Part 8: Anjung Senja Seafood Murah Sabah | Julia Johari
Booking.com

Part 8: Anjung Senja Seafood Murah Sabah

Jom JJCM Sabah bersama Julia lagi jom! :)
Memang entry Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) julia paling suka nak mengarang selepas entry travel, siapa tak suka tengok makanan murah tapi sedap kan hehhehe lagi-lagi bila tengok suasana di restoren yang sangat menarik.


Kali ini JJCM kedua julia di Sabah adalah di Anjung Senja yang berdepan dengan Hotel Promenade Sabah, jumpa je hotel tuh pandang depan, ada waterfront Sabah dok melambai2 suh kita datang hehhehe. Memang ramai yang bagi cadangan macam2 tempat, tapi julia ni pi waktu nak dekat2 senja dah, so dah penat dah keliling Kinabalu Park, Kundasang, Rumah Terbalik, so prirority nak cari Seafood murah hanya di Bandar Kota Kinabalu sahaja, penat kan, so better cari place yang lebih open dan murah.

Yeyyyyyyyy jumpa akhirnya, suami julia tanya orang dekat Sabah je, so diorang suggest cari seafood halal disini...syukran, jumpa. Jom snap2 sekitar anjung Senja hehehe

Banyak deretan kedai makan halal disini, series murah2 tau...mcm2 restaurant lah anda boleh pilih disini...rambang mata. 

Berdepan dengan deretan restaurant Anjung Senja, ada Waterfront Sabah, kerlasssssssss taww makan seafood dok tepi anjung pantai sabah ni, time ni belum air pasang lagi. Cantik kan suasana senja...rindu bertaut semula.

Okey, pusing punya pusing, kami decide pilih kedai ini, because of what?

Because of this!
Harga kami tanya murah berbanding restaurant lain, ikan, sotong, udang semua fresh2 lagi nampaknya...so booked one table yeyyyy

Kami ambil ikan siakap, sotong dan udang...main dish ini tau.

Nak tau masak apa? Boleh pilih dalam menu ni...ada mcm2 masakan...pilih je bahan mentah dulu ye.

Tadaaaaaaaaaa....kempas kempis hidung korang ye tengok hasilnya? 
Ikan Siakap Stim Masak Nyonya.

Heheheh terbukti sedap, fresh sgt isinya...aummmm

Sotong celup tepung.....ranggup sangat wauuu!

Butter prawn....haishhh x cukup sepinggan ni laki bini melantak heheh

Sayur campur....wajib ada sayur...baru sihat

Telur bungkus....khas untuk Qi hehhee

Alhamdulilah...jemput makan semua...penuh semeja...padahal 3 beranak je santap...sah mmg ratah lauk je ni hehhehe nasi jgn tambah ye...tambah lauk takpe hehhe

Muka suci sangat napa ni julia oiiiiiii...muka x makeup langsung ni...bedal lah labu...segmen JJCM bersama julia kali ini sempoi jaa...cer tgk QI tuh, hahhaha tgn tu biasaaa tu biasaaaa sekarang Qi makan pun nak mkn sendiri, xmo dah Umi dia suap...besar dah Qi

Suami ku...bos besaq ni, malam ini julia belanja papa ngan Qi ye...sempena meraikan Hari Ibu hehehhe...tengok lah Qi...hahahhaha siap sudu dah tuh kemainnn ko Qi, sabar nak sabar hahahha

Harga semua berapa? 
Cer kira sat....murah ke mahai? 

RM76 ajeeeeeee....murah kan? 
Berbaloi kan...nak lobster pi cari sendiri...x berapa kenan sangat nak makan lobster, mahai bebenor pastu tak kenyang kan...prefer seafood mampu milik aje hehhe

Lepas makan jom santai di depan waterfront bersama Qi dan Walid...diorang dok sakan lah kejar mengejar...julia? Kerja julia gelakkan diorang hahhahahha.... ;p

Ok senja dah melabuh tirainya...jom balik Hotel Manja jom, esok pagi kita nak pi tengok haiwan dalam zoo...yipppiiiiiiiii :)

Haaaaa cam ne best tak seafood murah dan sempoi kami di Sabah?
Esok jangan lupa, julia nak publish entry Part 9 Lok Kawi Wildlife Park Sabah....seronokkkkkkkk tau tak dapat jumpa monyet hidung panjang tuh kan terkenal di Sabah...weeeeeeee tungguuu na :D

11 comments:

  1. tempat yg sama daku pegi last year!

    ReplyDelete
  2. Wow..murah la ju..bestnya!!
    If dtg sini nk mkn jgk

    ReplyDelete
  3. murah sgt ni..nmpk sedap2 plak tu..sotongg tuuuu..udanggg..aduhaiii..memanggil2 btl..aiseyy..tp kann..ms ktorg pegi dl rase mcm susah je nk cari tmpt mkn yg halal..sbb tgk mcm kedai mkn cina je yang byk..sbb xsurvey dl kot..tu la kesilapan yg ktorg buat..haihhh..mmg nk kene repeat kk lg ni..nk baca lg entry kk ju nnt..

    ReplyDelete
  4. bestnya ju... uhhuhu sedap2 semuanya

    ReplyDelete
  5. Eh murah la jue.. ada lagi satu port makan best dekat ngn filipino market tue pun sedap..=D

    ReplyDelete
  6. Ok lah berbaloi lah jugak mkn seafood kt situ x sampai rm100
    Julia x ambik gambar kt rock shop sebelah tempat mkn tu ke?
    Amboii QI siap mencangkong lg tu.. hehehe

    ReplyDelete
  7. masih terbayang2 ketam goreng telur masin yang teman makan tahun lepas... sedapnyaaaa.......

    tapi bukan kedai nii, kedai lain... harga makanan dia murah2 kan... rugi tak kirim kat jue wat balik KL, hehehe...

    ReplyDelete
  8. Julia...bila nk pi lagi? SA nak pi la nanti...hujung tahun..ok..just save the date...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com