Weekend je Umi Qi menghilang ke mana ek? | Julia Johari
Booking.com

Weekend je Umi Qi menghilang ke mana ek?

As Salam Semuaaa yang disayangi
Rindu Umi Qi tak ni? Apaaaaaaa? X windu ek? Nak majuk ahhhh....hahhahaha ngada tau Umi Qi korang nih...sebenarnya majuk dari semalam x sempat update blog sbb bz sgt2 kt opis den nih haaaaa....so laa nih dok curi masa sikitttt je nak update blog...leh kan leh kan hehehhe...gatai dah tangan nih nak menulis...nak ngarang karangan budak2 sekolah hahahhaha...

Haaaaaaaa tajuk tuh....u olls semua tau ke sang kaki jalanan mcm Umi Qi nih mana lekat dok umah waktu weekend...hadoooo jek aktiviti berfaedah dan kurang berfaedah nak dilangsungkan...di liveeee kan apa omputeh kate...hehehhe...tp korang jgn pelik jgan tanya soalan...Eh Umi Qi x kemas umah ke? X masak ke? X mesin baju kotor ke? X lipat baju ke?

If korang nak tau, waktu malam adalah waktu Umi Qi bergotong royong apa org kampung ckp rewang kan haaaa rewang kemas umah sama2, mesin baju pun sama2 gitu awwwwwwww lomantik sangat bahahhaha...so siapkan semua kerja2 umah disebelah malam...maksudnya hari Jumaat (malam)...so sabtu pagi2 Umi Qi bgun pas subuh siapkan makanan bfast utk Qi dan Walid Qi...settle jeeeeek terus siap2 nak jenjalan...weeeeeee

Itu ar kekdahnya cm ne style Umi Qi urus rumah tangga....masing2 ada idea masing2 kan nk urus...tp sang kaki jalan mcm umi Qi mmg kena buat cm itu...baru rumah cantik dan terurus senantiasa. :D

Ok ar bebel banyak dah meh tgk gambar kt bawah...apa Umi Qi buat waktu weekenddddd!!!

Windowwwwwww Shoopinggg hari sabtu!!
(Sempat rembat hand beg murah2 taw weee) 

Haaaaa window shopping kata ko....Umi Qi mmg ada satu habit suka window shopping byk2 tempat dulu lastttttttt baru decide beli barang...itu pun keperluan...bukan kepada kehendak sangat...kalu ikut kehendak nafsu mmg x menyimpan ar dalam ASB tuh...
Ni gambar Umi Qi gan adik Umi Qi nama yer Ita....kami 3 beradik pompuan sebenarnya window soping dating gan walid Qi dan Qi pi Kenangan Wholesale City kt Belakang Times Square tuh...

Besttt soping sana...kalu nk pi sana pastikan bawak ramai anggota keluarga atau kawan2...baru leh buat belian borong jimattttttttt...
Cer tgk hasil buruan adik badik Umi Qi? Sampai Qi pun dah ketiduran malas nk melayan kerenah umi Qi dan mak2 sedara diorang bersoping x ingat dunia nak balik ke pangkal jalan bahahhahahahha :p 
(Qi pasrah sbb guna stroller dia buat sangkut barang...hbs arrrr Qi yer stroller hahhaha)

Amik gambar dalam lif Kenanga Wholesale....hahhaha gegar sikit gambar nih...xper lah janji ada kenangan gan org kuat...org kuat nih ku rasa happy sbb dia jenis melayan kerenah Umi Qi yg kaki kuat jalan...kateeee nak kurussssss kennnn...kena ar window soping banyak2...exercise tuh hahahhahah (alasannnnnnnnn ;P)

Hari Ahad adalah hari Qi...
maksudnya hari untuk menghappykan Qi sepenuhnya....bawak di pi playland mcm kidszoona ke...ke tmn permainan ke...ke tempat games ke...at least dia rasa sgt terhibur...Walid Qi suka naaaaaaaa buh Qi dlm motosikal nih...bahhahahhaha layan kan ajooooooooo

<<<Korang....nanti Umi Qi update tempat holiday Umi Qi bercuti baru2 nih ek...sekarang bz sgt2...nanti Umi Qi story lagi tau...mmuahhhhhhhhh :* >>>

17 comments:

  1. husband ekin xnak bawak gi kenanga tue
    abis duit katenye
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. bestnya shopping kat kenanga
    memang berbaloi2 kalau shopping kat situ kan..
    nak gi jugak lah, nak tengok2 baju baby..
    eh boleh percaya ke nak tengok2 je...hikhikhik..

    ReplyDelete
  3. Teringin nak gi kenanga tu... tp malas nyeeerrrr...huhu

    ReplyDelete
  4. shopping ko eh.ptt senyap.bestnya!

    ReplyDelete
  5. akak punyer plastik manaaaaa?? hahahahha..amboiii sukanyer dpt shopping camni kan ju..boleh sawan tau..ni belum sawan kat langkawi huhuhu..lagi dasyaaatt!!!

    ReplyDelete
  6. Wahh bestla qi setiap ahad g jalann..

    Oke..i tunggu next entry punya citer~

    ReplyDelete
  7. ju pergi kenanga. timah pergi gm yek..hihi

    ReplyDelete
  8. alang2 dah window tu rembat je terus Umi hehehe.. tak apa.. org kata shopping ni terapi minda.. pun boleh buat kita kurus kan kan kan hehehhe

    ReplyDelete
  9. Akk pnh gi sekali je kenanga tuh..hehe

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak singgah kenanga. Malas nak menapak. Dan weekend pun memang akan bawa arissa ke 'syurga' dia walaupun rasa nak bergolek je dengan di dalam rumah. Hihi.

    ReplyDelete
  11. wahh soping sakan umi uqi. suka sgt style umi qi slalu buat tindakan bijak ajak adik badik soping kt kenanga. iyer lah mana leh beli satu brg jek..

    ReplyDelete
  12. Banyak tu memborong... Kalau pegi tempat2 camni, mmg sakan la shopping.. K Nrl x pernah lg pegi Kenanga... selalu pegi GM Klang je... :)

    ReplyDelete
  13. Dah PJJ semula dengan hubs. hubs balik ahad pg, so sempat g jln2 ahad tu je. Bestnya ju shopping.

    ReplyDelete
  14. tunjuk ar sikit beli apa kat kenanga tu..hehe

    ReplyDelete
  15. mak aii..
    banyaknye umi Qi sopping..
    penuh stroller..
    hihi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com