Trailer Holiday at Lost World of Tambun!!! | Julia Johari
Booking.com

Trailer Holiday at Lost World of Tambun!!!

Hellluuuuuuuu Bloggers and Beloved Readers!
Angau-angau Umi Qi menjadi kenyataan...tau apa dia angau tu? Angau nak pi holiday tempat best pastu nak percutian bajet 1Malaysia....tudiaaaaa bajettt nooo...kemainnn! Bukan kedekut, tp mau merasakan percutian bajet yang murah dan totally awesome...pastu leh jimat banyak uit dari membazir begitu sahaja...haaaaaaaa inilah dia angau nak pi men ayaq pancuttttt....hahhahahha tu pi Lost World Of Tambun 2 hari 1 malam....ini baru dinamakan betul2 bajetttt!

Wokeh! Umi Qi, Walid Qi dan Qaiser ilman kami bertiga pi nih masa bulan November...haa baru lagi...tp pi diam2...xmo heboh2 dlm FB...cm best jek pi senyap2, balik senyap2 kennnn...xyah kecoh2...hahhaha balik nanti ada masa baru kecoh dlm blog wakakakkaka...jgn marah aarrr...ada anak ni syok nak pi mana2, semangat tuh len macam sikit...rasa membara2 je tiap2 bulan nk buat percutian singkat dan bajet cm nih....besttttt dan mmg ia bukan holiday yg dirancang....tp ia holiday semalam sembang depan TV, esok lusa jalannnnnnnn....bergolek dah tayar kereta pi destinasi yg dibincang kelmarin...haaaaa gitu ar kami...jenis bukan plan 2-3 bulan baru nak pi holiday....kikiki len org len caranya yer dok...

Haaaa banyakkk nauuu Umi Qi bebel....apa yg best kami ni baru pertama kali dlm hidup jejak kaki kt sini... ku gelar LWT senang...nak taip pjg2 lenguh kuku i...LWT nih mmg mesra alam sgt2, dgn bukit bukauu yg sgt mempersonakan mata memandang, kehijauan yg sgt2 memikat hati kalbu bujang Qi....Qi sonok sgt2 hahhaha yelah kami nih 3 org mmg sang kaki jalanan...x boleh lekat umah dopuluhpatjam! Mati kutuuu....

Tadaaaaaaaaaaaaa kami dah sampai...pestime gitu! 
Muka ada vanggaaaa hehehhe

Haaaaa pose jauh sikit...nak nampak keseluruhan Qi kata...asek zoom dekat2 habis jerawat semua nampak...maluuu...time nih panassss ya Allahhh....

Beli tiket dulu...xd ar mahal mana...bebraloi ar bg kami yg pestime...untuk Qi kena ukur dulu...see! Qi todler so mmg dpt Preeee sokmo....ok jelesssss!

Sementara Umi Qi beli tiket, Walid Qi amik gambar Qi....amboiiiiiiii ko Qi pose mengalohkan Dato-dato!!! Tu tgn tuh ngada tauuu...gigit nakkk! hahahha Umi Qi lom pose lagi dia pose dulu x aciiii nanisssss!

Map besorrrrrrr Lost World Of Tambun weee beshhh!

Dah selesai beli tiket...x ramai org sebab hari Jumaat hahahhahhah best pi time org dok syok tgh koje...kami pi bercuti...x kuasa nak pi hari sabtu ahad...lg2 time cuti sekolah...mesti ramai...
Okey, kami dua orang nih nak bukak kaunter....mehhhh tanya byk2 kami bantu...hahhahaha

Korang!
Ini lagi satu perangai kami laki bini, suka naaa booking hotel on the spot...kali ini kami pilih hotel bajet! Jgn disangka hotel bajet sekarang x cantik mcm hotel2 yg sedia ada...cantik oooo...selesaaa ooo...murahhh ooo...byk oooooo byk sgt barang ikea dlm nih...nampak sgt tauke Cina nih suka barangan IKEA....Umi Qi sukaaaa!

Kami pilih Tulip Hotel betul2 berdepan dengan Giant Lost World of Tambun, sebelah je gan LWT...so nek kete x sampai 1 minit dh sampai nk pi LWT...weeeeeee
RM100 semalam...interior semua IKEA....apa lagi mau?

Ini house keeping baru nak kemas bilik...buh cadar baru...bilik dia xd ar besar mana tp kan sgt selesa, TV LCD tampal tepi dinding, bilik air best cantik, bersih dan selesalah...extra tilam untuk Qi utk buat tido malam jek...murah kottttt nak tido semalam je kan heheheh

Sementara menunggu Walid Qi check in...kami dua orang pakai sedondon oren dok sibuk berposing sana sini...Walid Qi redho dpt kami geng bergambar hahahhahaha cantik x sofa IKEA nih?

