Mee Udang Banjir & Sup Belut Tanjung Karang Kuala Selangor | Julia Johari
Booking.com

Mee Udang Banjir & Sup Belut Tanjung Karang Kuala Selangor

Lama aih tak cerita segmen JJCM bersama Julia Johari, ish-ish asyik cerita pasal hari raya berpart-part tu naik lemau sat, meh kita tengok segmen jalan-jalan cari makan julia sekeluarga. Episod kali ini berlangsung dalam hari raya juga, ada kerja nak pi Kuala Selangor temani suami, so sepanjang perjalanan nak ke Kuala Selangor tu, Julia cakap papa STOP! STOP! STOP! ehhh papa STOPPPPP! 

Hahahahaha....gila kan aku...mahu tak gila, aku gila tengok iklan berjaya tauke kedai ni kt Tg Karang weh...memang berjaya buat aku suruh suami aku STOP! 
Mee Udang Banjir Tg. Karang K. Selangor marbelossssssss hoi!

Orang ada urusan kerja, aku urusan makan, hahhahahha mana dulu didahulukan? Ehhh makan dulu la beb baru semangat nak teman suami buat keje ye dok...

Signboard ni lah berjaya!
Berjaya buat mata aku tak leh pandang benda lain...aku memang pantang tengok warna kuning...menyerlah...pastu ayat warung ni pancing dan goda aku habis.
Terbaikkk lah...macam ni lah baru berjaya dalam bisness...daya tarikan pertama itu ada....rasa? Sat gi tgk mimik muka rasa ok...jom papa...Qi masyukkk.

Julia ni kalau mood tengah down nak menulis entry, akan mula cari minat aku balik...food review...tudiaaa signboard dia mmg johan la beb...MEE UDANG BANJIR....haishh terliuq dah ni...cepat lah masyukk

Ni dia....warung dia sempoi habis, comey dan bersih...i like...pastu kipas banyak...so tak panas la makan depan jalan raya besaq ni...zam ala kazam...jom pi order. Harap sedap!

MEE UDANG BANJIR
Mai dah order.
Aummmmmmm tergoda tak? Udang mak aihhhh besar ibu jari kaki....cun!
RM8 semangkuk murah sangat.
(Udang 2 ketul besaq)

Awatnya kenyit2 mata tu Julia oiiii...hahhaha sedap sangat ka sampai mata pun tak larat nak bukak kekekkekeke....ni dia nak tunjuk udang besaq...perghhh rasa ayaq udang tu sedap...rasa urat2 kt tengkuk meremang nk telan...sedap angat2...eahhhh mmg best ni buat review...
 

 Ni dia, abang kita makan pun tak kerling kiri kanan dah aihhh, sedap ler tu, kata nak rasa je mana aci slurppp dekat 3 kali dah tu...nangisssss udang ai tau tak hehehhe...awat aku dok loghat bahasa utara ni...td pi kawan orang kedah teruih lekat dah ni...ishhh cm ne nak cakap orang KL tak tau...hahhaha

Dua orang abam ni tengah makan nasi goreng, tekak orang melayu sejati hehehhe...depa dua ni kurang sikit makan mee....tp i told u nasi goreng dia pun sedap...rasa mcm bukan makan kt hotel....bukan di restoren mewah tp ia original taste from kampung...sedappp oiiii...sempoi kedai ni...by the way nak bg tau sikit, Qi sekarang dah pandai makan sendiri...tak de makna nak suapkan dia...bersepah tau dia makan...takpela asal dia bahagia hehehe

Lepas selesai santap Mee Udang Banjir sedap tu...kami pi selesaikan tugasan suami...selepas selesai nak hala balik KL tudiaaaaa....pantang nampak gerai berhenti...ish2...bilanya nak sampai KL cenggini hehhehe...beli pisang dan jagung rebus fresh2 dari ladang...sedap :)

MENTARANG BAKAR
Atok saudara Qi...TOK LI pun dok mengidam MENTARANG...sejenis seafood...sedap oiii mentarang bakar...pertama kali jugalah julia rasai...mmg berlainan sgt2...harga murah.

