Pedas Itu Nikmat | Julia Johari
Booking.com

Pedas Itu Nikmat

Siapa suka pedas? Korang pernah tengok tak budak umur 3 tahun suka makan pedas? Sure pernah kan? Julia baru sahaja tengok budak umur 3 tahun ni melantak dengan khusyuk panas-panas makan dengan cara bersahaja. Seakan macam tak tahu umi dia kalau masak apa pun sure memang pedas-pedas. Kuewtiaw goreng gambar atas tu julia masak waktu malam, sementara tunggu suami balik kerja, so julia berdua je kt rumah dengan Qaiser ilman. Dia tengok julia, julia tengok Qaiser ilman, julia tanya, Qaiser ilman nak makan kuewtiaw goreng tak umi goreng. Dia cakap NAKKKKK! Ohoooohoiiii si budak bertuah ni memang suka makan kuewtiaw goreng, jangan sebut depan dia, kalau tak bagi dia minta sampai korang buat hahahha

Jom tengok keletah Qaiser ilman sedang khusyuk makan homemade kuew tiaw goreng ayam, pedas ni tau, tapi dia paksa umi bagi dia sepinggan gak, siap nak tambah lagi, mana lah umi tak terharu, rupanya macam nilah rasa bila sang ibu masak bagi anak makan kenyang-kenyang, seronok tak terkira perasaan itu. Time ni julia tak jadi nak makan, julia suka tengok anak makan, rasa masa itu macam emas tengok dia makan.

Jangan lupa tengok video live dari Qaiser ilman ye. Siap mulut tak tahan pedas tapi tetap maintain makan releks je hehehhehe geng umi!



Sampai jilat tapak tangan tu dik kenapa???? 
Hahahahha umi ko bangga tak yah cakap la sampai nak terkoyak baju tido mujur kt rumah orang tak nampak hahahhahahhahahahha apak ko pun tak pernah jilat tapak tangan mak ko masak dik hahhahahahhahhaha :p

Qaiser ilman, lagi 4 bulan kamu nak genap 3 tahun kan...tak sabar nak sambut kt tempat jauh sikit dari KL....ehhhhh hahahhaha dah lama dah book holiday super murah, lama dh tak pi tempat tu, nak pi lagi kikikiki sesi kumpul duit sedang berlangsung.

Terliur tengok Qi makan alahaiiiiiiii balik ni masak kuewtiaw la hahahahha

14 comments:

  1. terliuq tengok..bgus xyah nak msk asing2kn.. hehe

    ReplyDelete
  2. JJ Qi lagi 4 bulan ke lagi 4 tahun nak cukup 3 tahun? Silap ekk...
    Seronok tengok Qi makan...sedap sangat lah tu kue tiaw ummi dia masak...yealah air tangan ibu kan...

    Zarif lagi 4 bulan nak masuk 5 tahun...

    ReplyDelete
  3. Qi sama sebaya dengan anak saya la..mikhail.tapi dia bulan 9..pun suka makan pedas..anak2 saya dua2 saya ajar makan pedas ..sebab payah la nak asing2 masak ni.hari2 masak sekali harung je..mudah kalau anak makan je apa kita masak..kan??tapi ada yang kata anak kalau makan pedas dah besar dia garang..entah ye entah tidak..tapi anak saya dua2 garang sejak azali..hahaha

    ReplyDelete
  4. Amboi sedapnya... terlior plk tengok nih. Dah lama x pekena kuetiow. Qi boleh geng faiq la sebab faiq pun kuat pedass! Hehe

    ReplyDelete
  5. Amboi sedapnya... terlior plk tengok nih. Dah lama x pekena kuetiow. Qi boleh geng faiq la sebab faiq pun kuat pedass! Hehe

    ReplyDelete
  6. ida pon kaki pedas jugak!! hihihihi..... hidup orang melakauuuu! hihi

    ReplyDelete
  7. Salam. Hee sedapnya kuewtiaw goreng pedas gambar atas itu ;p

    ReplyDelete
  8. Assalam Julia,
    iols sooooookaaaaaaa pedai3
    tapi si fayyadh tak leh pedaih langsung
    terer la Qi
    kagum aunty hokeyh :)

    ReplyDelete
  9. Malam2 buta buat blogwalking & tiba2 tengok makanan fave Arisha, ahhh memang mengancam betul. Buat perut jadi lapar walaupun sudah bedal nasi on dinner just now. Hahahaha

    ReplyDelete
  10. suka ayat smpai nak terkoyak baju tido...hahahahah
    memang pun kan....lebih2 lagi kalau anak yg tak berapa nak lalu makan sangat....cam anak kita ni...huhuhuhu....dia kena jadi harimau ke buaye ke br makan lebih sikit....

    ReplyDelete
  11. ade 1 muke qi.. macam tahan pedas.. tapi nikmat..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com