Refreshing at Glory Beach Resort | Julia Johari
Booking.com

Refreshing at Glory Beach Resort

Calm
Tenang, damai dan rasa sihat terus lihat kolam ni dipagi hari kan...syahdu je...orang takde pun lalu lalang, rasa macam diri ni dah bertukar jadi muda, muda 10 tahun lepas...hahhahahha itulah bila kita buat short vacation ni seolah2 boleh lari dari kesesakan kota dan fikiran yang kusut. Tatapan ini melegakan minda, subhanaAllah. 




Ini beranda depan private apartment kami, bersih dan luas, time ni Qaiser ilman masih tidur nyenyak, sempat la julia nikmati matahari terbit di pagi hari, senyap, dan rasa macam segar sangat-sangat. :)

Dari beranda, kelihatan pantai PD sedang memanggil-manggil julia untuk ke sana, datanglah, datanglah, pool kt bawah ni tak buka lagi, tepat jam 9 rasanya baru buka untuk public. Tak sabar nak berendam hahahhaha mari amik udara pagi jom!~


Mamai lagi Qi time ni, kena paksa bangun jam 8 pagi hahahhaha kalo layan bangun lambat jam 10 pagi dah panas, x sesuai amik udara pagi dah...lets refreshing!!! :D

Budak mamai, umi suruh jalan leh plak dia ambil mood dulu tgk kolam tu weh...kemahen anak jantan sorang ni, tp orang laki kan cm tu, cool je sokmo, ni menurun perangai bapak dia ni releks je hahahhaha Qi jom la jom la sat lg kita bercanda depan kolam hehehhe

Budak mamai ni still no mood nak bergambar hahhahaha agaknya mencari mana walidnya...walid pagi2 dh pi beli breakfast kt luar, biarkan walid, moh kita bergambar puas2 bila lagi kan...yang Qi duduk ni tempat naik gelongsor...kecik je...hehhehe
Yeyyyyyyyyyyy dah sampai pantai dah kita, yg syoknya glory beach resort ni betul2 depan pantai redup...sebelah tu kawasan Lexis ye port...damai tenang susah nak cakap dgn kata2...mmg pantai sangat sinonim dgn ketenangan...aaaaaaaaaa.

Lupa nak beli peralatan main pasir hahhaha sebelum ini ada tp ilang ke mana ntah hehhehehe...takpe la dik Qi, kita jalan2 tgk pantai pun okey dah kan...

Hehehhe umi yang lukis ni, lama x lukis2 ats pasir hehehhe

Ombak tu manja je terdampar di pantai...pagi hari tatap ombak mmg awesome fuh!

Jom tonton video Qi tgk keindahan pantai, 
sekarang Qi dh rajin nak belajar cakap layankan ajer hehehhe

Peacefull....
ini gambar original dari julia hp samsung note II ye...bukan tahap DSLR pun...tp bagi julia puas hati...gambar sgt sharp...watermark setiap gambar dah malas nk masukkan...takpe la janji korang jujur utk menatap sepuas2nya...jom layan gambar ketenangan.

Ombak Pantai 
Julia snap video ini khas untuk anda Follower dan Readers out there.

Nak tengok penyu bertelur sini musim Feb - Jun je...baru penyu bertelur kt sini...kalo korang nk tgk live tag kalender anda tau...

Kalau nak buat BBQ atau persembahan band family day sini pun disediakan pentas...bagus facilities sini lengkap.

Hotel Glory mmg bg penekanan tentang pemeliharaan penyu...so sekitarnya byk kolam penyu...anak2 korang pasti suka termasuk Qi.

Qi nampak penyu hehehhehehe luas tau kawasan sangkar penyu ni

Dah puas tengok pantai dan penyu...nowwwwwww splashing time yeahhhhhhh

Gambar semasa berendam takde hahhaha sebab xnak bg hp masuk air so sorokkan je...so ni gambar lepas puas umi dan Qi berendam...time memula kami mandi x ramai orang...pastu nak masuk jam 10 pagi haaaaaaa berduyun2 dh ramai...so apa lagi jom chow...

Ni port dewasa...air kolam ni bersih...sesuai la utk family.

