Glory Beach Resort Port Dickson | Private Apartment | Julia Johari
Booking.com

Glory Beach Resort Port Dickson | Private Apartment

Tudiaa, tudiaa cik ju mai dah, mai dah karangan holiday panjang berjelar...hahahhaha eh korang pasti nak tau julia ye review kt sini betul kan? Okey, kami guna voucher Streetdeal jek RM99 semalam tp surcharge RM99 lg sebab ju pilih tarikh cuti sekolah, kalu bukan cuti sekolah RM99 aje tau, rugi? Tak pun sebab masa suami free tu lg berharga dari segala-galanya, so ju bookingla date 21 Nov, Jumaat sehari semalam, ok lah kan cukup puas dah sehari semalam kt PD je pun, kalau merantau jauh ke negeri orang tak leh 2 hari 1 malam, kena kurang2 3 hari 2 malam baru puas nak berjalan.

Muka Qi yg eksaited baru nak gerak ke PD dari KL. Hihihi


Kami menginap disini bukan Hotel ye, tapi Private Apartment. Dimiliki oleh seorang owner, nanti ju cerita akhir nanti siapa dia dan nombor contact eh, sesuai weh nak bawa big family sini sebab private apartment ada 2 bilik tidur, 1 x master, 1 x bilik bujang. Okey what, Qi leh duk bilik bujang tu hahahha leh kami laki bini dok bilik master fefeling baru kahwin hahahahha...moh kita tengok entrance utama Glory Beach Resort, jom!

Yeyy, kami mai dah jam 2.30pm, just nice lepas suami solat jumaat kt pekan PD, terus chow sini nak jumpa owner dia, kami saje je menerawang kt sini nak tgk acaner Hotel Glory Beach Resort punya entrance, cantik tau, jom tgk gambar gerak2 kt bawah tu.

Kuda ku lari gagah berlari...kereta suami julia parking betul2 depan glory, senang kalo hujan lebat dekat je nak terjah.

Releks jap...meh sini tgk gambar sekitar Glory, bersih dan menenangkan, sedap mata memandang, suka la wpun cuti sekolah baru bermula, tapi kt sini orang tak ramai, itu yg ju tgk sekali, orang tak ramai ju suka, tak sesak otak dok berimpit2...tu motif ju ajak suami holiday kt PD je, nak bg suami releks keje siang malam x berhenti2...untuk Qi pun sama nak kasi dia happy. Semua isteri mesti pikir yg sama mcm ju pikir kan...nak suami dan anak gembira. :)

Sebelah pool glory yang cantik bangat tu ada playground, mmg best la port Qi ni, esok pagi tu ju bangun gerak Qi awal2 dh main playground puas2 pastu berdebushhh mandi kolam hahahha...sonok lengkap prasarana!

Depan playground Glory Beach Resort ada Kolam Penyu tau...haaaa leh tgk penyu live...bagus hotel glory ni kita pusing la mana2 pun dalam kawasan dia ada kolam penyu, papan tanda byk tulis save our turtles...terbaik

See, besar yer penyu! Anak2 suka kan tgk penyu, haiwan yg sangat manja :)

Dah puas usya kawasan sekeliling Glory, jom kita pi tgk private apartment glory dah tempah by email. Kemain dua beranak tu berjalan berpimpin tgn, dah kenapa umi di tinggalkan...huwaaaaaaaaaaaaaaa :p

Yeyyy naik tingkat 5 by lif, tinkkk sampai dah. Ada grill kemain.

Depan private apartment kami menginap ni nampak view Grand Lexis.....cantikkkk....betul2 bersebelahan je Glory ngan Lexis...hotel termahal...tggu eh menabung dulu baru mai sini, dah terbaca blog Farah tau cerita percutian anniversary dia di situ, dah terpengaruh hahahhah...besttttttttttt gilak!

Kalau dah nama yer private apartment mesti korang leh pikir kan dia ala2 konsep rumah lengkap segalanya...
3 x aircon (master bedroom, hall dan bilik kedua)
Dapur (lengkap pinggan mangkuk, cawan, sabun cuci, kettle)
2 x Bilik - bersih, cadar bersih
1 x toilet sharing - bersih sangat
TV - channel biasa, astro xd (kami bukan tgk tv pun, berjalan)
1 x set meja makan 4 org
1 x peti ais

Sejuk satu rumah pasang aircon, dah ada 3 aircon pasang la puas2...bayar dah kan hahahah
Kemain haa hero dua org tu pasang aircon kt hall kehkehkeh...

