New Pages: 5 entry in 1 day | Julia Johari
Booking.com

New Pages: 5 entry in 1 day

Perkenalkan 5 pages yang juliajohari.com baru muat naik...sebelum ini memang tidak pernah ada pages, belajar selok belok blog dari blogger-blogger yang arif bagaimana nak buat blog menarik dan tujuan blog (branding blog).

Terima kasih tidak terhingga kepada blogger SueSukaSusun yang banyak mencantikkan blog juliajohari.com....selebihnya julia banyak bertanya dan belajar dari blogger terkenal seperti 

Mereka-mereka inilah banyak beri nasihat dan tunjuk ajar dalam berblogging.
Terima kasih!

Jom click pages julia satu2...jom!






Kesemua pages masih dalam pembikinan link-link terbaru....senangkan nanti readers semua nak review...yeyyyyyyyy rasa blog sangat tersusun dan cantik!...

ATTENTION: Mohon sangat kalian tukarkan link bloglist di blog anda dari UMI QI  kepada juliajohari.com dengan copy link ini http://www.juliajohari.com/

Sebab utama minta korang tukar sebab nanti nama baru akan muncul dan entry terbaru akan muncul...kalau tidak sampai bila2 korang tgk julia tak update2 blog....tolong ya. Terima kasih. 

Apa kata korang...komen sikit perubahan blog julia ni, apa yang perlu julia ubahsuai supaya anda sendiri rasa puas hati nak baca nanti?

35 comments:

  1. sekarang pon dh cantik blog nie...

    ReplyDelete
  2. cantik... ceria je blog ju :)

    eh tukar ke domain ni caner ek? daku blur hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Liyana....suka warna ceria dan terang benderang heheh
      Nak tukar domain eh...kena berguru ngan sifu eizil.com....ada link kt ats...hehehe

      Delete
  3. advancenya julia, suka blog bole klik pages kat atas tu tapi the latest entri tak bole zoom in, maybe sebab fon kak kut heee. macamanapun menjadi inspirasi saya la julia. nanti share tentang .com brp hinggit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih babypose....yup baru julia tahu kegunaan pages tuh sgt membantu...so blog xd lah jadi cacamarba...nanti click link bro eizil.com tu ada link kt ats...leh berguru dgn dia...

      Delete
  4. X sabar nk tunggu official rumah baru..SA pun dlm planning nk tukar rumah sempena birthday ni...ada house warming x ni ju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pun renovate rumah baru ye...waaaaa sempena besday SA nanti...bila tuh...x sabar nak jd pengkomen pertama hahahhaa....inilah dia house warming dear hahahha

      Delete
  5. yiihhiii..terbaekk..nmpk tersusun..senang nk bace n nk rujuk nnt klu nk travel..thumbs up utk ju n suesukasusun ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mama dalila....komentator yg sgt setia...mama dalila ni kalau blog julia buat hal...cepat je wassup tanya kenapa...love u lah dear...sgt ambil berat orangnya...julia doakan semoga mama dalila terus berjaya dlm dunia perniagaan yg baru diceburi ye....go mama dalila go

      Delete
  6. Wow..teruja btul tgok ju berblog..
    Terus rasa bersemangat jgk nk berdotcom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cikgu....nanti sis click link bro eizil.com ye...dipersilakan :)

      Delete
  7. Cantik sangat ju! Ajarkan daku buat domain. Heeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama arissa....nanti click link ats tu eizil.com...nanti diorang leh pandu arah... :) selamat berdomain.

      Delete
  8. wow makin menarik..tp kalao bukak kt komen ni utk blogger WP yg takde akaun gmail pon ok..leh register ID&blog url trus..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih JMR....aah leh register utk WP guna ID dan blog url terus...senang kan.

