Jemputan Untuk Menyertai Kempen Keibubapaan Bersama Pengasuhan Positif | Positif Parenting | Julia Johari
Booking.com

Jemputan Untuk Menyertai Kempen Keibubapaan Bersama Pengasuhan Positif | Positif Parenting

Assalamualikum WBT, tak sangka blog yellow usang ku ini ada mata-mata dari badan NGO sudi nak invite aku dalam skop badan amal ini. Nak kata julia ni parenting blogger 100% tak lah kan, adalah kadang-kadang join aktiviti sukarela 2 tahun lepas dulu. Mereka baca kisah saya di Utusan Malaysia berkenaan entry Pneumococcal, syukur alhamdulilah, tajuk skop parenting ni sangat berat, benar sangat "Menghadkan penggunaan gajet semasa bersama Keluarga" itu perlu, kadang-kadang Qi tak boleh gak duduk diam2 so kadang2 julia pun bukakan video Upin Ipin kt dia...tapi tak selalu sebab julia nak dia bergaul mesra dengan orang disekelilingnya. 








Pendapat julia, penggunaan gadjet kepada anak-anak tidak salah, cuma cara kita awasi dan menghadkan penggunaan itu bagaimana dalam sehari? Itu yang kita kadang-kadang terleka dek kerana nak anak duduk diam...walhal banyak cara lain anak-anak boleh beraktiviti tanpa berhadapan dengan gadjet seperti ipad, hp, dan lain-lain buat sementara waktu.

Korang rasa julia perlu ke sahut cabaran ini? 
Rasa macam berat task ni, kalau anda terima jemputan ini didalam email inform saya di wassup ye, mana tahu kita boleh berbincang,
please nasihat saya rakan-rakan.
Terima kasih.

14 comments:

  1. ya allah kakak. tahniah. tak sangka blog akak dah dikenali.

    semoga sukses kakak gojes :)

    ReplyDelete
  2. Wowww tahniah ju...ju mmg selayaknya terima jemputan ni...;)

    ReplyDelete
  3. Tapi tapi tapi, blogger macam kite macam perlukan gadget je untuk update, branding and everything :D

    ReplyDelete
  4. tahniah sis.mmg tugas berat tu.tp kalo sis blh ketengahkan pendapat sis, ape slhnya kalo mencuba hehe....

    arfan pon jenis guna hp jugak..mmg mama xblh guna klo dia x tido..tp dia tgk video2 ABC je...xde buka benda pelik2. hehehe...hanya utk pembelajaran so sy rasa stk ni arfan masih ok lagi r

    ReplyDelete
  5. hurm.....i have to use gadget so that my daughter br senang nk mkn...:(

    ReplyDelete
  6. tahniah kak! kempen yang bagus sebenarnya ni...semoga ramai ibubapa yg ambil peluang kesini

    ReplyDelete
  7. ambil peluang ni akak ku! TAHNIAH !!!

    ReplyDelete
  8. Wahh..tahniah ju..try la..mcm bagus..tp sebenarnya danish pun dok ngadap tab 24/7..tp kite tau kan benda tu sebenarnya xbagus..tp ade +ve n -ve nye jgk..

    ReplyDelete
  9. julia.. makin naik.. alhamdulillah.. seronok sangat bile julia makin berjaye..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com