Chang Puak Camp Hatyai Sesi Beramah Mesra Dengan Gajah | Part 7 | Julia Johari
Booking.com

Chang Puak Camp Hatyai Sesi Beramah Mesra Dengan Gajah | Part 7

Chang Puak Camp Hatyai Sesi Beramah Mesra Dengan Gajah | Part 7 - Yeyyyyy destinasi padat kemuncak yang seterusnya ialah kita ke Chang Puak Camp Hatyai wehuuuu. Sesi beramah mesra dengan pak-mak gajah-gajah kikiki. Ini Gajah made in Thailand beza sikit dengan Gajah made in Malaysia tu tau, bezanya gajah-gajah dalam ni tersangat friendly, aku pulak takut gigil2...nak tau gigil cmne? Jom scroll lagi, jangan fitam, sebab semua gambar ada muka julia...so amatilah muka ku yang ceria itu...hahahha jommmm Qi kita masuk dalam.

Terlepas episod lepas, click link bawah ini:
Mrs. Ooi kan tour guide kami, so dia pun kena ambil gambar kami selalu, sporting beb dia, bagi je kamera pandai la dia nak ambil cm ne, kan best gini, almaklumlah kami pi bertiga je kan so x ramai nak tlg ambil gambar kami 3 orang, so dah alang-alang ambil trip ni, teruskan bergambar puas-puas jangan memalu plak kalau tak korang rugiii.

Macam biasa, masuk je kt entrance ni ada sekumpulan geng kaki gambar ni dok tampal nombor kt baju kitaorang termasuk stroller pun kena ada nombor...pehal kan? So masa nak snap gambar depan tu diorang pun snap gambar we olls sekali. Ermmm ni mesti nak paksa beli gambar la ni...abaikan.


Penyambut tetamu ni aku suka, dia ni peramah beb, pandai plak cakap Malay sikit2...ada ATV la, ada naik gajah la, ada macam2, tapi aku nak bagi makan gajah je, jauh2 aku datang semata nak bagi makan gajah ko rasa? 

Hahahhaah aku bukan kedekut beb, tapi aku kan ada anak kecik, so kami tak galakkan join aktiviti ganas2 ni, biar santai2 udah, jimat pun jimat, janji dah sampai ye dok.

Dalam kawasan Chang Puak Camp ni, permandangan dia sangat indah, banyak pokok2 kehijauan sana sini, rasa nyaman je masuk wpun cuaca panas tengahari buta plak tu...bergambar dulu sedas dengan tour guide kami Mrs. Oii...fuyooo my husband sekarang pandai dah ambil gambar, aku suka! Pasni kumpul duit beli gopro eh papa hahahah


Jom la apa lagi dok tercegat situ, kata nak tengok aksi aku beramas mesra dengan gajah hahahhaha...si Qi ni penakut Gajah, asal benda besar pelik2 dia takut, dah tu x lulus lagi ni nak pi zoo negara...hehehhehe

Mujur time aku datang ni bernasib baik, timing best plak tu, time ni diorang dok sibuk buat show gajah hahahhahaha...Qi ni asyik nak lari je...adoyaiii kot takut ngan gajah pun umi kan ada...umi leh lawan ngan walid punya percayalah...hahhahahahaha ko tgk nanti cmne aku gigil kasi mkn gajah.

THB50 - RM5 sebakul pisang
Murah je kan kan! Ko ingat masuk sini free? Beli la dulu pisang pastu leh bagi makan kt gajah tu...aku dah rasa berdebar.

Masa ini takde sorang pun pelancong bagi makan gajah, semua tourist tengok aku, aku pun tengok diorang sambil gelek kt pinggang buah pisang banyak2 tu, ewaaaaaaaahhhh ni time best ni.

Diorang semua senyap, agaknya dorang pikir aku ni nak buat show ngan gajah kot...korang ni napa senyap...buat aku suspen je, gajah tu semua dok perati kt aku...ayooooooooo...
Ko tau tak, pestime aku nak kasi makan gajah ni aku jerittttttttt....gajah tu rentap pisang tu hoiiii...aku jerit kuat mana aku tak sedar...yang aku tau aku takut...cm ne nak naik gajah weh ahhahahahhahhaha


 Pastu bagi pisang kt gajah kedua ni, pokcik yang bertenggek ats kayu tu dok mengekek ketawakan aku...ko jangan pokcik! Ko jangan ketawakan aku...nah gajah pisang, jauh aku datang nak bagi ko makan...hahhahha

Ko tengok belalai diaaaa, ko tengok...aku berani mati ni nak posing gini semata nak pandang kamera, time ni suami kendong Qi, bayangkan betapa susah payah suami aku tu nak ambil gambar aku tanpa gegar weh...semua sekali snap aje...kerlasssssss!

