Part 4: Big Pool at Suria Apartment Bukit Merah Lake Town Resort | Julia Johari
Booking.com

Part 4: Big Pool at Suria Apartment Bukit Merah Lake Town Resort

Hari Khamis sudah wehuuu!
Mai sini rapat-rapat, Umi Qi nak story pasal Bukit Merah ni x habis lagi tau...haaa dah masuk chapter 4 beb...wiwiwiwi...Umi Qi korang ni kalo berjalan x berchapter2 x sah...kiki layan je lah beb...kalo rasa annoying sgt Umi Qi korang block pun xper...almaklumlah kita kan suka cite2, suka tayang2...tp dlm hati gua ikhlas, gua buat ini entry blog sejak dari blog ini diwujudkan untuk diari anak2 dan cucu cicit Umi Qi nanti kot2 lah Umi Qi meninggal awal ke kan...haaa, korang readers leh sampaikan wasiat ni nanti kan kt anak2 Umi Qi betul dak...


Alright, sekarang acara yang ditunggu2 hehehehhe...mandiiiiiii pool besar weh!...ko mesti x caye kan kt Suria Apartment Bukit Merah ada pool panjang dan terbersih pernah dilihat sebelum ini...pehtu ko dok hotel ni dah la murah pastu pool kemain cantik...mmg pucuk dicita ulam mendatang lah beb sbb Umi QI kan ada anak tecik...mmg x sesuai sgt la nak bawa pi water park yg punya segala bagai jenis permainan yg ganas2....x sesuai utk QI...so bila ternampak pool ni, alhamdulilahhhhhhhh sejuk perut mak ko sambut besday sini hehehhehe :p

Umi dah dah la bebel dlm blog tuh...jom lah turun Qi x sabaQ dah ni nak mandi pool baby...walid, Umi cepat lah pakai baju renang... #hahahhahahhaQiohQi

Wehuuuu...Umi besh yer kolam ni...x sabar lah QI nak mandi situ hehehe

Haaaaaaa....best tak? QI yg tgk pun teruja beb...korang yg x penah mai sini patut lah mai sehari smalam ke...2 hari pun dah okey...hehhe sbb best lah kalo leh wat family day sini...kalo korang nak buat BBQ pun ada site khas dia...pehtu ada padang besar dpn kolam ni...apa lg nak beb...semua ada request je awal2... :)

Ni sambungan pool yg belakang...panjang kan...hehhe bersih!

Yeyyy Walid Qi dan Qi yg rasmikan dulu nampaknya....selfie dulu tau heheh

Umi Qi peace aje...hahha tgk QI....nyampah dah...asik2 gambor2 je keje mak pak dia hahahha

Jom saksikan gelagat dua beranak ni...korang mesti suka tgk...meh...cara-cara nak bg QI x takut dgn air...sbb sebelum ni kalo pi pool besar mmg QI nih leh jerit satu pool tau takut ye pasal...tanjat semua orang lari hahhaha...okey kali ini Walid Qi nak practice sikit kt QI utk hilang kemaruk takut air kolam...jom tgk.

Mula-mula dok depan pool 5 min...amik mood tau Qi walid ckp hehhe

Pehtu Walid Qi bg kaki Qi cecah air sikit2...kuis2 la gitu...nampak x...QI masih takut lg tuh...

Haaaaa...praktikal lah cara Walid Qi ajar Qi cm ni...nampak Qi leh terima dah sikit2...kaki makin dalam.

Haaaaa koo...kemain...sehati berdansa nampak...kuis-kuis kaki tuh haaaaa...kaloh mak ko nak oiiii hehhehe...

Okey.........x takot dah...confirm...Qi plak nak main kolam bb pool ni kt tgh2 beb puas nak control hahahhahahha :)

Cer cari mana Umi Qi nyorok....tu tuuuuuuuuuuuuu heheh ramai tau org...tp serius...ramai org kt pool ni lg syok...sonok tgk gelagat anak org lain 

Habisssss satu badan dah basah...amboii Qi dari takut air terus x takut dah...good job walid...sekarang Qi dah leh terima sikit2.

