Celoteh Wordless Wednesday | Julia Johari
Booking.com

Celoteh Wordless Wednesday


Kehkehkehe, asal Rabu je Wordless...tempek gambar pastu biarkan, ish kurang syok lah ju nak layan, ju kan jenis kuat sembang, gebang, mana puas, lainlah jenis blogger kurang suka menaip, tempek gambar pastu belah hahahhaha not me la!

Itu sebab aku kurang sangat join aktiviti gitu, bukan tak pernah join cuma tak puasssss, kena gak sembang dengan korang, eh kakak IZWA aku tu update byk betul agenda dia bulan Disember, sebagai adik online ni...eh ada ke adik online hahahha adik doakan semoga urusan akak dipermudahkan tau...kalau nak apa2 wassup je ju...kalau free balas la. Akak IZWA  *lambai2 sambil kasi flying kiss hihi suka aku ngan kak wa ni tau, setiap kali julia paste link kt fb ke kt mana2 group ke pasti kak wa ngan kak zaza latif akan LIKE...tu sebab aku mention nama diorang, lagi sorang mommy blogger ni kalau dia bg komen aku rasa nak melayang dah sebab dia mmg suka kasi komen positif sukaaaaa inilah ciknad kita NADIAH eh korang yang bukan blogger tp FB geng ju ingat tau sapa...mmmuahhh 

Tinggal 16 hari je lagi nak fly, dupdapdupdap sebor haishh, dekat je pun, minggu ni maybe Sabtu pagi2 kami nak pi UTC Sentul nak renew passport pastu nak buat passport budak kecik tu, tak sabarrrrrrrr nak tgk muka budak Qi 2 tahun 4 bulan tu dalam passport hahhahahhaha, aku gelak sebab aku nak tgk nanti mesti orang imegresen ketawa tgk telatah Qi asal nak suruh serius ambil gambar mesti letak dua jari kt pipi...dah tu leh ke beb gitu hahahha, omak dia dh latih kt rumah ambil gambar passport pun susah inikan pula kt imegresen....kehkehkehkeh sabtu ni kita tengok cmne...

Persiapan, tentatif almost 20 percent nak siap, ada agenda tempat yang aku kena hold dan pangkah sebab tak sesuai la...kami ni tak nak la bercuti nak kena kejar semua tempat nak pi...kena bercuti ala santai je la...kang tak puas nak soping kt sana...tujuan ke sana nak soping byk2, nak tgk makanan orang sana lain dari yang lain di malaysia dan visit sedikit tempat bersejarah, cukup la kan...so aku kena pangkah la...jadikan sedikit, aku tak nak nanti Qi penat pastu sakit...sebab kena visit byk tempat, nanti besar ada rezeki leh pi lagi tempat yg sama x pernah pi kan...xd la bosan.

Suami, suami sekarang busy sana sini kerja dengan perniagaan bas persiaran dan van persiaran dia...hmmmmmm aku mcm biasa berebut2 masa dia...aku seboleh2nya xnak bg dia tertekan, aku nak dia relaks pastu nak confirm jadual dia nak pi mana2 senang baru x serabut ye dok...aku x suka paksa2 orang ni termasuk aku pun tak suka orang paksa2 aku situ sini...fantangggggggg...nak apa2 kena ckp lema lembut baru la lutut aku cair terus dan dan aku buat...cm tu la suami aku...kena tgk dia tenang segar dan x penat baru tanya...

