, boleh jadi tudung mahal dimata orang lain. Hehehehe rajin-rajin buat gaya sendiri, mana tahu gaya itu nanti boleh ditiru juga oleh orang lain yang berkenan dengan gaya kelainan anda sendiri. 

Makeup
Julia suka makeup simple je ke pejabat, material yang julia gunakan murah je. Brand Maybeline & Silky Girl. Tak sampai 5 minit je buat solekan tipis, tapi jika ada function atau event keraian, pasti akan selit sikit mood makeup lagi menarik, eyeliner, mascara dan blusher baru pakai. So baru jimat, hehehe.

Okey jom sekali imbas lihat koleksi tudung dan makeup simple julia gayakan. 






























Okey, itu sahaja perkongsian julia di hari Jumaat, selesa berhijab labuh, nak ke mana-mana pun rasa tenteram. Bagaimana dengan anda? Jom kongsikan di ruangan komen, boleh cambah idea-idea mengayakan tudung dan makeup. Nanti julia reply satu-satu ye. Bye!

19 comments:

  1. pandai Julia lilit2 tudung tu. comel je.

    ReplyDelete
  2. Nani pun suka pakai mekap yang soft soft je. Ihiksss. Kalau bab hijab sekarang senang pakai nstant shawl bila tahap malas gilaa nak iron tudung. Hahah :P

    ReplyDelete
  3. adusss bila la dpt jumpa mek lia nih :)

    ReplyDelete
  4. tudung dengan warna-warna terang sebenarnya menaikkan seri wajah... dan juga tidak lupa solekan...solekan sangat memainkan peranan sebenarnya...

    ReplyDelete
  5. Assalam julia,
    tu dia haaaaiihhhhh
    bertingkek2 rudung uols noooooooooo
    berapa laci lemari tuuuu???? he3

    ReplyDelete
  6. Kak oi. Org cntik pakai pe pun cantik. Huhu.

    ReplyDelete
  7. Julia punya mata cantik..
    Ju make up simple daj ok dah sbb ju mmg dah sedia lawa...:-)

    ReplyDelete
  8. cantik la sis makeup!! saya pun suka pakai shawl labuh. rasa selamat dan aman gitu :)

    ReplyDelete
  9. wahhh..banyakkkknye gambar..sume somel2..teruja aiii yuuu..
    suke tgk ju belit2..nmpk kemas je..

    ReplyDelete
  10. cantik.. mcm2 gaye.. julia rajin bergaye..

    ReplyDelete
  11. pandai betul adik juju menggayakan tudung & shawl..
    knpa tak buat tuto sekali... hehehe

    ReplyDelete
  12. Wah..cunnye...ceria je warna2 tudumg julia...kita pun suka terang2..yg penting senang dan cepat....sekali sekala ada jugak belit membelit ni..tapi mesti amik masa sikit sebab tak pandai membelit...heeeee

    ReplyDelete
  13. Wah..cunnye...ceria je warna2 tudumg julia...kita pun suka terang2..yg penting senang dan cepat....sekali sekala ada jugak belit membelit ni..tapi mesti amik masa sikit sebab tak pandai membelit...heeeee

    ReplyDelete
  14. menarik dan cantik! pandai jue gayakan tudung.. mcm2 style ada.. nnti buat tutuorial pulak tau..=D

    ReplyDelete
  15. ju! kenapa pic pakai tudung hijau leopard tu mcm muka fathiya.

    ReplyDelete
  16. juju lawa! pakai apa pun comei sedap mata memandang :-)

    ReplyDelete
  17. same ngn kite suke shawl, simple but nice kan sis.banyak koleksi shawl sis, paling minat yg macam palestin tu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com