Mengandung Lagi? | Julia Johari
Booking.com

Mengandung Lagi?

Haiiiiii blogger tomeiii...
Dah makan ke belom? Dah makan alhamdulilah hikhikhikhik....Umi QI baru pas mamam roti canai sardin garing2 satu kt Bricksfield...sarapan dengan Encik Walid Qi...vrommmmmmmm vrommmmm dia bawak kereta hantar Umi Qi today...hahahha saje suh dia hantar plak...baru syokkk...daku bawak kereta hari2 pun naikk muakkk...cam xd feeling apa wehh bawak kete sendiri...tup tup dh sampai opis...tgn, kaki mata je....hati? Hati dok pk best yer kalau walid QI yg hantar Umi Qi hari2....chaitttttttt...pordahhhhh...hahahhaha xboleh2...pompuan zaman sekarang kena kuat...kena berdikariii....PANGGGGGG!....haishhh Umi QI oiii dah dah laaa manja sgt hehehhe :p

Okey2, smo lari dari topik...topik hari ini..."Mengandung Lagi"? 
Hahahhahah tajuk mau kena kerlasssssssss beb...itu orang tanya aku lah...Umi Qi bila mau mengandung lagi....Qi dh besar tu dah nk masuk 2 thn bulan merdeka nanti....Umi Qi xmo tambah lagi ka? Umi Qi merancang ka? Umi Qi dah xmo anak ka? Panggggggggggggg!

Hahahhaah soklan last tu hangin sikit...kikiki...sapa x mo tambah...sapa xmo anak kan...lg2 kalo dpt girl fuhhhhhhhh marbelassssssss....takut nanti Qi plak jeles dpt adik girl ku hias cm pokok krismas hahahhaha...

Actually cm ni...haa nak kasi tau...aku x amik apa2 perancang pun...suntik ka, pil ka...cuma sendiri2 je merancang...pastu?

Pastu, kami suami isteri kalo dpt soalan cm kt ats tu kami berpakat akan jawab "Doakanlah kami, ada rezeki adalah, doakanlah ye" gituuuuuuu...bukan nak jadi kurang ajar jwb soalan korang yg kurenggg sikit tu...cuma adab lah kan nak tanya soklan berapa nak tambah...bila? dan dimana hahahhahahhaha ko ingat buat anak tuh senang cm touch and go atau smart tag? perghhhhhhh!....kalo lah ko pandai bidang sains...acaner ovum bertemu ngan sperm dlm 24 jam...sng kata ko? Kalo Allah x izin apa pun x leh jadi kennnnnnnn....

Ermmm bila nak mengandung lagi? 
Allah yang tahu bila...waimah kami x rancang pun...if ada dlm masa terdekat kamiiiiii sgt2 alu-alukan, if not kami enjoy puas puasssss dulu sekarang hehhehe...lg pun sekarang Qi sgt2 aktif...perlukan penjagaan yg rapi...yelah anak tengah nak tau mcm2...kena inform dia berjuta kali...tp itu job aku suka...suka bg tau banyak kaliiiii...ibarat aku tgh tabur pahala kt anak percuma....kan bestt gitu...

Kenangan: Gambar perut ku baru dalam 3-4 bulan mengandungkan Qi masa tahun 2012...masa ni sempat snap 1 gambar yg paling terbaikkkk dlm hidup ku sebagai Umi...takde dah gambar lain tunjuk perut dekat2...ini je ada...kenangannn...sonokkk preggy wehhhhhhh :D

Okeylah...itu je nak jelaskan...so korang2 yg dh baca...harap maklum...nak tanya soklan bila nak mengandung lg bleh...tp tu je lah jawapan kami...kalu dah tau xperlu tanya lagi eh...nanti aku buat senyum simpul patpuluhpatkali nakkkk? hahhahaha

Okey, bye...ada kerja nak buat...cau cin cauuu...mmuahhh! :D 
Terima kasih kerana anda semua masih setia baca blog Umi Qi...setiap komen korang Umi Qi hargaiiiii sampai ke syurga... :D daaaaa

26 comments:

  1. soalan panas ni..biasa la tu jue..mesti ada yang nak menanya..dah sinonim kot soalan gitu..
    zee ni dah 3 pon orang dok menanya jugak..bila nak dapat pempuan??haishhh..

    ReplyDelete
  2. weee..same la..sape xnak anak kan umi qi..lain la klu ade mesin utk wat anak kan senang..org tny je kite trs buat..haihh la..rezeki org masing2..dh kawin, tny plak bile nk anak, dh ade anak 1, tny plak bile nak tambah..PANGGG skali baru tau..hahaha..

    ReplyDelete
  3. orang melayu kita soalan camtu dah biasa kan ummi Q..ahkak yang gini pun orang tanya takmo bg adik kat aish ke..hehehhe..tp takde marah kisah pun..cuma penat nak jawab..dah tutup kilang dah..hahahaha

    ReplyDelete
  4. Ju, kalu bole hold dulu. Kasi qi manja puas2 dulu. Ada adik nnt dh beralih tumpuan kita kt adik pulak. Kdg2 kita marah dia bila kaco adik. Cian pulak nnt. #pengalaman akk anak rapat sethn.cian rayyan slalu kne jerit.

