Ramadan Aku Cinta! | Julia Johari
Booking.com

Ramadan Aku Cinta!

Ramadan Aku Cinta!
Tinggal beberapa jam atau boleh dikatakan sehari saja lagi kita akan berjumpa dengan Ramadan. Hati ini rasa sangat-sangat tenang dan rasa sangat tidak sabar-sabar untuk berjumpa mu wahai bulan Ramadan...Ya Allah, terima kasih panjangkan umurku lagi untuk berjumpa Ramadan kali ini, semoga lebih cinta....cinta....cinta lagi pada Ramadan.

Rakan-rakan sekalian, Julia hendak mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadan Al-Mubarak, bulan kecintaan kita seluruh umat Islam di dunia ini, jom kita perbanyakkan ibadah-ibadah sunat ye, selain itu sambil kita duduk di opis jom kita perdengarkan ayat-ayat suci Al-Quran di earphone masing2, at least 4 muka surat sehari dapat khatam 1 Al-Quran jika di praktikkan hari2 sepanjang bulan Ramadan...ayuh!!!


Jom dengarkan lagu Ramadan by Maher Zain...lagu ini julia dengar malam tadi, betapa ku tidak sabar lagi bertemu mu wahai Ramadan....Aku Cinta, Aku Rindu, Aku Sayang Ramadan....

Ramadan by Maher Zain Versi Bahasa Melayu
Ku menantimu
Saban waktu, bangkit jiwaku
Kau suluh hatiku dengan sinar kudus kasihmu
Ku harapkan terus, bersamamu selamanya

Ramadan, Ramadan, Ramadan dihati
Ramadan, Ramadan,
Ku mohon usah pergi

Rahmat melimpah, damainya ku rasakan
Ramadan, bulan Al-Quran
Mendidik jiwaku,  menyuburkan iman
Ku harapkan terus, bersamamu selamanya

Ramadan, Ramadan, Ramadan dihati
Ramadan, Ramadan,
Ku mohon usah pergi

Sememangya kau, ku nantikan
Hadirmu hidupkan suram dijiwa ku
Dan ku berjanji akan ku teruskan
Semangatmu itu
Sepanjang hidup ku,
Oh Ramadan

Ramadan, Ramadan, Ramadan dihati
Ramadan, Ramadan,
Ku mohon usah pergi

Ramadan, Ramadan, Ramadan dihati
Ramadan, Ramadan,
Ku mohon usah pergi

Ku mohon usah pergi


Selamat bersahur dan melakukan amalan terpuji dengan bersedekah ye kawan-kawan....julia doakan semua sihat-sihat nanti sepanjang bulan Ramadan...amin....
Assalamualaikum wbt :D

10 comments:

  1. Selamat Menjalani Bulan Ramadhan kak ju cantik. Heheheh Nanti boleh arrange beriftar dengan blogger nanti

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan dari fifi julia.. kalau dekat boleh salam2 peluk lage2 pipi.. fifi minta maaf kalau ada buat salah.. ade terasa.. walau di alamaya.. tetap ade buat salahkan..

    ReplyDelete
  3. Beberapa jam ke sis..lusa kan kita pose..ni mesti kes excited ni ek..haahah

    Selamat menyambut ramadhan sis!

    ReplyDelete
  4. Sebak lak rs ny.. slmt mnymbut Ramadhan ju..

    ReplyDelete
  5. Yeh jom kita sambut bulan ramadhan dwngan penuh hikmah...

    ReplyDelete
  6. selamat menyambut ramadhan ju...

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa ju..
    semoga ramadhan kali ni memberi kita peluang utk mendekatkan diri padaNya..harap dapat pose penuh thn ni ;D

    ReplyDelete
  8. Alamak dah terlambat 2 hari nak wish kat Julia.. Slamat menyambut ramadhan mubarock Julia hehehe.. nanti kita plan iftar sama2 yer :D

    ReplyDelete
  9. Boleh lagi kot nak wish.. Salam Ramadhan Jue..=D

    ReplyDelete
  10. Salam ramadan ju. Nak tny la. Ju taip panjang panjang ni draft dulu ke atau trus taip dalam blog.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com