Spotlight Ampang Point | Julia Johari
Booking.com

Spotlight Ampang Point

Julia peminat tegar deco atau lebih menonjol suka hiasan dalaman dan luar rumah. Alkisahnya, minat mendalam tapi belum lagi realisasikan impian, kena kumpul duit beli berdikit-dikit la jawapannya. Julia paling suka part dapur, kan julia suka masak campak2 kan, so mood ke arah dapur lg menebal berbanding ruangan lain. Thanks kak zamimie zafika, officemate bagi tahu tengok dalam ig menarik kedai ni, so bila dah tengok tertarik nak singgah jap if free.

Hari Sabtu lepas, jelajah ke Ampang Point, misi HANYA WINDOW SHOPPING, maksudnya intai2 deco je yunk, jangan pikir julia ke sana borong sakan, idoklah, semata nak cari mood deco menarik dan ilham. Jom tengok gambar menarik.

Suka gila dengan bekas ni, alaaa mahal okeh, rasanya kedai spotlight ni jual barangan luar negara, thats why harga mcm cekik darah, takpe la janji amik mood ngan bekas ni, mana tahu ada idea nak buat DIY bekas sendiri, tapi kan kalau beli bekas ni mmg awesome sgt2 sebab ia kedap udara, berat dan cantik serta eksklusif...itu yang barang mahal ni sukar nak tandingi dengan DIY...pasrah je lah huhuhu

Redup je cuaca hari ini...sila ke tingkat 3 atau 4 ye...lupa dah tingkat berapa kehkehkeh

My pilot tecik, dah trim rambut ala abam tentera, jimat gel rambut walid ko nak hahahha

Sinilah kedainya, grand sale...sebenarnya semua harga yang tertera mahal tu belum lagi diskaun, jika suka sila tanya promoter dlm tu ye, if belum sale jangan beli...mahal giloss!
Time ni keluar ngan mak saudara suami, makdik. Kebetulan makdik ada kursus BSN di Bangi, so ada masa join us tengok barang2.

Minat sungguh kerusi todler ni, jangan ditanya harga, dah ku cakap semua mahal belaka dalam kedai ni, so kalau suka window shopping dialup-alukan ke sini, if jenis tak kesah nak labur duit ratus2 silakan membeli...sebelum beli tanya dulu ada diskaun ke tak...itu tips ye.

Banyak area, area ni ku paling suka, party area yeyyyyyyyy...ko cakap lah nak apa?
Nak patung ke, nak belon helium ke, nak rambut pelsu ke...alahaiii semua ada. Sini barnag decoration utk party berbaloi, sebab kedai lain julia pi banyak barang takde tau tak...kalau buat tema party sesuai ke sini sebab segala macam jenis topi dan topeng muka ada yeyy

Syok tengok belon helium...weeee

Hehehehhe spek mata besaq ni comel...harga tak mahal mana...jika suka beli...ni model semata hehehe 
Nampak tak belakang tu costume and accesories?
Haaaaaaaa pi la belek sendiri semua ada.

Kalau buat outdoor party leh implement la semua jenis barang sini...part ni murah sikit okey, dan lagi satu nampak kelainan dari party org lain, bukan setakat pink dan hijau ada warna hitam, merah, putih dan lain2...weeeeeeee

Suka DIY? Segala bapak reben cute2 ada sini, kalau jenis tak kesah ttg harga leh ar beli. Sini mmg lain ar reben tu...so takde lah sama ngan orang lain.

Kain ela pun ada...tp harga? maut! hahahhahhaha

Balik2 part kitchen ye aksesori je ko amik gambar kan...haaaaaaa aku minat lada hitam ye part cm ni...nampak so seksi...tp rege? Mautttt tak leh blah...grrrrrrr

Segala macam jenis langsir wehhh

Diy cute2, baik aku buat sendiri, senang je kan...amik ilham next project party leh ar

Cantik kerusi english style ni kan...cun! Nampak klasik

My pilot dan makdik dok sibuk usya apa lah tu hehehhe...Qi siap borong belon tau tak...nampak sangat nak party...hmmmmmmm tgk la rezeki tahun depan ye nakk hehehhe
Part benang kapas berlambak sini.

