Nasi Lemak Tidak Terperi Mahal Harganya | Julia Johari
Booking.com

Nasi Lemak Tidak Terperi Mahal Harganya

Nasi Lemak, nampak macam biasa je bila korang tengok ni kan. Dari segi luaran tidak ada apa-apa yang menarik perhatian korang, memang betul. Tapi cuba perhati betul-betul apa yang julia nampak terhadap nasi lemak yang menampakkannya tersangat mahal?

Puas nak pikir, apa yang julia maksudkan? Begini, perkataan 'mahal' yang terletak pada nasi lemak ini adalah dari segi sentimental value sang pemberi. Cara pemberi beri pada julia selepas waktu subuh tadi membuatkan hati ini terasa sangat dihargai, wpun ia hanya cuma sebungkus nasi lemak, itu sebab namanya Nasi Lemak Tidak Terperi Mahal Harganya.

Tersangat mahal ~
Pagi tadi sejurus hantar Qi ke rumah nenek, julia terus start kereta nak ke opis, macam biasa akan turn on radio dalam kereta, sambil2 karok sorang2 (feeling perasan dalam rancangan Mentor letuuuuu hahaha) ada sebiji kereta angkat hii bim tinggi2, amboiiii pe halll ko tetiba nak highlight aku gitu (pagi lepas waktu subuh gelap tau, aku memang tak nampak kalau orang dok angkat lampu tinggi, kereta jenis apa aku tak tau, yang aku tau nak kenaaa niiiii), hand phone aku cm biasa dlm hbeg silence always, tak suka bawa kereta ada hp, menganggu.

Pehtu tgk kereta tu bagi signal, laaaaaaaa ko tau sapa? HUSBAND aku! Phewwww nasib aku tak jadi mak gangster tgh jalan kahkahkah, husband aku kan kerja sendiri, so anytime la dia nak keluar tak yah punch2 kad cm aku, so ko tau dia bersungguh keluar dari kereta nak bagi apa? 

Bagi Nasi Lemak la beb! Dia cakap ni ' Untuk ma, nasi lemak ma' Ya Allah aku rasa nak menangis, rupanya husband aku ni dok stalker aku tunggu kereta aku kt sesuatu tempat yg aku sendiri tak perasan kereta dia. (pesen aku bawa kereta memang pandang depan je memang tak tau apa yg ada belakang atau kiri kanan aku hahahhahha kata pemandu berhemah kikiki)

Adoiiiiiiiiiii rasa mcm kenapa ko jadi husband aku ek...kenapa ko baik sgt ek...kenapa aku ni tak pernah buat cm ni kt husband aku..............aku rasa itulah hadiahhhhhh yg sgt sweetttttttttt...time tu aku rasa tu la nasi lemak yg paling mahai aku pernah dapat........lg mahal dari emas dan permata. Bersungguhlah nasi lemak tu berjalan kt aku...rasa mcm nak buat2 fengsan dalam kereta kahkahkahkah. :p

Betul orang kata, memberi lebih baik dari menerima, itu sebab aku dapat rasa
betapa seronoknya bila kita jadi si penerima pada perkara yang tidak disangka2...alhamdulilah, terima kasih banyak2 suami ku....wpun baru nak masuk 4 tahun kita kahwin thn ini, julia rasa mcm baru kenal dia, rasa mcm baru kahwin hahahhahahha (mampus suami aku mesti baca punya ni, pa jgn fengsan sudah haaa) :p

Mereka adalah harta pinjaman Allah kepada Julia...
Mohon Ya Allah, sihatkanlah diriku agar daku boleh tatap mereka sehingga nafas terakhir ku...amin yarabbalalamin.

Terima kasih Suami ku....
Bernilai Nasi Lemak tu sangat-sangat! mmuahhhhhhh :*

22 comments:

  1. hehe sweet sgt.blh lak isteri x perasan kete suami ekeke

    ReplyDelete
  2. pagi pagi buat sweet semangat lah kak ju kerja hari ni hahaha :D
    akan jom join segmen saya ^__^

    ReplyDelete
  3. jangan gangster sangat kak...hahahaha...gittew sekali hntr nasi lemak...deliberiiii! :P

    ReplyDelete
  4. Tu yang mahal tu..
    Sgt mahal gitu Lya :)
    Sweet sgt

    ReplyDelete
  5. Sebab itulah sering kita diingatkan selalu hargai org yg ada dikeliling kita sebelum kita atau dia meninggalkan antara satu sama lain..

    Kakak tahu mesti waktu makan nasi lemak tu tadi pun Ju senyum lebar. Sedap+sayang = kenyang berbaloi-baloi jadinya:)

    ReplyDelete
  6. Seronoknya dapat husband prihatin gitew...hehe...ni kompom kenyang sampai mlm makan nasi lemak penuh kasih sayang ni!

    ReplyDelete
  7. oh my...sweet sgt ni julia.....isk isk

    ReplyDelete
  8. confirm kenyang sampai ke malam ni ju...hihi

    ReplyDelete
  9. Aaauuuccchhh!!! Ni tetiba rasa nak kahwin cecepat ni... Hope suami ena akan datang romantik macam hubby akk... Amin

    ReplyDelete
  10. Ni perangai hubs akk jgk ni sis..sbb tu bdn akk ni makin naik je.dok dengan dia mmg asik makan je tau..huhu..

    ReplyDelete
  11. adakala suami akan jadi baik sebaiknya...kena puji tu..nanti menjadi baik bertambah baik...hu2
    http://dalilablogez.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. sho shuwitttt.. lagi mahal kalau Papa Qi yg buat nasi lemak untuk Mama QI.. hehehehe :D

    ReplyDelete
  13. Auuwww...si sweet la julia.. melting farah baca sampai tersenyum.. mesti bahagia jue rasa btl tak..=D

    ReplyDelete
  14. Salam .Hee nasi lemak mahal sekarang.

    ReplyDelete
  15. alamak kita baca,kita plak tersipu2 heheheh...tak sabar lak nak kawin eh hahhahaa

    ReplyDelete
  16. suweeeeeettttt sangat tau!~ bahagia selalu julia..

    ReplyDelete
  17. Alahai...sweetnya....suka tgok Julia bahagia macam ni doakan untuk SA dan #GULA2HATI eh...harap dia pun sweet macam hubby Julia...amin

    ReplyDelete
  18. auwww...so suwitttt..mesti syg nk mkn kan..hihi

    ReplyDelete
  19. Wah...sweet sungguh... May Allah bless both of u and your family...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com