Dating dengan Boyfriend | Julia Johari
Booking.com

Dating dengan Boyfriend

Korang sebelum kahwin mesti pernah dating kan? Ala dating dengan boyfriend yang bakal akan jadi suami korang yang sah hihihi, pernah tak korang pi some place yang boleh kembalikan nostalgia tu? Hikhikhik ni julia nak bawa korang la pi satu tempat yang pastinya mengimbau kenangan dulu ~

Kenangan boyfriend sah ni saje tau bawa julia ke sini...ke titiwangsa, alahaiii kenapa tiba-tiba boyfriend aku ni romantik sangat *lebiuuuuuuuu hahahhaha ju tau boyfriend ju tu pasti baca entry ju, kadang2 tgh malam baru dia baca sendiri tanpa paksaan...tu sebab i suka update cerita ttg my own family, tak kisah about apa pun pasal masak2 ke, pasal anak ke, janji i x cerita dalam kelambu...tu secret okey...and then my boyfriend sendiri yang suggest mcm2 tajuk entry tau....dan dia sekarang dh open minded ttg blog...itu sebab i suka cerita...kenangan yang patut di abadikan kalu esok2 ju takde kan ngee~

Titiwangsa ni kan heaven, ju tau tempat ni boleh pi dating ngan boyfriend sekarang yang sah waktu lepas keje ataupun lepas solat jumaat, sebabnya orang takde tak sesak, so leh lepak2 sambil berbual plan apa saje, plan anak ke hahahha, plan travel ke, plan duit ke, plan beli mcm2 ke...sambil hirup udara bersih, julia dan boyfriend suka mcm ni, stress pun hilang weeee....dalam masa yang sama teringat anak...biasalah tu kan naluri dah jadi ibu bapa ni tak sabar nak ambil anak kan.

Sedia maklum ni la boyfriend saya dunia akhirat, rata-rata mata yang melihat kami pasti berkata eh couple...hahhaha walhal kami dah kahwin, cuma xd anak disisi sebab waktu lunch hour...boyfriend jom dating lagi pasni tau sambil makan kopok lekor yang ntah berapa kali top up hahahhahhahahhaha syiokkkkkkk

My boyfriend ni sangat tabah, dia kan laksana bussiness family dia, ada badai gaung bergelora semua dah tempuh, korang tengok la air muka dia nampak cool kan, tapi semua baik buruk dia simpan dalam beg, tak simpan dalam hati, beg dia penuh fail, macam2 fail la, kadang2 tak koser nak tgk tp dia kuat...wpun belakang tu mcm2 orang cakap. Kalau part sabar dia memang menang, sabar dia sangat2 tinggi, kadang2 dia nasihat girlfriend dia itu ini, kadang2 tak dengar nasihat gak, pastu bila jadi x elok baru faham betul cakap dia...tu sebab otak aku dengan otak boyfriend aku ni lain bebenor, yang tak fahamnya dia leh tahan perangai baran aku...hoiii korang tak tau aku ni baran weh, silap2 haribulan aku mengamuk mcm singa betina tgh jln tu haaa hahahhaha tapi boyfriend aku leh releks je ada BIGGG problem pastu settle pelan2...hattt tu la aku kalah...aku ni kan semua nak expressssssss nak keje siap on time.

Tu sebab kalau korang tgk aku ni jenis strict...baran bertempat gak la...tp mudah berbincang kalu pandai tackle...hmmm tu la sebab Allah bg Boyfriend gini kt aku...sorang penyabar sorang plak baran hahahhahah nice kan percatuan Allah....walhal dulu aku mati2 cakap aku xmo couple dgn dia ni, mcm2 la aku cakap...tp Allah punya kuasa aku sampai sekarang dok pikir begitu baiknya Allah pertemukan aku dengan dia....si setia yang penyabar...mana nak cari???? Tu sebab ruper paras aku letak semula tempat terakhir...dulu kan aku nak cari ruper paras tempat pertama kan kan kan...tp semua tu aku dah jumpa...hampesssssssss jewwwwwwwww tp yang lama setia tu la rupernya jodoh aku...bodoh balik aku ingat dulu perangai aku kan...hmmmm

Rasa nak dating selalu, berkepit selalu ke sana ke mari, biarlah apa orang nak cakap depan ke belakang kami, kami boyfriend dan girlfriend yang sah...harusssssssss bersama2 dating selalu mmmuahhhhhhhh hahhahahhaha
 Lebiuuuuuuuuuu boyfriend!
bubyeeee!

