When Food Bloggers Meetup... | Julia Johari
Booking.com

When Food Bloggers Meetup...

Lama betul tak reunion sesama blogger. Sebenarnya bila kita attend apa jua event berkenaan blogger, boleh dikatakan itu adalah reunion bagi julia, boleh jumpa blogger yang kita sudah lama tak jumpa dan dalam masa yang sama boleh tambah kenalan blogger sedia ada, paling menyeronokkan bila anda ada blog automatik anda sendiri akan dapat ramai kawan baru, lagi syok bila dapat berjumpa 4 pasang mata. 

Seronok dan berdebar time ni, yelah masing-masing lama keep in touch dalam blog dan ada yang dah lama jumpa banyak kali pun masih rindu satu sama lain, yang syoknya, kak izwa atau kak diya ni akan tag nama geng2 blogger dia untuk turut serta dalam event, jika jadi rezeki boleh attend sama2. Seronok sangat bila ada jalinan ukhuwah sesama blogger seperti mereka, walhal mereka adalah blogger yang sangat popular dan terhormat bagi julia. Terima kasih melayani kerenah adik juju yang manja ni tau, at least mengenali kalian dapat membuka mata hati bahawa mereka sebenarnya sentiasa dekat dihati wpun hari berkenaan hanya sempat sembang sekejap sahaja dan selfie. :)

Qaiser ilman, heheh time ni kan jemputan food review waktu malam, so lepas solat maghrib memang julia cadang nak bertolak dari rumah, wpun sampai paling lambat syukur ada tempat area sis diya, thank you sis diya and husband :D Qi memang tak boleh duk diam, dia akan berjalan satu kedai, budak2 cerdik ginilah, perhati je dari jauh, hahahhahah

Hubby ku, tanpa dia tak sampai ku disini untuk beramah mesra dengan teman blogger baru dan lama. Dia pun dah lama tak jumpa hubby sis diya, wpun mereka bukan papa blogger, tapi ketahuilah mereka pun dapat tempias kami hahahhaha...khusyuk Qi dengan abg long dan abg ngah anak sis diya tengok upin ipin, time ni datang Blogger Zarin bagi setiap seorang cenderahati dari upin ipin. Terima kasih banyak2.
Habis haa licin acara food review di Kota Damansara lepas, kemain hubby dok tengok blogger2 selfie...hahahhahah hubby ginilah blogger, baru ke lama ke memang terjah memasing selfie hahahha

Jom Selfie dengan Blogger 
Sis Izwa dari jauh dah nampak dekat luar restoren, siapa tak kenal blogger izwa, satu masa dulu ku ni silent reader dia je tak sangka boleh rapat dengan kak wa, satu family dia pakai tema merah putih, cantik sangat2 baru lepas jalani sesi photoshoot, patutlah lawa beb, ko tengok kakak aku ni berseri2 kan dia...dia pakai produk korea tu lawo tu hahahha pi blog dia korek rahsia tau.

Ni anak kak izwa, siapa ikut ig dia pasti kenal anak bongsu kak wa ni hehehhe, nangisssssss oiii xmo selfie ngan auntie juju arghhhhhhhhh tak kira selfie gak 2 das muahahhahahaha...

Suria Amanda...siapa tak kenal blogger terkenal ni beb! Dia peramah gilaaaaaaa...dari jauh dia yang tegur julia dulu, napa julia tak perasan ek...adeh malu, dok layan Qi berlari sampai tak nampak SA datang bertegur sapa...SA, u sangat cantik okeh...makin slim muahahhaha nasib amik gambar muka je...kikiki...dari dulu i silent reader blog SA...rasa mcm tak percaya dapat jumpa SA...nice to meet u dear...mmuahhh!

Mommy Blogger Nunu suami kepada blogger JMR, diorang ni husband and wife blogger, hebat kan, ni kali kedua jumpa nunu, pertama kali di food review kt wangsa walk tp time tu segan silu nak bertegur sapa...nunu tengah preggy second baby, julia doakan semoga beliau sentiasa ceria dan sihat ye.

