Tak Sangka Aku Book 3 Tempat Percutian Sekaligus | Julia Johari
Booking.com

Tak Sangka Aku Book 3 Tempat Percutian Sekaligus

Musim Cuti Sekolah dah tiba, tapi kenapa julia yang rasa sangat-sangat tak sabar, rasa bulu roma tak mau turun-turun, ya Allah tak kira hari ini nak pecahkah rahsia kt korang, hahahhahah mana boleh benda-benda happy pasal holiday tak cerita kt korang, mau matikkk tggu hari nak inform kt follower2 tersayang ni mmmuahh!

Bukan ke dulu julia pernah story kt korang bahawasanya....haaa bahawasanya kita tak ingin nak holiday time cuti sekolah, sesak, padat, selalu booking hotel nan hado, booking flight pun mahal time cuti sekolah...tapiiiii sangkaan instinct mak kali ini meleset...meleset...rasa nak lempang2 je kan sebab cakap cm tu dulu hahahha...dah tu ko kenapa julia...

Aku sebenarnya gila nak bercuti...eh korang dah kenal aku kan...aku mmg gila amat2 pasal cuti...tu sebab aku keje ni bukan setakat menabung, tp dalam masa yang sama aku jenis hari-hari stalker tempat melancong idaman aku boleh dikatakan hari-hari ko semak Air Asia dan deal2 yg murah dalam internet, kalau harga biasa aku memang buat tak tau je...tp kalu luar biasa aku naik minyak hahahha gitu!

Tudia, lama tak menaip santai2 gini, syiok plak. :p

Julia kan suka benda murah, benda holiday yang jimat2 janji tak peningkan otak aku sudah. Tapi aku nak cium Streetdeal laju2...nak cium Air Asia laju2 sebab hujung thn ni berjaya buat aku kecundang ke tasik madu kahkahkahkahkah...aku tak tahan godaan untuk bercuti secara direct dan melangkaui dari norma akal...lantaklah...bahasa hari ini rojak byk...janji aku puas nak bg tau rasa happy sangat2...

Straight to the point la julia.......eh korang jangan bosan plak baca apa aku nak story hahahha lama dh tak mereng cm ni...tidur malam mandi pun tak basah...aku dok ingat hari nak cuti2 malaysia je ni kehkehkehkeh

Esok!
21 Nov (Sabtu) Port Dickson
Yabedabeduuuuu!
Julia culik 2 orang hero malaya tu bercuti di sini kehkehkeh, bukan senang nak culik masa asben i tu tau, bz sokmo manjang, dari bulan lepas dah mention hari2 ckp, abang ingat hari ni bla bla bla aku bebel tak dia dok bz urus perniagaan bas dia tu hahahahha
Hari ini nak buat tentatif ringkas nak melawat PD

Port Dickson Attraction
Aku nak bawa hero2 aku tu terjah tempat2 sini kalo sempat siap google hahhaha gila!
Kota lukut mesti best kan...aku tak penah pi, PD Ostrich Farm pun x pernah pi yeyyy sok terjah

Bulan Depan
Trip Hatyai
Disember 2014
Arghhhhhhhhhhh! Dam!
Aku memang lama dah teruja nak pi Hatyai, aku tak sangka AirAsiaGo masih simpan FREE FLIGHT kt aku weh alhamdulilah...sukaaaaaaaa jimat berganda2...dah tu sila update pasport ye...dh bertahun mati x renew hahhahaha....teruja nak pi Hatyai...nak makan udang bapok besor tu...aummmmmmmm

Julia nak bagi tahu about harga...memang tersangat murah dan jimat yg amat, sebabnya julia dah usya lama AA ni by biasa ye booking tanpa hotel mmg dah capai 1500 tuk 3 org, dah la hotel x include...with AirAsiaGO include FLIGHT FREE with HOTEL, dah tu ko nganga je ju harga asal RM480 + 100 = RM528 [flight surcharge] 
+ RM289 Hotel = RM817 hatyai 3 people
Tak la, terus aku meeting ngan asben, dan dan tu gak booking...syukur, harap bulan depan kami ni sihat2 hendaknya...amin

V.L. Hatyai Hotel click link
Julia puas baca review hotel apa yang best kt Hatyai dan harga berbaboi, kali ini bukan hotel bajet ye, hotel ada bintang  la hahahha ramai review kata hotel ni bersih cantik dan customer service friendly...takpe nanti ju plak review cm ne ok ke dok hehhehe

