Undangan Lawatan ke Sri Pentas TV3. | Julia Johari
Booking.com

Undangan Lawatan ke Sri Pentas TV3.

As Salam semua blogger and readers! :)
Sebulan sebelum tarikh lawatan, Umi Qi terima tawaran lawatan dari PUSPANITA ofis ke Sri Pentas...hati ini melonjak2 suka....sebab Umi Qi belum pernah pi...selama ini hanya lihat dari luar mahupun melihat berita-berita yg dipaparkan di TV3 setiap hari...lg pun mmg Umi Qi minat sgt dalam bidang broadcasting masa sekolah2 dulu....

Memang nyaris2 dh nak apply masuk Akademi TV3 dah sbb pengaruh kuat dunia broadcast masa tahun 2001....but now....wpun Umi Qi ambil bidang pengajian ijazah dlm bidang lain, Umi Qi bersyukur...masa kan tidak Umi Qi berada sekarang mcm ini kan...syukur....

Okey ni dia tentatif program...baca dah fahami.

Geng Umi Qi sudah kumpul...apa lagi jom bertolak...peace dari dik Aifarina heheh...semangat le tuh kikiki

Bas...pilot kami :)

Yeahhhh dah sampai :)

Sesi penerangan dari pegawai Sri Pentas.

Okey, ini adalah rakaman Program Tanyalah Ustaz...pertama kali duduk dalam studio rakaman sebenar...hahahha debar2...penerangan tata tertib sedang disampaikan oleh pegawai bertugas Sri Pentas.

Tajuk rakaman, "Perkara yang kita tidak suka"

Pose sikit peserta Tanyalah Ustaz...hahahha muka tepek bedak sejengkal...acaner x jadi tepung gomak kiki...merahhhhhhhhh Umi Qi u ollsss......jgn pandang lama2...nanti korang nyampah umi QI susah hahahha

Antara intipati rakaman dan pedoman yang Umi Qi sempat taip direct dari ustaz ialah:
 "Haram jika anda tidak suka diri sendiri....jgn komen diri sndiri....tp pujilah diri sndiri bermakna kita puji Allah....tp jika kita benci diri sndiri maksudnya kita benci Allah....apa shja Allah buat...Allah kurnia kita kena suka....wpun 10 sen pemberian org kena ucp syukur dgn org dan ambil dgn senyuman.......syukurrrrr"

Sebenarnya banyak lagi...nanti tggu ye siarannya sebenar...bila?
Nanti Umi Qi maklum kemudian :)

Ambil gambar kenangan dengan ustaz.

Yeszaaaaaaaa inilah dia acara yang ditunggu2...lawatan sekitar Sri Pentas...yeyyyyy....mana mau gi dulu ek....kiri kanan ke bawah sekali?
Hahahahha yg hat bawah sekali tuh xd kena mengena...itu watermark Umi Qi daaaaa hahaha

Syhhhhhhhhh! Jgn nak kepochi sgt masuk dlm nih ye hehehhe ni kami nak pi studio berita TV3

Sapa lah mek merah nih ek...sebatu dah nampakkk weiii...inilah dia Jurukamera Berita anda...hahahahha selamat baca berita ye...Umi Qi nak teropong guna kamera nih apa lagi ado dalam Sri Pentas....kikikiki

Haaaa Umi Qi dpt teropong dua org pembaca berita baru nih...
Puan Siti Zubaidah dan Cik Aifarina
Baru kena lightning pun dah cantik...kalo full makeup and dress acaner plak ruper korang ek...sureeeeeeee ramai nak dgr berita u ollsss hehehe

Kemudian, kami pi visit Studio A (HD) besar wehh studio nih...banyak Tv besar...Tv kecik...mana satu nak pantau program ek...kalu umi Qi sure nak tgk siaran melancong2 ajeeeeeeee...bahahhahaha

Terang dan nyata....Umi Qi berada depan2 konti radio Hot fm....weeeeeeee ari2 Umi Qi dgr siaran nih tau....cayalahhhh!