Ini review ruang-ruang bilik tidur, dapur, toilet dan hall.
Besar bersih dan ringkas, boleh bawa 6-10 orang ahli keluarga tau dok sini rewang BBQ ke kan syok plak, kami mai 3 org rumah tu sunyi je tau...ish tak leh jadi ni kena bawa family besar pas ni...review cantik!

Macam biasa Qaiser ilman akan buat drama gedik dia...drama king sgt ni konon2 dia tidur dulu cop master bed kami hahahha...eh eh eh Qi bilik belakang okeh, ni mak pak ko nak honeymoon sini hahahhahahhaha ngada!

Nah nombor contact owner Mr. Leong. Dia ni baik peramah dan suka senyum. Hat tu ju ambil kira kalo nak booking lg...bagus la dia, apa2 call me if ada anything problem, i tinggal berdekatan sini gak katanya.
Kalo nak booking email padanya ye...better guna streetdeal katanya lg murah dari booking harga biasa tu.

Selesai review pasal tempat kami menginap, esok julia cerita tempat mana kami jelajahi di Port Dickson, kami pakai suit cowboy di Eagle Ranch Resort PD tunggguuuuuuuuuu esok! 

18 comments:

  1. Kitorg pun selalu gi pd sewa apartment.. Dh lama sangat tak pergi sampai lupa nama hotel tu tapi tak jauh dari pantai kemang...

    ReplyDelete
  2. Ok.nex yr punya percutian..inshaAllah..
    Family akk besar..sesuai dh sngt..ngee..
    Glory beach resort..kami dtg

    ReplyDelete
  3. eh eh..gambar tukar-tukar.. tak dan tengok puas-puas dah tukar gambar.. huhuhu.
    best jugak lar tpt Ju duduk ni, ada byk kemudahan, ada turtle lagi. Adam lom pernah tgk turtle live.. ntah bila nk bwk adam gi tgk turtle ntah..

    ReplyDelete
  4. ok boleh survey2..nak cuti2 best nie

    ReplyDelete
  5. Pernah pergi lexis sekali. guna groupon. dapat murah jugak waktu tu. nanti kalau ada groupon buat lagi untuk lexis, julia pergi la. memang seronok tak keluar bilik :D

    ReplyDelete
  6. bestnya gi jalan2 pd..

    btw done follow u dear... follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
  7. dh mcm vip punya holiday kisah ko ni ju! hihi

    eh gbr mcm slides show tu omeyy angat!! ♥

    oke boleh masuk dlm list tpt ni utk family gath...or gath dgn kawn²...yeyy! ^_^

    ReplyDelete
  8. Tak pernah lagi menginap apartment ni...sblm ni gi PD ambik grand lexis sbb ada private pool...dapat la cik nad swimming sambil free hair gitew! Tp glory beach resort ni nmpk selesa kan...best!

    ReplyDelete
  9. kalu jln2 dgn family tak penah lg dok apartment, kecuali fmly besar fmly inlaw semua...

    latest gi pd kt entry ni. grand lexis.

    http://amerislovely.blogspot.com/2014/09/short-vaccay-grand-lexis-port-dickson.html

    ReplyDelete
  10. sangat lama da tak pegi Glory, dolu2 suka jugak buat family day dekat sana :)

    ReplyDelete
  11. glory ni best. selalu byk company amik utk buat family day. kolam dia best. org hotel lain pun tumpang kolam glory agaga.

    eh eagle ranch resort tu best kannnn! lama x pegi. heh. cepat review... nak berzikir kat husband :D

    ReplyDelete
  12. seronoknya 3 beranak dgn apartment kemain besoo gitu.. kalau buat family day best jgkkan...

    ReplyDelete
  13. kalau dapt bercuti ramai2 satu family ok nie

    ReplyDelete
  14. Puas ht dpt apartment besar cmtu kn.

    ReplyDelete
  15. wahh ju..bestnye..menarik..xpenah lg stay kt glory ni..tp prasan ade promo kt groupon ngan streetdeal..mmg murah la..

    ReplyDelete
  16. Best jugak kt sini yer..ada turtles lagi.. kalau bawak family besar lagi best nie.. harga yg jue dpt tue pun mmg murah sgt utk apartment yg sgt besar mcm tue..tp farah lagi suka yg eagle ranch resort tue la..skrg farah pulak yg terpengaruh dgn jue .hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com