      Delete
  9. cantik menarik memang debom!!!! kebabowwww.. hahahahaha

    Susunan yg menarik.. tp kan Julia.. 1 je nak komen.. (sorry ini pendapat je) warna kuning ni terlalu striking lah.. cuba kasi light kan sket.. mungkin lebih menarik perhatian mata2 reader Julia lagi kot.. (ini pandangan je tau bukan nak memandai2.. tp kalau julia suka dgn colour ni issokay lah.. ikut taste tuan tanah) =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much zaza hehehhe siap ada bunyi kebabowwwwwww hahhahaha

      Oh part kaler tuh mmg julia saje pilih warna terang dan striking....sbb baru2 ni julia sgt fanatik kepada warna baby yellow...tahu tak warna kereta wolksagen yg mahai tu zaza...haaaaaaa warna baby yellow tuh la julia suka...tp masuk blog ni terlebih striking...hahhaha so dari jauh zaza bukak dah tau blog sapa punya...blog juliajohari.com yang punya hehhehe...

      TQ zaza...tq so much suka bg komen panjang berjelar dan komen yg boleh julia perbaiki dari semasa ke semasa...mmmuahhhhhhhhh!

      Delete
  10. Done!!! I dah jelajah seluruh blog u julia.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ zaza...hugs u babe!
      Nantikan kemunculan peraduan komentator yang setia...pasti hadiah menarik korang suka...tunggu ye :)

      Delete
  11. 1. kagum rajin nye akak..
    2. nak jugak ada url sndiri tp errr tak larat memikirkannya,,
    3. blog ni cun dah tp mcm ada kurang..tak tahu apa...sbb nmpk sama je ngn blogspot cuma nama lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Terima kasih dear... :)
      2. Boleh hubungi bro eizil ada link kt ats...x yah pk...bro eizil settlekan selepas daftar heheh
      3. Mmg sama mcm blogspot....yg beza domain dot com adalah dari segi link yang lebih ringkas dan mudah utk orang ingat....if dlu julia guna www..........blogspot.com....panjang readers nak taip di google perkataan blogspot....sekarang nama domain lebih pendek dan mudah org ingat...if nak tahu apa kelebihan domain boleh copy link ini

      http://www.juliajohari.com/2014/05/launching-new-domain-juliajoharicom.html

      Delete
  12. Hehehehe Terima kasih kak, ena tak adalah tolong banyak mana. Sedikit sedikit bolehlah. Apapun, ena selalu support akk. Keep moving forward.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ so much dik ainaa cantik...byk lah ainaa layan kerenah akak hari tu...dok tanya group food review hehhe...pastu ramai yg bantu...syukur...boleh pelan2 maju ke hadapan...tq dik...support u juga :)

      Delete
  13. Hebatlah dia ni. Za tak tau nak kemas blog bila. Huhu.

    ReplyDelete
  14. ala ala ida tlg takat mampuuuu jeeeeeeeeeeee.. cantik blog kak ju skrg! keep it up ye!

    ReplyDelete
  15. perubahan yg kebabom!! wewittt!!

    err 1 je nak komen..psl komen box...yana lebih prefer pop up window dpd embedded below post..sbb pop up lbh cpt loading...

    overal cantik and loading time utk keseluruhan blog x lama...means blog ju x berat...best!! ^_^

    ReplyDelete
  16. Baik Puan Julia, dah tukar dah. HAHAHHA sila tengok kat blog list i...ada nama JULIA JOHARI no More UMI QI =)

    ReplyDelete
  17. Kalau saya, sye suke blog yg tak byk widgets dkt sidebar. Yang blog archive tu ape kata akak tukarkan jadi dropdown menu? Takdelah makan byk space sgt. Yang lain2 ok sje ^^

    ReplyDelete
  18. warna ceria tu mmg ssuai dgn ju..akk je tak de tukar2 skrg..haiyoh tak de masa hukhukhuk
    terus berblogging juju..

    ReplyDelete
  19. upgrade lagi ... semoga terus sukses . jarang jumpa blogger guna warna kuning ... nice .

    ReplyDelete
  20. Nice blog. Pandai orang yang buat tu.

    ReplyDelete
  21. Nice blog. Pandai orang yang buat tu.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com