River View Seafood Restaurant Kuala Selangor | Julia Johari
Booking.com

River View Seafood Restaurant Kuala Selangor

Oooo yeahhh!
Anda suka makan seafood? Nak fresh seafood? Sedap? Harga berbaloi? Area Selangor? Haaa, River View Seafood Restaurant lah jawapannya. Kami pi sini ramai satu family ipar duai belah suami naik van persiaran Tazben Travel bersama pakcik suami Chikli (profesional tourguide). Pakcik suamilah yang bawa kami makan disini, siap belanja besor lagi tau, suka mak Qi hahahhaha, bab makan jangan ditolak, rezeki weh hahhaha :p Nampak kan website kt signboard ni kan? Haaa sila la google sendiri ye, mmg confirm korang menangis tengok dishes dia yang super hebat!

Jangan lupa click 2 CPUV terbaru sini: Thanks Mr Nuffnang


Mula-mula ke sini dok pikir, halal ke restoren ni weh, ragu-ragu la sbb kedai cina kan, tapi bila tengok ramai orang melayu makan disini dan search kt website dia, mmg halal pun dan terkenal dah lama...napa aku tak tahu ni? Dah ko bukan tour guide, so sila sodar diri ye mek julia hahahha...nasib baik pakcik suami tu tour guide profesional, mmg asam garam dia bawa pelancong espeacially dari Singapore menjamu selera disini. Cayalah!

Jom tengok menu!

Almaklumlah orang belanja, jangan banyak songeh nak minta yang mahal2 beb! Ingat tu, biar je orang yang nak belanja tu puas hati dia nak order apa tuk kami gitu hehhehe. Masa order, chikli tanya nk makan ketam tak? Siap geleng pale lagi...xmo menyusahkan dia nak kuar duit ratus2 kang naya hehhehe dah la kami ni ramai. Pastu tertengok plak ketam ni, nangisssssssss dalam hati hahahhahahhahah

Inilah keluarga ipar duai julia sebelah suami meriahhhhh...syokkk family ni, cerita kisah suka dan duka bersama2, mmg kami ni semua ibarat adik beradik rapat, sayang anak2 buah aku. Rindu! Time ni dok sibuk nak tunggu makanan yang diorder, semua air frsh jus...aummmm

Jom lihat ke semua main dish kami makan disini, jangan tanya nama menu semua ni ye, lupa dah, hahahhaha makan tak ingat org lalu lalang dah, sedap punya pasal gua cakap sama lu! hehhehehe
Haaaa, mesti korang terliur kan, hehehhe banyak sayur kami order, semua fresh2, lagi satu yg sodap mee kuah hitam tu...mak aiiiiiiii terangkat montot tau makan, rasanya amat berlainan dari Mid Vally yang ju penah makan, hmmmmm syok lagi ratah sotong celup tepung, mmg ranggup gila....gila tak ranggup sampai kami gaduh2 berebut nak cicah ngan sos...arghhhhhhhh sedap! Tak yah makan nasi byk2, mai sini order lauk tau, nasi tu bagi anak2 je makan hehehhehe

*******
Sekarang jom tengok aksi mereka makan dengan khusyuknya termasuk suami, anak dan anak2 buah hehehhehe jejaga mamarazi dok syok snap gambar diorang makan hahahhaha
Amboiiii suami ku, kemain dia makan tak tgk bini ka, hahhahahha sory ye abg gambar ni original, dh tak boleh edit dah hahahhaha lariiiiiiiiiii

Nia nak tambah mee kuah hitam plzzz...cepatlah cepatlah sebelum auntie ju sebat hahahhaha

Tak boleh jadi ni, umi Qi asyik rembat sotong celup tepung Qi habis tau tak, siap la umi pusing je kiri Qi nak rembat dalam pinggan umi hehehehhe (siap berkerut)

Aqeel redho jelah rezeki makan bihun goreng je auntie ju, malas nak berebut2, tak macho kan auntie hehheheh

Auntie ju, ambiklah gambar abg hamid, hamid pakai encem2 dah ni, sampai hati auntie kan hehhehehhe

Selamattttt lelemak ku berjaya di cover oleh abam Qi hahahhaha, eh korang kalau makan sini jgn lupa pi kedai depan restoren ni ada jual keropok udang, manyak syokkkk ooo makan, dah la murah, sedap pplak tu budak2 pun berebut makan termasuk mak2 budak hahahahahha

Meriah! 
Terima kasih banyak2 chikli, moga murah rezeki chikli selalu belanja kami makan selalu...aminnnnnnnn

Perut dah kenyang suka hati, so jom semua julia nak bawa korang pi tengok view depan restoren ni mengadap sungai besar kuala selangor, angin kuat sangat, best!

Yeyyy sempat gak snap, time ni monopod takde so terjah la selfie sendiri hahhaha

Abam sado membawa diri, katanya nak balik dah, penat melayan umi tak habis2 jadi minah photografer tak bertauliah hahhahahhahahha

Sebelum balik KL, kami bergambar dulu depan kedai ni, nanti kami nak mai bertiga plak, nak cuba ketam tu weh, hari2 dok mimpi menu ketam tu, tak boleh jadi! Hehehhehe

Ketam tunggu kami datang lagi ye, peaceeeeeeee!