 Inilah dia rupa bentuk seafood Mentarang Bakar, glamor tau seafood ni sekitar jalan besar Kuala Selangor, banyak gerai jual, bentuknya seakan nipis dan pipih je...isinya lembut dan berlainan rasanya dari seafood lain, tu dia jari julia tu lagi besaq dari seekor Mentarang hahahhahhaha aummm.. :)
BELUT
Sapa suka makan belut? Cer cerita sat...tak pernah julia makan belut...tp kedai ni ada jual sup belut...so mmg lama dah hajat dihati nak rasa cm ne sup belut, kata tauke kedai ni dia cakap bagus untuk ibu selepas bersalin makan sup belut banyak khasiat tersembunyi. Tok Li dok tunjuk Belut dekat Qi, ahahhaha series QI tak takut langsung nak sentuh...julia pun sentuh sama...mula2 geli...pastu tak dah...sonok plak main ngan belut hehehhe

Ini senarai harga pelbagai jenis menu Belut, tauke kedai ni cakap try lah Belut Bakar lg sedap...wauuuuuuu Julia pilih Sup Belut RM12...boleh tahan gak harga kan.

Haaaaa ni dia rupa Sup Belut, sedap tau...rasa mcm ikan keli je, tulang tengah dia keras, so kena makan berhati2 takut lidah terluka...sedap la...leh kasi 4 bintang.
Nak tau khasiat belut Klik SINI

Puas hati teman suami pi Kuala Selangor...at least dapat merasa gak makanan Mee Bandung Banjir, Seafood Mentarang Bakar dan Sup Belut lain dari yang lain di KL...best yer hidup di kampung, semua makanan fresh2 belaka...jauh dari kesesakan kota...hmmmmmmmm...tua-tua nanti nak cari rumah dekat kampung...leh bela ayam, itik time tua2...nanti cucu cicit mai rumah meriah hari raya...ewahhhhh mood berangan dah maiii dah...pantang ni pantang sangat suka berangan.... ^___^

...........berangan la  sat hahahhahah...

15 comments:

  1. tetiba terpikir, oh dah lama iolss tak makan udang.. huhu

    ReplyDelete
  2. Tak pernah makan lagi mentarang tuuu.. wahhhh nak kena try ni.. terliur dengan makanan laut ni... Mekaceh share ye kak

    ReplyDelete
  3. Yt x berapa minat mi. Tp kalau dpt kari nya tu mesti 10 kali hirup x cukup. Hihi.

    ReplyDelete
  4. saya yang dekat pun tak pernah cuba lagi mee udang banjir tu tau... kemain selera julia makan.. terliur dibuatnya...

    ReplyDelete
  5. amboiii jue..sdpnye makan..mcm2 pulak tu mkn..dulu ms adik ipar blajar kt SBPI sabak bernam slalu la jgk gi sn..mkn mee udang, nasi goreng udang, mentarang..tp belut tu xpenah..xleh nk bayang plak cmne..hihi

    ReplyDelete
  6. nak gi terjah jugak tempat ni Jue

    ReplyDelete
  7. Meleleh air lior menengok entri ni haha
    Eh berangan kita sama laaa... dah tua2 nanti nak carik umah kampung nak bela ayam itik sayur hahaha

    ReplyDelete
  8. telan air liur tgk mee udang banjir tue....
    mentarang tue slalu saya rebus ja..

    ReplyDelete
  9. Rasa meriah jer aktiviti makan-makan bila tengok entry ni...Nak kena cuba ni..harus!

    ReplyDelete
  10. amboiii sedapnya lahai.. nanti nak terjah sana la.

    rindu kat akak.. ")

    ReplyDelete
  11. mee udang tu mmg tempting giler..ahahaha

    ReplyDelete
  12. benci entry ni tau.. kenapa semua gambar makanan sedap2.. review juju pun buat airliyur ai jatuh ke lantai tau.. huwaaaaa...

    Juju.. sedaplah tengok mee udang tu.. pisang & mentarang tu pun fav jugak tu..tapi belut ai tak makan..

    ReplyDelete
  13. ya allah...seksinya mee udang tu Julia....terliur SA tgok...

    ReplyDelete
  14. makin lapar rasenye julia.. sedapnye mee udang tu..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com