Murahnya Buku Kanak-Kanak RM1 | Julia Johari
Booking.com

Murahnya Buku Kanak-Kanak RM1

Malam tadi, lepas julia balik dari kerja pejabat (overtime sabtu ahad), my beloved husband call cakap nak bawa Qi keluar ke mall, lama tak singgah nak beli perfume kereta katanya. Okey, bab jalan memang jarang-jarang say no dan kebetulan julia memang dah lama bercadang nak beli buku tambahan bacaan untuk Qi. AKhir-akhir ini Qi menunjukkan minat yang sangat bagus terhadap buku, eh doa julia termakbul ke ek sebab petang semalam Qi paksa julia suruh tengok buku bacaan bergambar sambil tunjuk pada buku ni ni ni ola (bola), ni ni umi engok niiii rimoo (harimau), umii umiiii sini laaa ni ni ni ikan...alahaiii Qi kamu suka buku sangat ni...seronok kot bila anak yang paksa umi tengok buku hahahahahhaha :p


Terus jumpa walid dan kami ke....tunggu last sekali ju pecah rahsia hehehhe. Tau tak masa masuk-masuk tu julia nampak ada meja banquet RM59 someting...besar plak tu haishh memang nak beli pun sebab nak buat meja tambahan di dapur senang kan nak buat apa2. Tunggu gaji memang nak beli sebab ritu pergi meja banquet tu dah habis yang jenis besar...sekarang dah restock banyak2 plak tu, tengoklah kalau free petang ni gak nak beli 1 ke 2 meja banquet, nanti nak buat party ke makan2 family atau kawan2 dh senang gitu, heheh. Eh terlajak cerita bab mak-mak ye deco plak kan hahhaha

Haaaaaaaa, sini la julia beli buku bacaan dan buku tugasan Qi, sekarang julia jadi cikgu dia, cikgu garang, setiap malam dalam setengah jam julia kena bersama dia hadap buku2 bacaan, nak bagi dia senang dan mudah tak lama lagi 2 tahun lagi Qi akan ke sekolah tadika...gitu. Siapa kata Qi dok dgn tok dan nenek tak belajar? Siapa kata? No no no, cikgu julia kan ada mana leh lariiiiiiiii hahhaha

TESCO SELAYANG tempatnya...
cepat lah terjah, masa julia pi beli ni tak ramai pun, tapi lepas dah pilih 10 buah buku tuk Qi mak aiiiiiiiiiiiiiii mak2 budak termasuk kanak2 berpusu2 nak beli...sebab murah kan RM1 je sebuah, meroyan umi Qi hahahhaha
Muka penat baru balik opis dah la tak mandi lagi kahkahkahkah terus terjah Tesco demi suami dan anak, bila jumpa lubuk RM1 terus jadi superwomen pilih buku...alahaiii nak jadi Cikgu Julia bukan senang, kena update bacaan kt rumah tau, alang2 dah murah gini hari ini nak beli lagi hahahhaha gila buku sekejap.

Inilah hasilnya, nanti julia nak cipta mini library untuk Qi di hall rumah, nak beli perabot khas kecil utk mini library Qi, seronok bila dapat beli murah dan berbaloi2...anak koyak buku pun tak mengapa sebab murah kan hahahha tapi kali ini julia kena hati2 jaga buku Qi...nak Qi faham wpun ia murah tapi ia sangat berharga.
Rezeki Qaiser ilman 2 thn 5 bln ^_^
1 buku RM1 total RM10 sahaja....murah kan? 
Qi dapat...
3 x buku cerita 
3 x buku tugasan IQ
3 x box flash kad
1 x board keras mengenal angka

Semua ye singgit satu.... :)

Video Penyuntik Semangat Cikgu Julia
Video ni dah dipublickan, terima kasih Yana dan kawan2 bagi tau kata video ni tak leh tgk ada masalah setting, now dah boleh tengok dah, inilah video penyuntik semangat julia untuk lebih semangat nak jadi cikgu tutor Qi di rumah....go go go cikgu Julia kikiki 
Qaiser ilman 2 tahun 5 bulan dah mengenal semua nama anggota badan, good job abang Qi, nanti kena faham nombor 1-10 tau...sekarang dok learning and practical session, sebelum masuk 3 tahun kena tau sebut nombor simple2 ye....kalau takkkkkk no playground...kikiki

Lepas ni nak tempah name tag Cikgu Julia, kata dah jadi cikgu sekolah utk Qi home schooling hahahhahahhahaha Selamat Belajar dan Bersekolah Hari Pertama ya adik-adik dan cikgu sekalian di Malaysia.

20 comments:

  1. tahniah kak! semoga lepas ni makin rajin Qi belajar membaca! :)

    ReplyDelete
  2. murahnya...ala...ni yg buat nak gi beli ni..tp tu la..buku yg beli kat BBW pun ada yg x bace lagi....hehe.

    ReplyDelete
  3. sangat murah....boleh borong banyak2 nie.

    ReplyDelete
  4. Tiada kerugian membeli buku... Ianya gedung ilmu dan kemahiran. Apatah lagi kalau harganya murah...borong aje lah... :)

    ReplyDelete
  5. kak, nak tanya, bila akk stat ajar qi mengenal anggota badan?

    ReplyDelete
  6. good JOb Qi...bagus2...antie bagi 5 bintang!

    ReplyDelete
  7. Wahh..bersemangat cikgu julia..hihi..oo kt tesco rupenye..murah sgttttt tuu..spi bile tu ju?

    ReplyDelete
  8. waahhh. banyak memborong buku tuu. smoga qi rajin membaca :D

    ReplyDelete
  9. bestnye..nk order..hehhe..tesco xde kt cn

    ReplyDelete
  10. murah nyaa Julia.. beli kat mana ni?? kat Mr D.I.Y ada jugak murah laa kalau nk dibandingkan tempat lain..

    ReplyDelete
  11. hua..thanks jue...tapi awat jauh no..agak2 semua tesco ader tak?

    ReplyDelete
  12. Sampai bila ni? Ada masa blh terjah gak.. Yg kt wahyu tu kan tesco selayang? Murah pun ilmu.... :)

    ReplyDelete
  13. Kalau nak anak suka buku memang dari kecik kena biasakan melihat buku Ju. Tak kisahlah dia tengok gambar ke apa. Kakak ingat dulu anak kakak dia tengok gambar dia boleh create cerita sendiri. Kakak dengar aje. Ju pun boleh juga kakak percaya - yg penting kita kena adakan masa buat anak-anak. Jgn culas hanya kerana kita penat.

    ReplyDelete
  14. satu singgit.. murahnye.. skrg susah nak dapat da buku murah2..

    ReplyDelete
  15. Memang murah sangat2 dah tu...sesuai untuk Qaiser kan...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com