Teknik Buat Duit Dengan Blog | Julia Johari
Booking.com

Teknik Buat Duit Dengan Blog


Tahun 2015, azam baru, semangat baru. Tahu tak ramai kawan-kawan julia dan anda yang membaca sekarang ni tengah tercari-cari apakah job sampingan yang boleh mendatangkan imbuhan (duit). Begitu julia tau, disebabkan julia sendiri suka menulis, minat menulis detail entry, minat bercerita produk dan makanan maka tahun ini saya join Advertorial.my

Alhamdulilah, seronok sebenarnya nak buat hebahan berguna ni kepada anda semua, melalui tapak medium Advertorial.my julia belajar lebih mendalam apa itu penulisan advertorial. Paling bestnya, disini saya boleh letak tawaran advertorial di web ini supaya bakal peniaga boleh negotiate untuk menawarkan produk review kepada saya. 

Anda?
Suri Rumah
Pekerja Awam/Swasta
Profesional 
Penganggur
Ambil peluang ini untuk menjana pendapatan, saya pernah terbaca satu blog dia seorang jurutera tapi boleh menjana pendapatan menerusi blog dengan hanya penulisan review yang cecah ratusan mahupun ribuan ringgit. Siapa tahu rezeki anda kan termasuk saya.

Mudah kan, dulu saya tercari-cari peniaga, bakal peniaga baru yang hendak promosikan produk menerusi penulisan advertorial tapi di Advertorial.my semuanya menjadi mudah sekali. 


Langkah pertama saya:
Saya daftarkan blog saya di Advertorial.my

Sekarang Akaun saya sudah aktif sepanjang hayat!
advertorial.my - Publisher
Access Start Date: 01-15-2015
Access End Date12-31-9999
Description: You have full site access.



Inilah contoh market place yang saya insert dalam Advertorial.my
Mudah, efisien, tak sampai 2 hari saya cek email wah ada peniaga pertama sudah pm saya di email menanyakan quotation harga produk review. Yeyyyyyyyyyyyyyy!

Siapa sangka dengan pelaburan modal daftar pertama sahaja saya sudah ada peniaga yang confirm nak mohon saya lakukan review produk, nasihat saya, jangan letakkan penanda aras quotation terlalu tinggi, nilai blog anda sejauh mana anda boleh tarik pembaca, macam saya, saya sudah pecahkan plan-plan pakej pada harga tertentu. 

Terima kasih Peniaga-Peniaga

Mudahkan peniaga, anda akan mudah mendapat job. Janji ia adalah 100% penulisan review dari anda, bukan copy and paste. Nanti julia add ilmu tentang dunia penulisan advertorial ye, sebenarnya bukan mudah seperti yang anda gambarkan. Saya sendiri sedang mengkaji terms "rel="nofollow" dalam impak advertorial.

Inilah rahsia saya, lubuk duit sampingan jom sertai sama-sama, nak tahu caranya bagaimana click link dibawah ini sekarang

30 comments:

  1. tahnks for sharing.... n3 berguna :)

    ReplyDelete
  2. Kalau tahu dan rajin memang boleh menjada income.

    ReplyDelete
  3. wah..julia..ilmu baru dipagi hari.. thanks sudi kongsi..

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM
    SINGGAH RABU
    HARI INI BZ SKIT ADA SEMINAR
    SINGGAH SEKEJAP JE

    ReplyDelete
  5. salam. JJ saya pun dah join. tapi belum memulakan proses seterusnya

    ReplyDelete
  6. Akak tak reti bab macam ni... Masih harapkan earning dari Nuffnang je..

    Apapun, tahniah untuk Ju.. Moga makin bergerak laju..

    ReplyDelete
  7. maju setapak lagi juuu..syabas!!
    menarik ni utk cuba...nnt baca t&c dulu...hihi thanks for the info ju! :)

    ReplyDelete
  8. Best Klu selalu dpt pasif income melalui blog..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...akak masih tak berani hendak mengambil advert begitu. Tak yakin dengan diri sendiri dan takut tak ada masa untuk menulis dengan baik.

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..rezeki..nak daftar jugak dengan advert ni

    ReplyDelete
  11. Akan datang saya pun nak guna Advertorial.my ni..buat masa ni nak selesaikan dulu job2 yang berbaris nih..saya agak tengah bulan 2 nanti clear dah semuanya..

    ReplyDelete
  12. Rajin ju. Ada je ms nak buat sume ni kan

    ReplyDelete
  13. menariknya..one day I will join. Klau blog trafik mkin naik:)

    ReplyDelete
  14. maksudnya...kita kena review produk org yang mintak kita review tu lah...
    nnt kak kongsi lagi ya... saya berminat tapi kurg paham sgt bnda ni...

    ReplyDelete
  15. Jika tahu caranya memang senang nak buat duit. Semoga maju jaya sis Julia! =)

    ReplyDelete
  16. Julia dah maju setapak lagi..tahniah...

    ReplyDelete
  17. kak ju mmg hebatlah. tak terjangkau nanie nak lawan kakak. blog nanie x famous mcm akak.

    ajarin nanie kak..

    sy wassap akak nnt :)

    ReplyDelete
  18. Nnti share lg tau jue.. tahu pasal nie tapi malas nk godek.. nnti baca yg jue review jer la..=D

    ReplyDelete
  19. Nnti share lg tau jue.. tahu pasal nie tapi malas nk godek.. nnti baca yg jue review jer la..=D

    ReplyDelete
  20. banyak nak kena menuntut dalam nak menulis review produk ni kan ju?...rajin-rajin, ajar2 la sikit2 ek...^_^

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum kak ju, wahh bagusnya. sheila dah lama nak daftar, tapi asyik tertangguh je. hehehehe

    ReplyDelete
  22. Assalam julia,
    waaaaaaaaaaaaa bestnya
    nak join jugaks laaaa

    ReplyDelete
  23. great sharing..
    alhamdulillah rezeki ju..
    moga blog juliajohari.com trs suksesss..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com