Nak promote tiket! weeeee nanti petang2 jam 4 baru kuar mandi manda kt Lost World...sekarang mau mkn duluuuu, rehatt dulu, tukar pampers Qi dulu bahahhahahha

Ini budak baru keje sini....dia manyak bz ini hari...customer dok sibuk booking sana sini, Qi pun bawa ipad paknya lari situ sana sini...pening x? hahahha

Sesi check in sedang berlangsung...see ada water cooler kt luar...senang nk buat susu Qi air panas hadooo yeyy...hotel bajet yg mesra pengguna!

Tepattt jammm 4 ptg...kami dah berjaya masukkkkkkk yeyyy gambar dulu buat kenangan...tengok ar Qi pakai baju oren lagi, suar oren bunga2...hahahha mcm Hawaiii boy plak tgk hahhaha

Walid Qi dan Qi x menyaborrrrrrrrr...tggu ar amik gambar dulu

Sebelum mandiiii! Splashing2, kami pi naik train Lost World...besttt ooo train nih leh bawak kami menjelajahi satu taman Lost World...ada bermacam2 park...

Sajee je kan Walid Qi nak buli Qi x habissss2...wakakkaka meraung ar Qi duk last seater...terbalik kang boipren tecik ku nanti walid hahhahah...
Ok seat 3 org dah book nak keliling taman park lost world....
Mana gambar lainnnn??? Potong stimmmmm plak Umi Qi kan korang baca kehkehkeh :p

<<<Tunggu Part 2 minggu depan nanti Umi Qi update Park-Park Lost World Tambun yang kami kunjungi by train percuma yg disediakan...nak pusing 24 jam sehari pun buleyyyyyyy hahahhahahha tunggguuuuuuu minggu depan naaaa mmuahhh>>>

26 comments:

  1. bestnya...kampung kat perak, tp x penah sampai lost world lg..kena pergi ni

    ReplyDelete
  2. Eh. Qi kt Ipoh x kabo Arissa!! Huhu. Arissa xpernah g lagi. Huhu.

    ReplyDelete
  3. ada sambungan plak kan..haha x pnh smpi sini lg..bsr jugak tpt dia eh..larat ke nk round dlm masa 24 jam tu? :)

    ReplyDelete
  4. Wahhhh.. bestnye.. cam nak pegi jer..cam nak pegi jer.. hahaha

    ReplyDelete
  5. huwaaaa bestnyaaaaaaaa umi qi. suka lewteww umi qi jalan jalan.. hehehhehe

    ReplyDelete
  6. macam best je! kat mana ni umi qi? maklum kita buta geograpi...hihi...kalau jiran2 dgn ng Selangor boleh la wat surprise kat daddy...auwww!

    ReplyDelete
  7. hwaaa..bestnye..bape masuk waterpark ni sorang umi Qi?

    ReplyDelete
  8. menarik gak tambun ni..plus hotel murah..ok masuk dlm list percutian next

    ReplyDelete
  9. Percutian umiQi ni selalu meriah..walau bertiga..

    ReplyDelete
  10. Kami pun blm pnh smpi lost world ni..huhu.tp nk bwk semua ank2 kena btul2 sedia duitla kan ummi Q..

    ReplyDelete
  11. Seronok! Plan nak ke sana tak pernah jadi... :)

    ReplyDelete
  12. wahh bestnya pi holiday sokmo ye umiQi
    pestime tengok tempat ni owesome gitew..tapi tak sampai lagi..tengok pic kat sini jew hehe..
    nak pasang angan2 jugak lah macam umi Qi..:D

    ReplyDelete
  13. wahhh mmg best percutian bajet ni, duit tak banyak, hati pon manyakk senang kan..hehehe...

    nory tak penah sampai lg LWT ni, tggu anak kuar nantilah kot..hehehe..toddler free kan..mak apak je kena bayor...ok jimattt angatt tu...heheheh

    ReplyDelete
  14. Lost world tu da dekat dah tu ngan kampong sha hehehe..

    Kitorg ari tu bertapa kat ctu bila kuar muka sorang2 mcm kene bakor ekekeke

    ReplyDelete
  15. Waaaaa...bestnye Qi jln2 main air....nk itottt

    ReplyDelete
  16. Trgn nk pergi jgk.. teruja tgk gmbr..

    ReplyDelete
  17. Finally Umi QI & Family dah pun menjejaki ke LWT.. sonoknya :))

    ReplyDelete
  18. ni nak kene pergi ni.. pergi senyap2 je..

    ReplyDelete
  19. Akk ni org perak tapi x prnh sampai lg tmpt ni.

    Wah wah wah umi q ni pi mana mana pun sedondon dgn walid ye. Baju tido sedondon gak ke...

    ReplyDelete
  20. Wow...bestnyer =)
    Will go soon ni. HAHAHHA

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com