Bersama dengan DJ Hafizzzzz....Fly fm...kenai x?
X kenai pi dgr radio Fly fm ye 

Tajukkkk kemainnn :p

Bila dah habis melawat semua tapak...apa lagi...keje kami bergambar sakan lah sebelum balikkkk hehhehe

Terjumpa retisssssss u ollsss....
Fara Fauzanaaaaaaaaa Hot fm.
Rezeki kami semua dpt bergambar dengan kak fafauuuu...
Peramah yer diaaaaaaaa...patutlah org syg dia... :)
Peaceeeeeeee dari kak fafau dan semuaaa yeyyy

Umi Qi kasi 2 best utk Sri Pentas...
Seharian disini dapat timba pengalaman berharga...
At least wpun dahulunya inilah cita-cita Umi Qi minat dalam dunia penyiaran...tp penjelajahan disini sekurang-kurangnya dapat memberi kelegaan dan kegembiraan bagi Umi Qi....sekarang pun Umi Qi suka kerjaya Umi Qi...yeahhhhhhhhh! :)

<<< "Jangan kita mudah x suka pada perkara yg kita x suka....dan jgn mudah suka pada perkara yg kita suka...." kata-kata nasihat dari program Tanyalah Uztaz semalam....fikir-fikirkanlah...selamat beramal hehehe>>>

16 comments:

  1. bergambar sakan umi qi ye... =)

    ReplyDelete
  2. Tertarik dengan tajuk program tanyalah ustaz tu.. Untung Umi Qi dapat pergi rakaman secara live lg dok sana.. me is jeles!! hehehehe

    Yang Umi ke buat lawatan tu dah sebijik mcm kat Kidzania.. teringat KhaNish hari tu ke Kidzania, ada jg try2 jadi pembaca berita hehehe (jgn marah yer gurau je) =)

    nak pinjam ayat ustaz nak buat status kat fb boleh?? "Haram jika anda tidak suka diri sendiri....jgn komen diri sndiri....tp pujilah diri sndiri bermakna kita puji Allah....tp jika kita benci diri sndiri maksudnya kita benci Allah....apa shja Allah buat...Allah kurnia kita kena suka....wpun 10 sen pemberian org kena ucp syukur dgn org dan ambil dgn senyuman.......syukurrrrr" =)

    ReplyDelete
  3. sy penah gak buat lwtn ke tv3 masa tu form 5..Haha..dh 10tahun berlalu..skjpnye rasa...

    ReplyDelete
  4. amboiiii hadikkk juuu glamer abis yer smalam yer..dpt mik gbr ngan fafau lg uhuhu...tak pernah lg kesana.. :P

    ReplyDelete
  5. sis..untung mu dapat bergambo dengan fafau tau..ai is jeles!!!

    ReplyDelete
  6. Bukan mudah nak dapat undangan ke TV3 Ju. Yg best tu program pilihan pun bagus pulak tu. Untunglah...

    ReplyDelete
  7. Wa..sronok lee tu dapat masuk TV3 punya tempat.. hehehehe

    Hurm terpaku jap baca yg haram jika kita tak suka diri sendiri.. slalu jugak mulut nih ngata diri sendiri nih gemokkk..hu333

    Pengalaman best nih Umi Qi dapat g cni.. hehehe

    ReplyDelete
  8. wahh bertuahnya umi Qi dapat pi seri pentas,siap bergambar dengan fafau lagi..jealousy tau tengok umi Qi dapat bergambar with ustaz hehe :D

    ReplyDelete
  9. Seronoknya dapat masuk Sri Pentas, dapat amik gambar dengan fafau lagi... ^__^

    ReplyDelete
  10. dapat try camera u . jeles sih .

    ReplyDelete
  11. wahh..bestnye umi Qi..
    untungla dapat tgk live rakaman program tanyalah ustaz..
    puspanita opis kite xpenah lg wat program ke sana..klu ada best jgk..bole join

    ReplyDelete
  12. huwaaa dapat jumpe Fafau. suka suka.. ok dah ida nak marathon citer cuti2 lost of tambun umi. hehhehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com