Best Steamboat in Kuala Lumpur | Julia Johari
Booking.com

Best Steamboat in Kuala Lumpur

Wangsa Walk Mall 

Hai semua, Isnin sudah, wewittttttttt haaa trademark blog julia sekarang wewittttt (bukan retis ye trademark tu tau ni blogger julia ye trademark kihkihkih) eh korang semua weekend lepas pi mana, cer kongsi dalam blog, jangan kepam lama2 dalam hp dengan gambar dan video byk2, nanti hp hang, julia kalau dah snap semua gambar akan pastikan transfer terus ke inbox FB, so clear dah hp, tak payah risau dah picture hilang ke apa2 la yg terjadi, kecuali FB tetiba hilang tu lain la kan kehkehkeh... ~ jom layan steamboat kami di Pak John Steamboat yang terletak di Wangsa Walk Mall.

Seawal jam 1030 pagi kami dah menapak ramai2 ke Wangsa Walk Ahad semalam kehkehkeh, lepas hantar moyang Qi Nenek Johora naik bas balik Penang (ni ju cerita next entry) terus suami ju bercadang nak belanja mama dan abah ju makan2...sebenarnya tak tau nak belanja makan apa sebab unplanned kahkahkahkah, pastu suami cakap nak ajak makan kt Restoren Chinese Muslim Mohd, Chan tapi kedai di Taman Melawati belum buka lagi...haaaaaaaa sudah nak ajak makan mana?

Terus otak kepala ju teringat kawan2 blogger pernah review makan di Pak John Steamboat, so apa lagi jom terjah!! :)

Sampai dah so jom cari parking dulu, depan tu kereta abah dan mama naik SsangYong.

Kami sampai awal jam 1030 pagi, kedia dh buka, tp belum ready lagi semua menu, adeh, kenala tunggu almost setengah jam...ala leh sembang2, masa tu sekejap je berlalu tau...kami pengunjung pertama awal sampai semalam, perghhhh orang pun xd lagi, so kami lepak dulu cop tempat kt bawah, senang tak yah panjat tangga, sian kt org2 tua kami.

Encik Qaiser Ilman bin Habibullah
Sekarang ni Encik Qaiser ilman ni kalau orang nak snap gambar dah pandai dah tunjuk aksi kelakar dia, sekejap aksi hantu la, aksi ultramen la, aksi chicky boy la...ishhh peluk gigit pipi baru tau...geram budak umur 2 tahun 4 bulan ni pandai mcm2 dah...gerammm!

Tudung pink yang anggun berseri tu mama julia tau, mama ju ni memang peramah, sapa2 pertama kali kenal dia mesti tak leh balik sebab korang akan leka dengar dia cerita peramah sesangat kalah anak dia, tp dia bukan jaga tepi kain orang tau, dia cuma ambil berat lebih itu je, okeylah diorang semua dok sibuk pilih menu...jom tengok!

Diorang pilih menu RM99 tu untuk 4 orang makan okeylah banyak kot site dishes dia siap ada 6 menu free lagi boleh pilih wooooooooaaaa diorang dok sibuk pilih 6 menu free tu kami belakang tadbir dok sakan la selfie...ada kami kesah tuan kedai nak mengamuk? Berani nak marah kami? wakakakkakaka pekerja kt situ suka layan kerenah Qi, lucu tau!

Kami adalah teman sejati, teman baik, kalau boleh kami nak kongsi semua masalah suka dan duka sama-sama, sama-sama kongsi bahagia...hehhehehhe itu sebab hargailah masa yang Allah bagi pada kita, esok lusa belum tentu kita ada lagi kan, gambar inilah kenangan comel kami hukhukhuk tetiba moment sedih dtg :(

Yeyyy, menu yang di order oleh family julia dah sampai, 
jom layan semua gambar dulu jom!

Haaaa meriah kan menu yang dibelanja oleh suami julia kan, yang paling best spicy thai sauce dia, perghhhh gua cakap sama lu mmg terangkat, dah lah pedas ada bijan dalam tu, bila dicicah duck grill atau udang grill tu kan mmg kesedapannya sehingga merasuk ke otak, pedas dan yummmmm...mmg terbaik la sos dia, korang jgn cicah byk, pedas nakkk oi hahhahaha, tp we all satu family suka.

My adik kedua, Ita, still available, tp ada orang dh syok kt dia ni, hahahhahahha tunggu ar kami tau sapa gerangan orang tu, kawan suami ju jugak...habis la ita, hahahhahha, eh adik aku ni kan bukan blogger, tp cara ambil gambar kalah kakak dia tau...gaya nak jd blogger tu dah ada, eh nak hasut dia masuk jd blogger boleh gak kan...leh aku tau citer dia mehmehmehmehmeh :p

My mama comel...ish mama ni cantiklah pakai fink...anak dia tak secantik cm mama dia tu tau...anak dia tu pakai simple amat semalam, tp mama dia posing kalah retis...siap tunjuk best hahahhahahhahahhaa kalah korang yg jadi blogger ternama tu... :p

Cecececehhh...adik ku ita nak tunjuk demonstrasi masak2 haaaa molek la tu ita, sok sok hang dah kahwin senang laki ko...kenyang selalu mcm akak ko suka masak2 hahhahahhaha poyo akak dia tu kan pang!