Bye-bye, kami nak pi ronda kt Bukit Melawati Kuala Selangor pula hehehhe

Amacam syok tak  review JJCM julia kali ini, jangan lupa pi tau, nanti julia blogwalking blog korang sekarang ye yang dah komen minggu lepas, tungguuuuu!

32 comments:

  1. pagi2 dah buat terliur tgk food ju makan..heheh.

    ReplyDelete
  2. hahah x menahan terbayang termimpi² ketam tu.. tp sy yg tgk pun tergoda jugak huhhuhu

    ReplyDelete
  3. pernh mkn sini sekali. mmg sedap sgt and berbaloi juga. especially ketam dia tuuu.....meletop2 ok.

    ReplyDelete
  4. Tiap kali balik kampung, memang lalu kuala selangor nih, tp tak pernah pun singgah mkn seafood. bila Ju dh share kt blog..ehh..terliur pulak rasanya. Harus singgah lepas ni kalau balik kampung. hehehe.

    ReplyDelete
  5. menarik, boleh cuba try test makan dekat sini nanti :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah, mesti kenyang perut suka hati niiii.. nanie tgk pon da terliur. aduyaiiii

    kena try ni.. salam syg kakakku syg :)

    ReplyDelete
  7. perghhh..ketam tuuuu..
    ruginye ju x order..

    ReplyDelete
  8. Jarang nk dpt pegi belah2 kuala selangor..huhu..entah bilala nk mkn kt sini..uhuk..

    ReplyDelete
  9. mmg sempoi ja julia punya review..makanan semua nampak sedap..tapi farah just boleh telan air liur jer la tengok.. selagi tak tercapai target selagi tue la tak boleh makan mcmni..huhuhu..

    ReplyDelete
  10. makn je kerjanya.. tak masak makan luar.. amboi... meleleh ayak liur...

    entry terkini...100% untuk mu

    ReplyDelete
  11. Seronoknyer keluar ramai2 sekeluarga...macam2 aktiviti boleh buatkan...

    Comel abam Qi...nampak dah besar dah dia...

    ReplyDelete
  12. bab makan mmg tak menahan...adoi syoknye bercuti..

    ReplyDelete
  13. makan atas sungai ke tu.. cam best je

    ReplyDelete
  14. Eeeiii saja jer tau ju ni...terlioq aiihhh Cik Nad dibuatnya...;)

    ReplyDelete
  15. terliur tengok ketam jugak.. walaupon dalam gambar je..

    ReplyDelete
  16. hehe..nak ajk hubby blk kg atok lehlah kite sgh melantak kt cni...thanks for sharing ya!!nyum2!!

    ReplyDelete
  17. sis mmg kerap lalu kuala selangor . plg tdk sekali sethn mesti ada . tapi x tau lak wujud restoran nih . klu singgah pun sekadar solat n mkn kat gerai tepi jln ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  18. Selalu balik kampung (eh takde lah selalu) dari kecik sampai besaq dh lalu je... Singgah pun tak pernah. Syima suka makan seafood tapi 2 beranak ni alergik seafood... Sedihkan...

    ReplyDelete
  19. kat kuala selangor ni memang pemes seafood kan.. nida penah pg skali je..tu pon 4 tahun lepas..tempat umi qi ni xpenah pon pg lg.hehe

    ReplyDelete
  20. Owh..restoraunt yang belakang tu kot, situ, kite nak try satu restaurant baru, rasa melayu punya kot ngam2 tepi jambatan kuala selangor tu. tapi x tau bila nak perginya. Hehehe =)

    ReplyDelete
  21. leleh ailio tgk getam tu jue ooii

    ReplyDelete
  22. salam ukhwah Julia, memang kebanyakan restauran seafood ni bukan melayu yang usahakan,kalau ada yang milik orang kita kan best,sebab makanannya memang sedap2 kan..:)

    ReplyDelete
  23. nanges terseksa rasanya tengok makanan2 dik juju tayang tu.. hahahaha
    Sis tak pernah pergi pn restoran tu.. dgn website yang ado tu nnt bleh lah tarik bang nizam pergi mkn seafood :))

    ReplyDelete
  24. wahhh syioknyer makan besor...hehe

    ReplyDelete
  25. Memang puas hati la dapat makan stok makanan laut yang fresh kan....tapi kalau kakak cantik julia jadi chef lagi sedap masakannya....hik3x

    ReplyDelete
  26. Rasanya macam pernah terlepas ke sini dulu.. Tahun 2006 he..23x

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  27. Saya memang suka makan seafood macam ketam dan sotong ni. Kalau dekat Muar makanan seafood yang sedap dekat area Sabak Awor dan Tanjung Karang - tapi tempat macamtu best pergi ramai-ramai.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com