Blogger Yaya...pertama kali jumpa, peramah betul adik ni, korang click nama yaya tu nanti boleh baca cerita yaya tau...nice to meet u adik. Keep in touch always ya. :)

Blogger FatinBella....pun pertama kali bersua, tersenyum manis je adik atin kan, nanti korang terjah blog diorang tau.

Siapa tak kenal dengan Uzu Blogger Kisah Emas Putih...femes adik ni tau, muda2 lagi dah hebat, ramai follower dan banyak tips yang boleh korang dapat dari blog adik uzu ni. Peramah betul adik ni tau, keep in touch ye adik uzu.

Blogger Roshidayu...akak ni murah dengan senyuman, tak sombong bila diajak selfie hehehhe, akak tak sempat nak beramah mesra akak nak balik dah hehehhe nanti next time kita jupe lagi ye sis.

Blogger Mama Darwish...time ni nak balik dah, mama darwish tahan selfie dulu, terus dapat kad dia, best betul jadi blogger ni pass2 kad je dah boleh dapat kawan...keep in touch ye.

 Kredit Picture from Kak Diya Blogger Pinkymomma, sebelah julia is Mommy Blogger Aini peramah betul dia husband and wife pun sama2 blogger, cantik kan gambar ni, hubby julia tolong snapkan guna kamera DSLR sis diya, wehuuuuuuuuu terbaikkkkk.

Muka sebelum comot hahahhaha
Selfie sebelum keluar dari rumah ni makeup sendiri je no edit by apps tau, ni real by me hahahha, terima kasih semua blogger, anda semua tersangat peramah dan baik hati, rindu kt korang... :(

19 comments:

  1. ok, terselit gamba kite jugak...hihii..

    entry blogger meets blogger masih dlm draft..soon insya allah..

    nice to meet u,

    xoxo -mrspuex-

    ReplyDelete
  2. hahaha...adik mok stress kene paksa selfie..hahaa..

    ReplyDelete
  3. hahaha.boleh pulak anak kak idzwa nangis bila nak bergambar ^^

    ReplyDelete
  4. Wahhh bestnyaaa... bilalah dapat detim dengan kak julia pula

    ReplyDelete
  5. blogger bertemu blogger mmg x sahh kalau x selpiii..ngeh² bila la nk jmpe anak teruna ju tu lagii? huhu~

    ReplyDelete
  6. minta2 dapat jumpa lagi kan ju..dah 3x jumpa juju..nak jumpa lagi..tak pernah sombong..adik yg baik hihihi..

    heartssss juju..

    ReplyDelete
  7. Mana kakzakie tak ada ke hihi... acah aje Ju. Kakak tumpang seronok tengok semuanya senyum belaka:)

    ReplyDelete
  8. wah otai2 semua nyaaa.....hehehehe....blogging ni sebenarnya merapatkan silaturahim...

    ReplyDelete
  9. Assalam julia,
    waaaaaaaaa
    bestnya
    sob3
    iols jauh

    ReplyDelete
  10. Alahai Ju....malu SA la...mana ada SA terkenal yang oiii...x tau tang mana terkenal tu...by the way nice to meet you too...mmg peramah...x de cantik mana aih kalau badan dah tinggal lidi ni ha...ngeh..ngeh..ngeh...

    ReplyDelete
  11. bestnyeee kalau dkt nak jugak kaknoor join hehee

    ReplyDelete
  12. entah bila kita pulak boleh jumpa ye Ju??saya diutara ni siapa lah yang nak jumpa..sebelum ni pun ada blogger datang sini time cuti sekolah..saya pulak kalau time cuti sekolah memang ada program ke tempat lain la pulak..heheh

    ReplyDelete
  13. bilaaaaaaaa nak ketemu ida niiiii.. lawa lawa semuanya diaorang ni! kim slm hehehehe~

    ReplyDelete
  14. Huaaa.jeles2 niii.bila nk meetup lg niii

    ReplyDelete
  15. cantik2 bloger2 ni semua. tapi gambar last paling cun..

    ReplyDelete
  16. cantik2 bloger2 ni semua. tapi gambar last paling cun..

    ReplyDelete
  17. Bestnye bile blogger2 berjumpe..selfie..selfie..selfie la..ape lg..haha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com