17 comments:

  1. woowww..sweetnya entry....kite sekarang ni pun dah jarang dating dengan husband..sebab waktu kerja x sama...tapi bila dapat dating tu..rasa besstttt sesangat...hehe

    ReplyDelete
  2. kepok lekor tu mengancam!!

    lama x dating camni ngan boifren..kena buat gak ni..someday..huhu

    ReplyDelete
  3. wahhh...Lya ...terus kekal la berdating mcm ni ...akak pun selalu gak dating berdua ni...:)

    ReplyDelete
  4. ini tasik titiwangsa kan??...hihi
    bagus dapat dating selalu berdua...^_^

    ReplyDelete
  5. alololo sweenya kakak kita ni. hehe tak kawen lagi tak dok sapo nok ajok gi detim. hahah :)

    ReplyDelete
  6. Paling suka sesekali dpt check in dgn hubs berdua2 kat hotel kan sis..tp xdptla..handbag keliling dah skang ni..hahahahah

    ReplyDelete
  7. Bagus2.. mengeratkan lagi hubungan kan.. hehe.. saya payah nak dating.. sal ada tambah sdh skit.. hehe

    ReplyDelete
  8. Sronok bdeting tu..hehe.
    Lps kawen kne la slalu deting, kn..
    Jom Join Segmen Zaman Persekolahan ye

    ReplyDelete
  9. menarik juga dating lepas kahwin. Tapi saya biasa dating bawa anak ja...kesian pula tinggal

    ReplyDelete
  10. ju... sama ngn sy... panas baran... pernah gaduh ju tau sy angkat tv lcd 42 inci hempas kat luar depan pintu... haha... pdhal tv tue dia xabis bayau lg... tp skrg dah okey... org kata 5 tahun pertama memang cabaran... now kitorg slalu dating... wlupon kpala asyik ingt ank... huhu selamat berbahagia selalu... yer.

    ReplyDelete
  11. Huhuhu..syoknye berdating...ari tu ms bulan pose kami dapat dating g bazar Ramadan kat jln tar....mula2 kami rs syok Sgt...berkepit mcm belangkas...tapi dah sejam berjalan...tetiba terinagt kat anak2 kami....cepat2 blk....hihijhii...selalu daring bwk anak....brrsilat dgn anak2...

    ReplyDelete
  12. semoga berbahagia dunia akhirat...
    pasangan yg halal... nk dating pon xkisah dh

    ReplyDelete
  13. semoga berbahagia dunia akhirat...
    pasangan yg halal... nk dating pon xkisah dh

    ReplyDelete
  14. wahhh..romantiknye dating kt taman..i is jelly..hikhik..
    semoga terus berbahagia ju..bahagia hingga ke syurga ;)

    ReplyDelete
  15. lameeeeeee sangat tak dating berdue.. baru sembang2 hal ni.. tapikan julia.. kalau fifi nak dating.. kene bawak pump.. takde feel bujang.. takde anak bagai.. walau anak takde.. pump susu ade.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. Bunda dulu bernikah dengan askar...masa bertunang 2 tahun pun dia dah bertugas kat Kucing Sarawak...

    Pastu balik hanya cuti sebulan jer untuk kawin pastu terus ikut posting tinggal kat Kucing, selama 8 tahun bunda duduk kem tentera kat sana sampai dapat 2 orang anak kat sana..

    Abang long ngn Kak ngah...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com