10 Prinsip Hidup Luar Biasa dari Dr Azizan Osman | Julia Johari
Booking.com

10 Prinsip Hidup Luar Biasa dari Dr Azizan Osman

Julia suka motivasi, sebab itu julia cari mentor. Nak hidup luar biasa kita kena cari ilmu, sebar ilmu bila kita dengar. Julia dengar dan julia sendiri taip kembali apa yang Dr. Azizan Osman cakap. So, 10 prinsip hidup luar biasa dibawah ini julia bagi semula kepada anda yang berminat untuk jadi Hidup Luar Biasa. Sebelum beri kepada anda, saya beri kepada suami dulu baca, suami julia adalah seorang peniaga sepenuh masa. Isteri sebagai caj positif harus suntik bateri positif kepada suami dan anak, baru hidup keluarga jadi luar biasa. 


Bila ada orang support kita, kita suka tak? Sedih itu penting, sebab rasa sedih itu kita akan belajar daripada kesilapan kita. Jangan takut masalah, mesti kena harungi dan jumpa punyalah masalah itu, tapi kena ingat kita kena tahu handle masalah itu, baru kita dapat cari titik pencarian hidup luar biasa. Jom baca apa yang julia dengar. 


Kaya Berkat
Its not how good you are now, Its how good you want to be tomorrow.



10 Prinsip Luar Biasa

1.  Keputusan. 
  • Adakah aku hendak buat keputusan luar biasa. Buat keputusan adakah hendak anda ambil pilih perjalanan hidup anda ini biasa-biasa atau hendak pilih perjalanan luar biasa - 1 keputusan. 
2. 100% komitmen. 

  • Lawan budak kecil dalam diri. Budak kecik tu yang dalam hati tu selalu cakap "Aku boleh ke? Aku takut rugi, Aku takut orang ketawa, Aku takut orang kata itu ini" Haaaaaaaa itu yang kena lawan. Cuba halang budak kecik dalam diri tu terus berkata.
3. Fokus! 

  • Start something buat sehingga habis. Jangan buat setengah jalan. 
4. Fast Action, Fast Result! 
  • Aku berjaya menguasai diri aku sendiri. Berjaya mengatasi limitation of mind. Boleh pecahkan limit dan dia boleh buat apa sahaja selepas itu.
5.  Kena maksimakan potensi diri anda. 
  • Add value kepada orang lain. Tak ada nilai duit itu kalau simpan sahaja tak invest tak bawa makna.
6.  Tukar kawan anda! Jenis Spesis biawak. 
  • Spesis yang bila kita hendak buat something kawan-kawan cakap kau tak bolehlah!, Nantilah, Ish kau boleh ke! Alahh!. Cari kawan yang boleh support kita. Kawan yang tak bagus dia akan cakap alah boleh lah itu.
7.  Keep Learning! 
  • Teruskan belajar bagaimana untuk memperbaiki diri anda. 
8.  Mentor! 
  • Mentor yang berjaya, cari mentor. Ramai orang mengajar teori tapi tak pernah buat. 
9.  Ilmu. 
  • Membezakan seorang yang berjaya atau tidak dengan ilmu yang ada. Hidup akan berubah bila ada ilmu.
10.  Sistem yang berjaya.

  • Sistem orang yang buat berjaya, orang lain follow dia boleh berjaya. Nak berjaya follow jejak dia. Terpaksa kena berjaya sama. 
Penghalang utama kejayaan adalah diri anda sendiri. 
Kita kena ubah diri sendiri. 
Bukan orang lain.
Tapi minda kita.
Kuasai Diri!
I must change first!  
Ya Julia Johari do it, Anda semua jom buat keputusan.
Terima kasih Dr. Azizan Osman, DAO memang mentor Luar Biasa! :)

Tepuk Tangan!

9 comments:

  1. hidup perlukan motivasi untuk berjayaa :D

    ReplyDelete
  2. Betul tu.. ena setiap hari berlawan dengan diri sendiri dengan nafsu sendiri.. masih melatih diri supaya sentiasa tabah sabar dan be courage

    ReplyDelete
  3. Thank you Ju for sharing. Inspired! Jom kayuh!!!

    ReplyDelete
  4. me too Julia..sangat perlukan suntikan positif

    ReplyDelete
  5. motivasi dia terkesan sangat..semoga kita semua terus sukses ape jer yang kita buat..insyaAllah..

    ReplyDelete
  6. Assalam julia,
    baguih la uols
    iols memang perasan uols ni memang bermotivasi he3

    ReplyDelete
  7. ok.. fifi perlu kuat.. kayuh selow2 pon takpe.. asalkan sampai.. julia.. tq.. ingatkan..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com