Tudiaa udang dok golek baikkk ats tu naa...kuah sup dia sedap, aku rasa bukan tomyam, bukan sup ayam tp something hidden inside, okey tak kaji menu tadi takpela...layan aje kesedapan kuah sup steamboat aummmmmmmmmm yumyumyum

Kemain mama abah julia ni, tak payah suruh, diorang mmg suka men masak2 hahahhaha aku just layan Qi je dari tadi dok sibuk jatuhkan pinggan mangkuk plastik bawah meja...haaa nasib baik plastik kalau kaca? Mak ko kena keje sini tau tak hahahha

Jom layan video, korang mesti nangis asal tgk video julia snap...percayalahhhhh! ;p

Kemain haaaa, Encik Qaiser Ilman ni hantu sup...semua benda dia nak makan jenis sup...ko bagila nasi tak ye nak makan...dia dok jerit nak suppppp...nak suppp faham? So dah banyak kali top up sup steamboat tu kt dia, alhamdulilah sup tu pun dh byk nutrisi cukup sudah utk dia...makan la nak puas2...walid mu belanja :)

Hahahahahaha okey, ini real caption lariiiiiiiiiiiiii

Review terbaik dari Encik Qaiser Ilman, sampai menjilat mangkuk tau tak...ish2 anak umi ni kalau buat review selalu hebat, okeylah umi kalah hahahhahaha

Okey, ni kelakar, Encik Qaiser ilman suka ngada2 kan kalau bergambar ngan umi, hahahha pejam mata la, buat2 gedik la....gigit nak buat steamboat baru tau hahhahahha adeh penat ketawa tgk kerenah anak buah korang ni tau tak hehehhe

Touching sangat tengok gambar ni, Qi sekarang suka suap orang makan, tak kisah la sapa2 pun duk dekat dgn dia pasti dia suakan sudu bg kita makan, baiknya hati mu anak... #nangissssssssss 

Puas hati sangat, abah julia ni jenis cerewet bab pilih makan kt luar, tp kali ini dia cakap best sedap plak tu (hasil review org tua ku), ish aku rasa Pak John Steamboat patut bg review makan percuma lagi kt kami, sebab review free hahahhahaha, okeylah kami nak sambung makan lagi sampai kenyang dan licin, bubyeeeeeeee nanti julia blog walking entry terbaru korang tau, mmmuahhhhhhh :*

20 comments:

  1. KEJAM TAUUU..pagi-pagi hidang gambar makanan...time lapar ni tgk udang ikan tak masak tergolek macam tu pun nampak sedap tau..kekekekeke...

    ehhh abg Qi ni makin besar makin hensemmm...abg Qi, aunty ade teddy bear tau..Qi nak kwn tak dgn teddy bear garang tu..kekekeke...

    ReplyDelete
  2. pernah jugak makan dekat situ. memang terbaikk ^__^

    ReplyDelete
  3. amboiii pandainye QI suapkan makanan kat ummi....suka la gambar tu ju...mama ju nampak sweet n mudak..dia pakai pink nampak cantik...:)

    ReplyDelete
  4. Hr tu ada nmpk banner kat wangsa walk pak john ni punya steamboat..blhla cuba nti..nmpk menarik review ju

    ReplyDelete
  5. semalam pun kami makan steambot kat the captain hihihi nnt ada kesempatan kt cerita kat blog ...

    ReplyDelete
  6. puas hati ju byr rm99 tp makan like a king gitu...pheww~

    Qi pandai na posing² skrg..nk jd blogger cam mummy gak eh? kehkeh~

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum
    singgah isnin
    sory hr nie bz sangat
    x sempat nak komen ya

    ReplyDelete
  8. amboiii mama akak memang bergaya la. patutla akak cantik, ikut muka mama akak.

    nnt one day nak g steamboat la. mcm sdap je

    ReplyDelete
  9. ari tu ingt nk mkn kt pak john ni juga. tp tersasar ke tmpt lain pula. hehehhe!...btw ju...ur mom nmpk muda ler....adik bradik!

    ReplyDelete
  10. kalau steamboat nak makan mesti make sure perut kenyang.. btw suka yg buffet punya..hiksss.. kalau set macam ni x pernah try lg.. cambest jerkk

    ReplyDelete
  11. Lama dh tak makan stemboat. Tgk jue share nie terus rasa mcm esok jugak nk pi cari..dekat area rumah farah baru bukak kesian steamboat.. nnti nk pi try tgk.. $99 utk 4 org ek...mcm mahal jugak tue.. tp maybe items dia byk kira okey la. Yg penting best yer dak...=D

    ReplyDelete
  12. wowww..memam terliurrr tengok gambar.. mesti cuba ni,,biasaa syaza makan kat seoul garden ajee

    ReplyDelete
  13. wowo menarik. puas hati nampak menunya. Nak cuba jugak nanti

    ReplyDelete
  14. Hari ahad ni ena bakal ke sini.. aarrrgghhh.. tak sabau nak makannn

    ReplyDelete
  15. lapaqqqqqq..........dah la semua cam sedap wehhhhh

    ReplyDelete
  16. muda, cantik lagi la mama sis julia...

    ReplyDelete
  17. same la..abh ila pun cerewet sgt bab mkn kt luar..klu mkn kt luar pun nk mkn tmpt yg sama je..xsuke try benda baru..steamboat ni pun xpenah mkn..bole jgk klu nk ajak try yg ni..mcm menarik..jue xde amik gmbr menu ke?nk tgk set ape yg ade..

    ReplyDelete
  18. padanlah lapar tengok makanan...dah pukul 11 ...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com