Blouse Denim Zafira Fesyen Terkini Muslimah | MyBlouseShop.Com | Julia Johari
Booking.com

Blouse Denim Zafira Fesyen Terkini Muslimah | MyBlouseShop.Com



Blouse Zafira Fesyen Terkini Muslimah | MyBlouseShop.Com - Hari ini julia nak review satu online shop muslimah yang menyediakan pelbagai jenis pilihan blouse muslimah yang comel serta bergaya mengikut fesyen terkini. Gambar diatas adalah Blouse Denim Zafira Peach, ia dijahit dengan bahagian bawah baju lebih besar (bahagian punggung). Kelainan yang julia perhatikan terhadap blouse ini butang baju dijahit memanjang dari atas leher ke bahagian dada. Sekaligus blouse ini memberi keistimewaan dan kepuasan kepada para ibu yang masih menyusukan anak (breastfeeding friendly blouse). 

Blouse Denim Zafira ini dijahit mengikut (A cut size) dan blouse ini tidak terlalu kembang dibahagian bawah seperti yang anda bayangkan seperti baju mengandung. Tidak ye, tujuan ia dijahit besar dibahagian bawah bila kita duduk atau berdiri tidak terasa sendat dibahagian punggung. Sudah cukup menepati syariat aurat yang ditetapkan.

Koleksi Blouse Denim Zafira 
Ia didatangkan khas dalam 5 warna pilihan dengan 3 material:
  1.  warna green & pepel material cotton japan
  2.  warna blue & red material cotton
  3.  warna peach material soft denim

Testimonial Review Koleksi Zafira
Gambar dibawah adalah review julia sendiri mengayakan warna peach material soft denim iaitu Blouse Denim Zafira Peach yang didatangkan khas click Myblouseshop by Decenza Official. - Julia memilih size 2XL. Material blouse zafira ini 100% cotton. Pertama kali menyarungkan blouse ini julia dapat lihat ia labuh ke paras punggung dan tidak begitu kembang dibahagian bawah. 

Bahu dan lengan terasa selesa kerana ada butang di lengan yang kita boleh adjust sendiri bila hendak menunaikan solat. Blouse ini julia gayakan dengan skirt hitam berbentuk A cut. Sesuai untuk acara rasmi mahaupun tidak rasmi.

Blouse Labuh Zafira Peach
RM70

ZOOM lebih dekat, supaya anda sendiri boleh lihat julia mengayakan Blouse Peach Polkadot dari Koleksi Blouse Muslimah Zafira ini sangat cantik, ada curve dibahagian bawah menampakkan lagi seri baju ini. Bagi julia seronok betul pakai koleksi blouse zafira ini, cuaca sekarang panas maka pemilihan material jenis cotton ini sangat baik dipakai kerana bila berpeluh ia tidak melekat dibaju dan tidak terlalu tebal serta ringan.

Dipergelangan tangan dijahit dengan kemas dan dibutangkan serta tidak panas. Warna yang sangat lembut dan mudah digayakan untuk apa jua event sama ada ke pejabat, majlis keraian, aktiviti riadah mahupun travel jauh. 















  

Terpancar kepuasan diwajah tatkala memakai blouse yang comel, cantik dan berkualiti. Kemeja ini sangat cute sebab ada corak polkadot, kalau anda suka keunikan dan kelainan dalam berfesyen muslimah, julia rekeman sangat anda pilih koleksi zafira.

7 Perkara Kenapa Anda Perlu Pilih Blouse Denim Zafira

1) material lembut, berkualiti, serap peluh
- Bila julia pakai tak rasa hangat dan selesa.

2) mudah diurus (senang nak basuh & senang nak iron)
- Mudah di iron dan tak perlu masa lama nak uruskannya.

3) tidak kecut bila basuh
- Betul, bila julia basuh blouse ini ia tidak kecut dan masih sama dalam keadaan asal (tidak renyuk) 


4) bila pakai terasa sejuk 

- berjalan dalam cuaca panas tidak rasa hangat sangat sebab serap peluh.

5) warna tidak turun/luntur bila dibasuh 
- Betul. Bila basuh langsung warna tak luntur dan tidak merosakkan pakaian lain didalam satu cucian yang sama.

6) dicadangkan basuhan tangan (material agak ringan) 
- Julia basuh guna washing machine je okey tak rosak pun material hehehhe

7) ready stock 
Tak perlu tunggu giliran, sudah siap ada stock.



Keistimewaan Blouse Denim Zafira
  1. butang separuh hingga bahagian dada
  2. leher bulat (mandarin)
  3. lengan caf (lengan kemeja)

Pelbagai Saiz Pilihan - Plus Size 
S, M, L, XL & XXL


Koleksi Blouse Zafira dari myblouseshop.com ini ada banyak pilihan warna yang anda boleh pilih. Antaranya...

Blouse Labuh Zafira Blue

Blouse Labuh Zafira Green

Blouse Labuh Zafira Pepel

Blouse Labuh Zafira Red
Blouse Denim Zafira ini boleh digayakan dengan seluar atau skirt labuh. Sudah tentu anda tampak manis dan bergaya setiap hari dengan Koleksi Zafira dimana jua anda berada. Gambar pilihan diatas julia kongsikan jenis blouse polkadot design, ada bermacam jenis corak serta warna selain dari diatas yang anda boleh pilih melalui detail web yang julia sertakan dibawah. 

Selamat bershopping online, semuanya mudah hanya dihujung jari sahaja.

Detail Order:
Email : myblouseshop@hotmail.com
Whatsapp : 012-663 8972 (Nazlin) 

6 comments:

  1. i ada satu yang lebih kurang serupa warna hijau pakai masa preggy dulu.... hik hik hik, tetapi tengok yang ini macam menarik pula ni...

    ReplyDelete
  2. i like polkadot...serius..lawa betul sis julia pakai..

    ReplyDelete
  3. wah menarik.. baju pun cantik

    ReplyDelete
  4. cantiknye ju..nmpk feminin sgt..labuh melepasi montot..sukeee..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com