Korang! Nilah dia view depan pool...kami dok tingkat 5....mmg cantik beb...air dia bersih...kualiti lah...nampak x site sana...itu site utk org dewasa...paras air sampai leher gak lah...dalammm...so gambar Umi Qi amik ni site dari baby pool...air cecah setakat pinggang jek...selamat utk pengawasan baby dan kanak2....

Korang, Umi QI nak sambung berenang dulu ngan QI....byeeeeeeeee :p....#esok sambung part 5...pasai makan2...tungguuuu :)


19 comments:

  1. Best nya Umi Qi. Nak pergi lah nanti. Plus dah lama x bercuti nih. Tapi nanti mesti serba salah sebab kampung kat Ipoh tapi nak lajak ke Bukit Merah. Errrr. Hihi.

    ReplyDelete
  2. Fuhhh memang besar la kolam dia umi qi.. mesti best mandi nie..boleh la mandi sampai kecut.. kolam pun mmg nampak bersih.. farah dah lama tak bawak Emir mandi kolam.. tengok gambar2 umi qi yg cantik2 nie terus rasa this weekend nak bawak emir p mandi kolam jugak la.. =D

    ReplyDelete
  3. belum pernah jejak kaki ke bukit merah.. insyaAllah suatu hari nanti

    ReplyDelete
  4. bestnya berenang....lama dah x mandi kolam...hehe..

    ReplyDelete
  5. Memang nampak panjang dan luaslah Ju. Kakak dapat rasa Qi meamng suka betul tu...

    ReplyDelete
  6. aish pun takut air ju..
    dah la jarang sekali bawak mandi pool..huhu

    ReplyDelete
  7. ooo baru tahu qi takut air..hehehe..
    nape takot sangat qi??best ape berendam..
    memang nampak bersih jue kolam situ..kalo dapat kat anak2 zee ni bercinta la nak naik..

    ReplyDelete
  8. jgn kata Qi tak sabar yang mandi antie mila tengok gmbar pun rasa macam nak mandi je.heeee

    ReplyDelete
  9. meronta2 si Qi agaknya masa ni tgok kolam yang besar tu kan....budak2 ngan air memang x leh dipisahkan...

    ReplyDelete
  10. best qi dapat parent yg kaki jalan nih... teruja sgt ju weiii...

    ReplyDelete
  11. Tgh survey tpt bercuti cr idea ni heeehe.

    ReplyDelete
  12. Nk gi gak ni..tp duk memikir z.i ni tak leh jln lg...

    ReplyDelete
  13. BESAARRRNYEE pool..puasati lah! kalau bsr cmni, xyah pegi waterpark pun xpe kan..facilities ok..cam bole wat family day utk family besar ktorg je..ade tmpt bbq, ade tmpt utk sukaneka, ade tmpt utk mandi! cukup dh spec tu..dekat jgk ngan kampung..tq umi qi for review ngan gambar2 yg ohsem ni.. ;)

    ReplyDelete
  14. ni QI yg excited nak berenang ker uminya nih ... heeee ...

    ReplyDelete
  15. Besarnye pool... mcm bestt jer :)

    jemput singgah http://my-anugerah-terindah.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. QI AWK SGT COMEL.

    tapi umi qi lagi cute..

    weeehuuuuu :)

    ReplyDelete
  17. Wahhhh...membiru je kolam tu...hati bagai digeletek utk mandi manda.

    ReplyDelete
  18. adoiii sakit hati bila tgk uolls berjimba dlm air..
    hati semakin meronta2 nak kesana nih.. sapa nak jawab ni Umi QI oiii?? hahhaha
    tgk pool dia pn mcm secure je.. very open.. tu yg QI tanpa segan silu main celup2 kaki ye.. hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com