Qi ni sebenarnya lama dh aim nk pi playgorund sebelah pool ni k...budak2 kan..layan je lah hahahha

Video Qi main buaian, pertama kali juga Qi pandai naik buai...yeyyyyy tp muka moody...ok2 la cari walid la tu manja sgt ngan walid...



Pandai dh naik buai...gud boy!

Puas hati la dapat main gigi air pantai, duduk setengah jam lihat pantai, Qi sgt behave tau, tak lari pun, siap pegang tangan umi kuat2 hahahha dia takut sikit pantai kikikiki, apa2 pun pagi tu julia sgt rasa dihargai, sebab rasa Allah bagi hari itu kedamaian dan ketenangan melihat ciptaanNya yang sangat cantik....itu sebab julia suka holiday, nak dapatkan diri sendiri yang baru wpun jasad sahaja lama. Yeahhhhhhhh, sok cerita Ostrich Farm naaa bubye!

23 comments:

  1. seronoknya Qi bercuti, 'berpeleseran' tepi pantai & kolam dengan mama dia :)

    ReplyDelete
  2. Mmg best sungguh kolam tu..
    Klu kak cik yaya jmpa ni mau xnaik2 smpi kul 12 nih..
    Alahai...syiok..rindunya nk bercuti...sangatttt

    ReplyDelete
  3. Wah best.. Hajat memang nak bercuti kat tempat dekat2. Terima kasih julia sebab dah review kan. Alang dah singgah ni malas nak review yang lain.

    ReplyDelete
  4. bestkan skali skala dpt pegi bercuti...
    tenang je rs

    ReplyDelete
  5. julia.. ni hotel fifi induksi dulu.. seminggu berkampung dekat sini!~

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak pegi pantai n kesian nya Aisya belum pernah jejak pantai... One day aisya yee

    ReplyDelete
  7. Betul tue jue.. bercuti nie buat jiwa kita rasa tenang jer kan..kalau la hari2 boleh pi bercuti jer mesti best.. tp setakat verangan jer boleh la.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. memang cantik pemandangn nya..sekali sekala memang mata dan jia nak juga diisi dengan benda2 indah gini..kan??baru la hilang stress..;)

    ReplyDelete
  9. Subhanallah...cantik pemandangan...

    ReplyDelete
  10. tengok pun sedap je mata memandang...kalau pergi ape lagi....haih...da lama x cuti2 nie...

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum
    singgah pagi
    hari ini anum baru masuk keja setelah 2 hari bercuti
    hehe

    ReplyDelete
  12. Sesekali memanjakan diri dgn alam yg ceria dan mendamaikan Ju. Qi pun nampak seronok betul. Dah makin pandai nak berseronok dan memilih mana yg dia lebih suka...

    ReplyDelete
  13. dh pernh smpi dh glory ni julia. 1 apartment tu mmg besar n puas hati. waktu p tu ade training opis. then 1 umah dia letak 3 org. pastuh yg sorg tu pindh tdo bilik kwn dia...terkontang kanting kami ber2 kt umah tu. sebesar alam haa umah. lol

    ReplyDelete
  14. qi moody teringatkan walid yer..siannye..patut la muke amik gambar xhepi je..slalu mesti wat peace..

    ReplyDelete
  15. ASSALAMUALAIKUM Kakak. qi tu macam moody je. lagipon penat la dia asek jadi model. hihi

    nape umi qi tak nak join skali selfie. hoho

    ReplyDelete
  16. Za pn br blk dr PD. Stay kt bayu beach resort. Tp gmbr nan hado. Mcm mna ntah nk jd blogger tegar. Amik gmbr pn mls. Huhu.

    ReplyDelete
  17. Amatlah seronok sangat..layan view pantai dari bilik..

    Comel jer adik Qi main kat pantai tu :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/12/jordan-part-4-river-trekking-wadi-al.html

    ReplyDelete
  18. nice sharing. pengalaman yang cantik.

    ReplyDelete
  19. I is jeles okey. Akk pun nak pegi bercuti hari wilayah nanti. Anak anak kasi ponteng sehari. Time cuti sekolah tak mau pi. Sesak

    ReplyDelete
  20. Dah lama x pegi GBR..kawan2 yg keja situ pun dh berenti kot...

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com