Ini Baru Raya - BBQ | Part 4 | Julia Johari
Booking.com

Ini Baru Raya - BBQ | Part 4

BBQ Hari Raya Kedua...wehuuuu, seronok. Sebenarnya 2-3 hari tak update blog sebab mood kelaut minggu lepas, dengan selsema teruk, nak demam ngada2 datang pastu nak melepek je depan PC, dah upload gambar dlm blog pun rasa malas nak cerita bila kesihatan tak mengizinkan, sekarang dah ok sikit, alhamdulilah.

Iklan

BBQ raya ini kami tong2 duit satu family RM50...so bila ramai family menyumbang maka lagi gamat menunya ye dok hehehe...kami beli semua barang-barang ni kt Giant Kuantan, Giant baru buka tu la hehhe...so beli yang belum diperap tau...nanti mertua julia perakpkan sendiri kt rumah. Wehuuuuu bila dah malam menjelma, selepas solat isyak, here we go!

Haaaaa, tudia arang dan tempat pembakar, style cm ni la sempoi puas nak membakar ye dok...ini adik ipar julia dan suami tolong menolong...julia cuma jaga Qi...apa nk buat, abang QI korang tu mmg x leh dok diam2...asyik nak kacau orang je kejenya hehehe

Tudiaaaa! Semua adik beradik suami turun mai nak hidupkan api...perghhhh rajin2. Awat suami aku tengok je tu tolong la pa hahahhahhaha :p

Jeng-jeng...haaaa bara api sudah menunjukkan kuasanya...jangan plak Qi cakap api-api pastu dia pi sembur air kang mcm cerita upin dan ipin tu la...hehhehe nampak tak daging BBQ tu...dok tgh testing ni...nak tgk cm ne...aummm perut dah lapaq sgt dah ni hehehhe

Inilah kerja abam Qi dan sepupu-sepupunya...depa dok sakan sapu sampah depan rumah moyang dia...sapu sampah ke dok men pasir...grrrrrrrr penat dah melarang si abam Qi tu...so tengok je lah dari jauh, jgn jatuh tersungkuq dah la yek hehehhe

Adik ipar julia dan sepupu suami dok sakan borak apa la tu ek...kisah bola ke kisah BBQ raya hehhehe...tp diorang ni semua rajin...seronok sembang ngan diorang rasa cm adik beradik sendiri dah pun.

Mek Julia ka ni? Awatnya tak kenai ka? Lain benor muka tak makeup...ish2 takkan malam2 buta BBQ Raya nak makeup bagai...nak pakai heels bagai...nanti moyang Qi tgk ats bawah pelik kang...hehhehe inilah truly deeply julia...original me. So, jom lah kita makan BBQ Raya puas2 ye malam ni...yang penting keseronokkan itu tidak boleh dibeli dengan wang ringgit...ia hanya boleh dirasai dengan hati dan mata...baru sampai ke jantung hehhehe...

Selesai cerita raya di Kuantan, sat lagi julia nak cerita raya di Kuala Lumpur part 5 pula ye..open house raya rumah abah dan mama serta sanak saudara...tunggguuuuuuuuuuu :)

To Mr. Nuffnang, thanks a lot kreditkan BE baru dalam blog juliajohari.com ye....mmuahhh!

10 comments:

  1. Kawasan luas syok la bbq bagai. Bestkan dapat berkumpul ramai ramai

    ReplyDelete
  2. bestnya bbq family...time gini dapat spend time ngan family puas2 kan... :)

    ReplyDelete
  3. Alah...xder gambar bbq makan ke??baru nak layan. Hehehhe

    ReplyDelete
  4. ini memang puas makan rasanya nih.

    ReplyDelete
  5. cantik julia, kulit tu berseri-seri :)

    ReplyDelete
  6. xmakeup pon still cantik...
    meriahnya ramai2 macam tue....

    ReplyDelete
  7. SA memang suka bab2 BBQ ni...rasa macam dah lama je x buat...seronok dapat gathering ngan family....

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com