Part 3: Splashing Time at Lost World of Tambun Yehaaa! | Julia Johari
Booking.com

Part 3: Splashing Time at Lost World of Tambun Yehaaa!

Let's Get Loud!
Yehaaaa....okey2...laa ni meh rapat2...nak habaq sambungan part 3....tajuk splashing2x hehehhe...ari tuh kan Mama Zaza ada bagi tau dia dah pi 5 kali wehh sini bawak anak2 dia KhaNish...haaa 5x dia dh pi bestt woo tgk bila ada geng holiday nih...Umi Qi ni baru pertama kali...itu pun dah jatuh cintaaa....marshalll tooo nehee....hahahha lagu bollywood sudahh marii! :p Dah baca entry part 2 semalam tak? Belum eh...nak click link SINI

Okeyyy! Sudah baca kesinambungan cerita kan...semalam umi Qi bg tau Qi tidoq kan lepas pusing2 naik tramp hehehhe....so tengoklah ar Umi Qi tunggu Qi bangun dari tido...adalah dia tido dalam setengah jam...bguslah dia tido at least leh bg dia aura semangat baru nak splashing2 lama jap lg...

Lagi satu Qi nih mmg Umi Qi dah train dari awal, tido bawah, maksudnya no buaian, no tepuk2 montot, no ngada2 nak peluk2 umi Qi, no dodoi2....seee inilah hasilnya, bila dah mengantuk ko letak mana pun dia akan tido dgn nyenyak dan bangun tanpa tangisan....i love u baby...sbb baby nih mudah didik dari awal kalo kita x amal konsep kesiannnnnnnnnnnnnnn sgt2....haaa nampak kijam kannn....tp percayalah...Umi Qi mmg strict about melentur dari rebung nih...

Dah dah dah...kalu citer pasal ilmu parenting sampai thn depan x habissss....ko tgk Umi Qi siap minum air duluuu bahahhahaha #padahaldalamhatidokpujukQicepatmangun hahahhahahha

Jom layan gambar wehuuuuuuuu!
Muka ada kesiannnnnn x korang tgk hahahhah Qi buli Umi Qi hidup2....sabar sabar jap gi pasti berendammm ngeeeee

Yeyyyyyyyy Alhamdulilah...setengah jam jek lena...adehhh...terus nak pi peluk walid....umi yg jaga Qi tido pun xmo dah peluk2...ngadaaa! Gi ar kt walid tercinta tuuu...pi lah piiii..... #nangismajuk hahhaha

Bergambar di Beach Bar...dlm nih nampak ada juai air ..........phm2 lah ye...

Hahahahahahaha....siapa berniat nakal sekarang ini...Umi Qi ke Qi?
Ko tgk ar ku baru nak buli si Qi masukk dalam mulut hippo comel nih dah dia meraungggg satu LWOT tokojot dgr suara dia bahahhahaha....aku yg terkekek gelak...ini bukan real wehhh...ini replika jek...kalo ar betul2 xd makna aku nak masukkan anak aku dlm nih...gilaaaa! :p

Sebelum mandii...kita bergambar kawasan taman mainan...yeyyyy buaian pusing....Umi Qi hanya mampu tgk jek sbb x berani nak naik...takut pening, pening ke penakut bahahhaha

Tau kami nak men apa lepas nih....haaaaaaaaa

Kami men nih laaa.....sonokkkk sungguh Qi...dua kali pusingan game nih k...hahhaha sampai Umi Qi suh balik pun menangisssss....dah tuh xkan nk suh Umi Qi bawak balik mainan nih kot kt umah hahahha

Kids Area Splashing!
 Dah puas mainnn....so its time to splashinggg!
Kami bertiga mmg mandi kt sini je...sbb Qi masih kecil perlu pemantauan 101%...so mandi kt kids area pon dah syok...ada area utk dewasa tp dalam...bahaya utk todler cm Qi wpun tgh berjaga2...yg ptg ada life guard jaga kami semua...syukur disitu.

Qi pakai baju ala2 hawai boy hahhaha

Amik gambar kenangan Walid bersama Qi
Ko tengok belakang tuh...sarat betul mainan disitu...jom!