Aku rasa deco ini yang murah setakat ini, tak semua area aku pusing tau, maklum ye ada anak kecik mmg membataskan sikit window shopping aku, kena eye contact dengan Qi selalu.

Kaiser Craft mcm nama Qaiser kan hehhehe, tp aku suka kayu jenis huruf ni...leh buat diy utk mcm2 tau...weeee 

Haaaaaaa dapat dah huruf QI
heheheh nak beli la tampak kt bilik playroom Qi nanti hehhehe

Okeylah, upah untuk Qi, bawak main kereta lumba...oklah nanti korang pi la sendiri cuci mata, cuci poket tu tgk sale betul2 sale...kalo tak nangis korang nak deco sangat hehehhehe

Deco oh deco...nak jejak kedai KAISON dengan kedai DIY la...lagi best murah pun murah...poket restu sikit kt sana weeeeeeeee ^___^V

21 comments:

  1. dekat dgn umah ni tapi tak terpegi lagi...nanti nak pegi la..

    ReplyDelete
  2. kaison lagi murah julia... nurul barang deco beli kat kaison jer.. ater ada anak kecik nii kalu jatuh pecah pn ibu beli lain, kata barang murah, khennnn...... kihkihkih

    ReplyDelete
  3. Nampk best tp harga blh tahan kanπŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  4. rara pun dulu nak jugak beli brg2 party utk princess,tapi bila tgk harga nya.ampunnn mahal sangat.so x jd lah.pegi daiso jelah.hehehe

    ReplyDelete
  5. niceeeee giler tmpt ni. slalu g ampang point ni. tp x prasan pun kedai ni. harus terjah nxt time wpun harga nk arwah. kennnnnn!

    ReplyDelete
  6. Depan opis sis je.. hahaha
    haritu dah pergi ushar.. bila tengok harga benda2 dlm tu terus terbeliak bijik mata.. bak kata juju.. harga mmg maut hahahaha.. sis rasa sportlight ni lagi mahal dari IKEA tau.. tp ok lah sebab barang2 dalam sportlight tu semua imported. :))

    ReplyDelete
  7. Wow cam best je. Cam teruja je nak pi. Kalau free nanti nak pi jugak lah.

    ReplyDelete
  8. pinggan mangkuk periuk belanga pun ada jugak la ni ek...nak cuba pegi la :)

    ReplyDelete
  9. Jue..opis etty area cnilah...gi skali aritu xpelah..sedor diri rakyat marhaen..haha..tp memang mengoda brg2 dia..tp klu nk beli party accessories better gi beli kat MR. DIY ngn kedai Party Heaven kat melawati..pon byk choices..

    ReplyDelete
  10. mahal eh ju? br plan nak pegi jugak. alamat nya memang pegi window sopping jugak lah jawab nya kalau nak ke sana. hehehehe.

    ReplyDelete
  11. berapa kak ju yg huruf kayu kayan tu 1spc??? lawa haih!

    ReplyDelete
  12. @::EIDA::

    rm3.99 ida...tuuu ada tulis kat dalam gambar tu...hahahaahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu harga promo,klu harga asal RM 12 kebawah (satu huruf

      Delete
  13. menarikk tempat ni....tq for info kak jue..hehee

    ReplyDelete
  14. menarik kedai ni..all in one gitu..

    tp i rasa mmg kedai ni from UK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai ni dri australia :)

      Delete
  15. menarik jgk brg2 die..tp klu mahal mcm terbatas plak..ila suke bli br2 kt daiso n Mr DIY..murah pun murah..xde la risau sgt duit xckp..hihi

    ReplyDelete
  16. tkt tgk rege huhuhu..tp yg huruf2 tu mcm ok la kan..ju cuba tgk kaison..kot ada bekas2 tu..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com