Tahun Depan
 Trip Langkawi
Ogos 2015
Haaaaaaa, korang! Tau kan baru2 ni AA ada buat promo FREE SEAT lg...yg hatyai tu cerita dari AirAsiaGo include hotel, ni promo free seat je yunk...murah betul, penat dah godek2 AA ni cari tarikh lepas raya just nice dapat gaji Ogos 2015 hahahha...lepak 4 hari kt Langkawi, hotel nanti booking kemudian, tak pun sampai sana ar cari yg biasa2 hahahha, 

ada saudara mara kt langkawi,
ada kawan2 keje langkawi nak jupe diorang gak lama gila x jumpa,
nak bawa Qi jalan2
nek beli pinggan mangkuk baru hahhaha

...so trip langkawi ni hadiah sempena Birthday Qi yg ke-3 tahun in advanced...gila awal aku book tuk hadiah Qi hahhahahah tarikh aku takkaburkan sebab lama lagi...leh hafal hehehhe
 4 hari 3 malam only RM204 pergi balik charga RM100 tu utk service lain...
Total RM304 Langkawi sahaja.
yehaaaaaaa

Legaaa booking holiday yang sangat murah dan tak percaya!
Agak-agak tahun depan 2015 selain Langkawi aku akan book lg tak percutian?
Ko rasa?
Tolong jangan goda aku lagi....hahhahahhahhah :p
Bye2, esok nak rehat minda kt PD puas2 ngan hero2 tersayang...mmmuahhh! :*

23 comments:

  1. Wahh bestnya..Sofu tak sempat nak membooking AA hari tu sebab dok pi mai pi mai..last2 abis sudah..tp memang berbaloi kalu book awal2 dgn AA

    ReplyDelete
  2. wohaaaa! sila ke entry hatyai ida kehkehekheh.. langkawi tu boleh slot in koh lipe tu. kekekeke. tapi day trip tak syok lah kak. kene stay jugak satu dua malam dkt koh lipe tu huuuuu ~ happy holiday!

    ReplyDelete
  3. wahhhh jeles hentak kaki la macam niiii..nak cuti gak!!! tak sabar nak tunggu bulan 12 niiii

    ReplyDelete
  4. waaa....tumpang eksaited jugak untuk ju!!! yiipppieeee gitu...hehe..semoga segalanya dipermudahkan...diberi kesihatan yg baik ye ju... =)

    ReplyDelete
  5. waaa....tumpang eksaited jugak untuk ju!!! yiipppieeee gitu...hehe..semoga segalanya dipermudahkan...diberi kesihatan yg baik ye ju... =)

    ReplyDelete
  6. jue!! jelesnye asik berjalan....!!!

    ReplyDelete
  7. Eiiii..kenapa ni bt entry bg akk jeles nih..hehe .ala..bestnya g pd ngn langkawi tu...syiokkk

    ReplyDelete
  8. Hari tu husband pun ada ajak pi thailand tapi bln 1 ni ke bangkok... Huhu... Rumah takde internet tu malas nak check2 air asia tu.

    ReplyDelete
  9. wah.. best2.. nunu pun duk tggu nk bli tikt utk bezday dayyan.. haha.. alasan je tu..

    ReplyDelete
  10. Happy holiday anakanda.....jangan lupa bawak ole2...

    ReplyDelete
  11. Selamat bercuti. Kami biasa planning cuti on adhoc basis jer. Nk plan awal2 rugi tahun customer booking tarikh tu.

    Lgpun biasa pegi holiday weekday. Tak berebut dgn org2 lain.

    ReplyDelete
  12. omakkk aiii.. lepas baca blog julia dgn laju daku bukak web air asia plak.. hihi tqsm sbb tak lokek berkongsi hihi

    ReplyDelete
  13. Bestnya dapat berjalan-jalan.siap tahun depan lagi.

    ReplyDelete
  14. Bestnya...syoknya...hebatnya...selamat berholiday dear...;)

    ReplyDelete
  15. wahhh..bestnye je jalan2..siap book skali 3 tuu..happy holiday..jgn lupe ole2..hihi

    ReplyDelete
  16. wahhh bersusun2 trip dia.. jelosssnya.. tapi memang patut grab la jue.. mmg berbaloi2 harga yg jue dapat tue.. nanti pi hatyai jgn lupa pulut ayam panggang sekali.. mmg terbaik!!! happy holiday jue!!! =D

    ReplyDelete
  17. Bertuahnya badan dapat berjalan-jalan. Disamping itu dapat re-energize energy semula. :)

    ReplyDelete
  18. Wah wah wah. Sioknya ju asik jln jln je.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com