Qaiser ilman, buat masa sekarang dia sihat, aku doa hari2 biarlah waktu nak pi nanti dia sihat, aku redha kalau time tu nak pi salah seorang tak sihat, atau sakit teruk aku burn je la AA ticket tu...yelah x rugi aku rasa...kesihatan 2 hero aku tu lagi penting...apa2 pun aku akan bekalkan ubat2 mencukupi sepanjang di sana...xnak semua last minit, aku la nurse, aku la doktor, aku la menteri kewangan hahahhhaha penat pegang byk jawatan tp aku rela...demi nak tgk mereka sihat dan ceria...so burn pun x per jika Allah dh tentu gitu...(tp doa semoga dipermudahkan)

Job Review, eh bulan ni mencanak naik rezeki job review, alhamdulilah, ada yg kena pi kawasan2 tertentu waktu bekerja, aku serba salah, nak terima ke tak, bukan apa if ada bayaran sewajarnya xper lah, kalu setakat pi makan2 pastu kena buat review free rasanya tak berbaloi rasa, yelah duit minyak lg, duit penat layan jem lagi...semua tu bukan percuma, bukan berkira tp masuk toilet pun kena bayar yunk...blogger pun nak cari makan gak wpun sambilan...tengok la cm ne, rasanya mcm xleh je pi. Tapi kalau job review htr product i memang x tolak, sebab i suka job mcm ni, senang keje, guna, tunggu hasil dan review seikhlas hati...lancar je tulis sebab julia rasa cm mana kan setiap servis atau produk tu.

Tips blogger hari ini, korang sebagai follower and readers julia sila ambil notes sini ye, mari kita belajar cara nak kembangkan lagi dunia blogging anda sendiri

15 comments:

  1. hamboiii.. tak sabar nak g bercuti yek...ai is jeles ok...

    lin next year.. padat dengan macam2 ju... huhuuh dgn ayam pandan dah start bungkus sendiri... lepas tu nak buat akikah anak lagi... pengsan... br fikir dah penat.

    ReplyDelete
  2. Sibuk macamana sekalipun kalau empunya diri pandai menyusun atur segalanya akan jadi cantik dan lancar kan Ju. Sebab itu business en abe Ju semakin baik dan tak mustahil Ju akan ikut jejaknya..

    ReplyDelete
  3. Eh.. husband julia ada comp travel agent ye??? Ni mesti senang dpt pakej2 murah holiday kannn.. heheheehe...sonok nye nk fly holiday.. ole2 jgn lupe..hikss

    ReplyDelete
  4. akak paling setuju bab job review tu..boleh panggil pegi makan tapi kene tgk jugak makan nyer ape? tak kene kat tekak takkan nak pegi jugak pastu update tipu tipu..memang not me laaaa...

    ReplyDelete
  5. Wah..makin maju betul bisnes review julia ye .
    Syabas bete!!
    Semoga trs maju ye sis.sihat bersama family..dan selamat berholiday soon

    ReplyDelete
  6. Syima dapat 3 event berbayar tapi semua tak dapat pegi.... Macam mana nak maju? Hahaha....

    Wah best nya bercuti...

    ReplyDelete
  7. eksaited benau tu nak pergi holiday. sabor sis sabor. hahahha :)

    ReplyDelete
  8. amboIII. CURLASS planning je. tak sabbar ye kak..

    nanie nak merajuk la nama xmention kat blog akak.

    hihi just kidding kak/ miss you

    ReplyDelete
  9. Adehhh terkebil-kebil mata ciknad baca entry ju kali ni...ehhh nama kitew ada situ...hihi...tq ju...dan tak lupa, happy holiday!

    ReplyDelete
  10. tertarik pasal suami tu.. kena berebut masa ngan cik suami ek.. huhu.. dugaan rumah tangga ek.. - xde pengalamn kahwen lg .. hehe :)

    ReplyDelete
  11. farah pun sama jue.. kononnya nak tempek gambar then letak word wordless la.. tapi lepas tue jadi entri berkilometer.. hahha..tak puas aih gebang sikit jer.. memang not me la..agagaga..=D

    ReplyDelete
  12. bestnye nk holiday..semoga dipermudahkan urusan nk gi sana..moga korg be3 sihat sebelum pegi sn nanti sampai la selamat spi malaysia blk.. ;)

    ReplyDelete
  13. Ayat pertama tu macam kena kat bunda jerrr...hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com