Mandiiiiiii...time nih x ramai orang sbb waktu org bekerja kami bercuti...lalallalla

Walid dan Qi main air dalam kapal ala2 titanic...tgk muka Qi...muka tadak cenyum sbb takut air ahahhaha...padahal dia yg hantu air kt umah...kikiki

Cer tgk...aksi walid bawak Qi main slide...hahhahhaahhaha
Ku yg amik gambar nih puas bergelak ketawa tgk gelagat bapak ngan anak...saling x tumpah cm perangai sapa ikut sapa hehehhe

Rupa2 yer Qi suh walid naik lagi dan lagi lagi slide....Qi suka nek slide oren...ikut tema baju dia ler tuh ngadaaaa......cian walid...dah kata anak walid...ikut laaa kennnnn...

Pehtuuuu...Umi Qi kan suka sgt ketawakan diorang...pehtuu korang tau apa agenda anak beranak ni? Diorangggggggg tembak air kt umi Qi hahhahahhaha...wekkkkkkkkk x kena-xkena hahahhah lariiii

Kempura Cave
Hahahah penat dah mandi kt kids splashing...kami pi bergambar kawasan sekitar berdekatan...x masuk pun gua nih...ku tgk dari luar je sbb gelap gulita...lg pun Qi kecik sgt...x sesuaiiiiiii tggu Qi besar nanti kita masuk.

Lupes Adventure
Ini yg sgt best...x naik pun just amik gambar dari luar...sbb ini mainan utk org dewasa...

Inilah dia Lupes Adventure...dia bukanlah cm roller coaster pusing sampai leh buat korang muntah...ini mcm gentle sikit...aku pun tingin nak naik...tp walid Qi x bagi sbb bahayaaaaaaaa....hahhahhaa #APTB!

Haunted House
Ku xmo tgk lama2....takuttttttttttttttttt hahhaha

Camp site.
Kt sini beshh ada disediakan camp site kalo korang nk menginap sini...hebat2....ku suh Qi naik kancil nih nk amik gambar...dia xmo hahaha

Photo Booth
Aku rasa kalo nak jimat baik ko bawak kamera DSLR ko tangkap ar gambar sendiri...mahai bebenor photo booth sini...ok xper, kita amik gambar walid dan Qi puas2 sini pun dah berbaloi...jimat2 hehhe

Saphire Liar
Hok alohhhhh...lomantikkk yer kaki2 dibawah ini....ngada2 tau...kuis2 kaki dalam kolam air panas kt LWOT.....
Korang tau x....inilah part kolam air panas
 yang paling besttttttttttt dan tercantikkkk belum pernah ku rasai dimana2 sebelum ini...
hangattttttttttt membara dan rasa sgt2 menyihatkan lepas berendam dalam kolam hangat nih....nak tau cerita seterusssssssssnya????

<<<Tunggu Part 4: Saphire Liar Kolam Air Panas Terhebat di Lost World of Tambun minggu depannnnnnnnnnn....pasti korang x sabar kan nak tggu Part 4 nih.......tunggguuuuuuuuuuu mmuahhhh>>>

12 comments:

  1. tempat yang sesuai sangat untuk bawak anak2 ke sini ek :) banyak permainan

    ReplyDelete
  2. Hehehe same ngan iA.. Atas bot pun leh tdo gagagga....

    Bukan men enjoy yer kat sana yer hehehe

    ReplyDelete
  3. part 4 please umi qi.. 2 kali fifi rayau2 sini.. excited nak bace cerite lost world.. aish.. terase macam nk g cuti esok je.. miahaha..

    ReplyDelete
  4. huwwaaaa...
    cepat2 sambung umi qi..
    pelisss..

    ReplyDelete
  5. sweetnye.. baju umi n hubby same.. :D..

    ReplyDelete
  6. tak terkata lagilah wey umi Qi oii...memang the best lah tambun..so,nice view..:)

    ReplyDelete
  7. Oppsss siap mensi nama auntie Zaza yer QI hehe thx :)

    Lucunya tengok aksi anak beranak ni.. comel sangat.. QI cepat2 besar tau.. :)

    ReplyDelete
  8. Amboi...nebes ni.HAHAHA nak tunggu part 4 pula yer =)

    ReplyDelete
  9. walid pon main slide jugak.huaaaa sonoknya.nk bawak princess gak lah! hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com