    ReplyDelete
  5. soalan mencabar minda sebenarnye tuh..sape taknak anak kan?? lama gak sy menunggu nih..harap2nye tahun ni ade la rezki sy timang cahaya mata lagik..

    btw salam perkenalan dari saya ;)

    ReplyDelete
  6. Hahaha. Umi Qi. Mak Arissa pun jd naik muak nak jawab soalan2 tu. Tapi. Kitorg mmg plan. Plan tanpa guna 'sains'. Errrr. Heeee.

    Tp semuanya atas izin Dia juga. Sudah tentu. Kun faya kun.

    ReplyDelete
  7. KIKIKI....selamat berjuang, eh silap semoga bertambah rezeki mendapat anak baru. HEHEHE =)

    ReplyDelete
  8. umi Qi, ekin memg plan
    tggu zara 4 tahun insyaallah
    keadaan kewangan tue sgt pntg utk kami

    tp klu diberi rezeki skrg, kami x tolak...tetap bersyukur

    ReplyDelete
  9. Mmg saat yg paling indah kalau dapat tau peknen lagi. Sampai nak beranak sakit pun tak kisah asalkan dapat jumpa bb. Tp keadaan x mengizinkan akk tambah bb lagi. Umo pun nak masuk 40 dah.

    ReplyDelete
  10. pertanyaan bile tu mmg x kan hbs smpi la kite mati....asyik2 bile je kite dgr.hehehe.

    ReplyDelete
  11. mmg panaasss jer hati klu org tanya soalan mcm ni tau.. lg² ank akak dah 6 thn kan.. padahal kt x merancang apapun.. blom rezeki nak buat camne.. kt enjoyyyy sdh

    ReplyDelete
  12. setiap orang ada perancangan masing-masing.. kalau tak rancang pun, ketentuan Allah takde sapa boleh tolak..betul kan umi Qi? so tawakkal kpd Allah.. perancangan Nya sgt baik..

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum ummi Qi.. :)
    soalan macam tu memang tak kan lari bila tgk anak dah besar sikit..

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah umi QI..pasti ada rezeki itu...cepat ngn lambat je tak tau kan...:)

    ReplyDelete
  15. itu umi Qi..hakak yang dah masuk suku habad ni pon orang dok tanya tak nak tambah anak lelaki ker kak ?

    then hakak jawab senang jer umi Qi oii..takut nak ambik risiko preggy time umuq dah suku habad ni..tak mau kuar masuk hospital weii...

    betul tu umi QI sapo yg taknak anak..anugrah yg terindah tu..cukup2lah 3 gelgel yg ada tu..hehe

    ReplyDelete
  16. sikit sebanyak mmg soalan2 tu buat kita tekanan tau Umi QI.. tapi nak buat mcm mana.. typical malaysian.. kalau tak ada anak, tnya bila nak ada anak.. bila dah ada anak, ditanya pulak bila nak tambah anak.

    Elok kasi lempang kuat2 je org yg tak paham perasaan org lain ni..

    Kbai ;P

    ReplyDelete
  17. Nak tny ni, bila nk mengandung? Panggg! Hahaha..

    Rindu plak ada bby dlm perut..smlm pgg perut umi..huhu..

    ReplyDelete
  18. kita pun rancang sendiri..
    lambt sikit period mulalah gabra..
    ingat2 biarlah anak ni besar sikit..br pikir..huh..

    ReplyDelete
  19. semoga jap gi Qi dpt kawan ...

    ReplyDelete
  20. Bunda rasa2lah kan...kalu masinlah mulut bundalah kan, tak hujung2 tahun ni mungkin awal 2015.. LEKAT lah tu...

    Uwek uwek le lagi awok... hihi :)

    ReplyDelete
  21. mulut org ni biasalah kak.. bila dah kahwin xde anak lagi sibuk tanya bila nak ada baby.. bila dah ada anak pulak sibuk tanya bila nak tambah lagi.. memang tak boleh nak tutup. sabar je la kak.. betul cakap akak tu, siapa yg tak nak anak kan

    ReplyDelete
  22. Kalau ikut akak pn tkdelah nk cpt2 sgt mcm skrg Ju..dh name rezeki akak terima je...tmbh hasif melasak sgt skrg...asal ade tk kena gaye dia ngamuk...ditunjal prut ibu dia ni...bia la Qi

    ReplyDelete
  23. eh ju...bikin gimik jer tajuk...ingat pregnant baru nak wish!
    hehehe..bergantung pada rezeki la ju kan?? akak ni kalo imutkan dah lama nak bagi adik kat arissa tu..tp tu la.. xde rezeki lagi..ju tolong doa-doakan yer...

    ReplyDelete
  24. i pon dah tak merancang sekarang ni...kalau ada rezeki tu, ada la kan? hehe

    ReplyDelete
  25. kannn ju..! tambah bila blk kg..fuhh sediakan perisai awl²..hihi~ lebih elok mendoakan yg terbaik dpd tanya² soklan yg mungkin mengguris hati seorang wanita..ewahh kemain :p

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com