Suka sangat gambar ni, dalam hati Allah je tau betapa gelojoh ye ko gajah, sian diorang tau, agaknya tak makan lagi tengahari, harapkan pelancong je terlintas nak bagi ko makan kudapan...huwaaaaaaaa rasa nak nangis...yelah korang kalau bg mkn anak kita pun makan laju2...tandanya lapar, tak ke korang nangis...aku nangis dalam hati sebab aku tau diorang lapar...nak je aku beli sebakul lagi hukhukhuk.

Puas hati dapat beramah mesra bagi gajah ni makan pisang, pandai gajah2 ni ngan pokcik ni wefie ngan aku...yeyyyyyyyyyy gelek bakul gelekkkkkkk weeeeeee hahahhahhaha gila aku ni!

Gajah Tidur
Alalalalala Twinkle, twinkle, little star, 
How I wonder what you are,
Up above the world so high, 
Like a diamond in the sky.

.........alolololo baby elephant is sleeping beauty...ngantuk ek...alololololo mucuk2 mmuahhhhhhhhh hahhahahaa

Alaaa Gajah tidur, kepenatan tanpa sebab kikiki...xper jom bergambar puas2.

Kereta roda tiga ni canggih tengok, cute je, kalau aku bawa pi keje ni ramai nak tumpang ni hahahahhaha papa jom bawa balik Malaysia nak leh bagi QI bawa pi school nanti adoiiiii

Fuyoooo jom memanah jom...hehhehe syok ni sekali sekala kita kasi memanah puas2...tak mahal pun.

Banyak aktiviti dalam ni, tapi cukupla aksi julia bagi makan gajah, dah cukup senyum sampai ke telinga hahahhahah, next time dtg sini leh beraktiviti benda lain plak kan, time tu anak dah besar bergambar dulu sedas depan ni weeeeeeeeee best!

Jangan lupa!
Lepas keluar dari Chang Puak Camp, jenguk2 la satu pondok kt luar tu, ada booth gambar korang nanti, tadaaaaaaaaa, cantik yerrrrrrrrrr gambar, berpinor biji mata nak pilih hehehhe.

THB150 - RM15 sahaja satu frame
Aku rasa murah sangat dah ni, sebab diorang pakai kamera gedang tu DSLR, besar kemain pastu kualiti frame bentuk gajah dan kualiti gambar sangat puas hati tu kami beli...kalau kt Malaysia mau cecah RM30 keatas kalau gini, so aku ambil yang ini dan satu lagi kt bawah...

Muka tuan tanah harus ada! Hahahahhaha so total 2 x frame - RM30 sahaja...yeyyyyyyy gambar readymade ni semua cantik2...sukaaaaaaaaa!

Penatla...padat betul jadual...jom solat zohor dulu pastu terus pi destinasi seterusnya........destinasi mana?

Floating Market!!! 
Tunggu ye part 8 menyusul...berpuluh gambar makanan di Klong Hae Floating Market yehaaaa! Pasti korang tak sabar nak tengok...tungguuuuuuu! :D

11 comments:

  1. hahaha..akak pun takut tau kalo dekat dekattt

    ReplyDelete
  2. wahhh. akak berposing dengan gajah. ^__^

    ReplyDelete
  3. sekali kena libas kat belalai gajah tu hehehe

    ReplyDelete
  4. lagi banyak tengok...lagi jeles,,,haiahhh!!

    ReplyDelete
  5. Thailan memang terkenal dengan Gajah kan..SA dah pernah pi Chiangmai...dah pernah sampai Laos..cuma Hatyai ni x pernah lagi..masih duduk elok dalam Wishlist...seronok tgok Julia...

    ReplyDelete
  6. salute la jue berani berdiri dekat dengan gajah mcm tue..siap bg makan pulak tue..kalau farah mungkin tak la kot..takut!!! hehehe..

    ReplyDelete
  7. wahaha..berani jgk ju bg mkn..klu ila mmg x ler..haha..

    ReplyDelete
  8. cian tgk gajah mkn pisang mentah ... ke pisang x sempat nak masak dah kena bagi mkn kat gajah ... heeee

    ReplyDelete
  9. wahhh berani mati namanya hihii:)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com