Part 2: Visit Dry Park at Lost World of Tambun | Julia Johari
Booking.com

Part 2: Visit Dry Park at Lost World of Tambun

Yabedabeduuuu!
Yeyyy! Sekarang Umi Qi nak bawa blogger semua masuk dalam alam pelayaran di part 2...opsss jikalau anda terlepas trailer Umi Qi yang lepas sila click SINI  

Alright! Sep! Lets get loud! Lets get loud! hahahha terlebih happy plak ye Umi Qi nih seharian semalam bercuti...okey sekarang semangat-semangat nak update percutian singkat dan bajet kami dalam part 2. Masuk je entrance terus kami pi dry park....apa itu dry park? Alaaa yang tiada kene mengena ngan aktiviti air laaa sayanggg oiii....haaaa ini dikatakan aktiviti melawat dari satu kawasan park ke kawasan park yang lain....

Tak yah susah-susah nak bakar kalori... Umi Qi korang sayang lemak wehh itu yang naik tramp yang disediakan...hahhahaha #padahalmalasnaktolakstrollerQi

Haaaaaaa, sonok weh naik tramp...bukan setakat leh pusing sekali jek...tp berkali2 korang nak pusing pun boley....dah bayar mahal...sorang tiket dewasa mau cecah dibawah RM50....lupa plak harge hahhaha yg ptg below 50 tu pun kira murah dah tuh.. bg kali pertama vacation kt sini harus jgn berkira...kalo berkira sila balik KL naaaaaaaa....

Orait2, xmo bebel banyak sangat....okkkk ari nih Umi Qi nak jadi rider korang, nak jadi tour guide u alls secara percuma....ok pakai seat belt ye siap2....jommmmm naik tramp ramai2 kasi picahhhhhhhhhh suasana heheh!

Haa kami dah sampai dry park...dari pintu masuk nak ke sini ambil masa just 5-10 minit jalan kaki...senang jek nak cari tramp ni...betul2 bersebelahan dengan kids water park site...

Pakai tag ni dulu yokkkkk

Kami bertiga nih kalu melancong bajet sekali pun akan cari baju t-shirt murah sedondon...itu sebab kami kamcing!
Ok Walid dan Qi tuh x menyaborrr dh tuh...jom!

Kami xmo duk depan sekali wpun kami dtg awai dh penuh, kami duk belakang sekali...sebab apa? Sebab kami nih mmg kaki bergambar, so x malu lah nak amik aksi cm ne sekali pun...xkan ada orang pandang belakang kecuali si dak Qi tuh hahahhaha....layankan ajer...cantik kan dedaun menghijau disini....huwaa

Wajib amik gambar....sapa x kenai Umi Qi?
Sang kaki gambar 1 Malaysia hahahah TQ walid Qi....sbb anda mmg terkenal dengan sifat suka amik gambar...mmuahhh!

Weeee tramp dah nak jalan...terujaaaaa! Cm budak sekolah pun ada sbb rasa cm rombongan cik kiahhhhhhh sgt hehehhe

 Tiger Park!
Qi....Tiger....Harimau...ajar anak-anak kalian terus kepada subjek...jgn tambah imbuhan atau soalan...baru mereka terus tangkap subjek by name on the spot.....bestttt duk dalam tramp pun kami leh tgk real harimau nih semua dalam park...so tramp berhenti dalam 5 minit...kami leh tgk demonstrasi beri makanan kepada harimau....sekali dia mengaummmmmmmm Qi yang tokojot hahhahaha lemah lutut Umi Qi oiiiiii....dah dah dah blah pi lain park plak hehhehe

Swan Lake Park....
cantik sgt2 park nih wehhh...mata kami bertiga mmg xleh pejam lama2...nanti miss moment yang cantik2...Qi sgt2 teruja tgk persekitaran dia penuh taman menghijau...sesekali bila terjumpa tasik...Qi akan sebut....uhhhh uhhhh ooooo...sambil mata terbeliak....suka lah tuh....
Qi....lake...tasik....swan.... :)

Bukti Qi teruja...plus minus mak dia sekali...cm budak2 sekolah kan kami bahahhahha ini gambar candid real by walid Qi 

Lost World Petting Zoo
Kami x masuk pun...just dok dlm tramp pusing2 amik udara segar...nanti Qi besar lah baru masuk... :)

Kandang kuda padi....
yeyyyyyyyy teruja tgk kuda padi nih...dah ar kecik molek...sesuai untuk Qi yg suka berkuda2 kt umah...ini real leh cuba ke x ek...hahahhaha...

Pastu tramp nih bawa kami pi pusing naik ats bukit sikit...weee terjumpa Caves kecik nih...

Ada kedaiii kopi...unik wehh!

Terus lagi kami jumpa kawasan Team Building site....

See! Ramai yang buat aktiviti team building kt sini...tengok lah group pakai baju ijau tuh....sakan ko semangat buat aktiviti...haishhh rasa nak jojn je sekali...nampak x papan tanda nih...ini semua penjelasan team building yang anda boleh join disitu....hebat x hebat beb?

Pusing yer pusing jumpa gajahhhh!
Tapi bukan gajah real tp replika seakan rupa gajah betul....
Qi....gajah.....elephant!

Qi sgt teruja...ini pun ilmu pendidikan untuk si kecil...belajar dari pengalaman...dari situ leh asah saraf motor anak2 agak cepat belajar dari pengalaman meninjau kawasan sambil melancong yippiiii

Replika kawasan lombong bijih timah....
banyak2 gambar, gambar ini sgt menarik perhatian Qi...mulutnya x habis2 ckp bahasa german....dia nak tahu sangat apa orang2 replika tuh tgh buat...tangan tuh x habis2 tunjuk ke arah kawasan ini....Qi...tunggu Qi besar lagi sekali kami bawak mai sini ye...mmuahh!

Selesaiiiiiii melawat dry park by tramp...yeyyyy!
 Give me 5 Qi hehehhe....amik kenangan ngan tramp ni...weeee!....Eh lepas nih kita nak ke mana???? Apa lagiiiiiiiiiiiiiii....lets splashingggggg laaaaaaa wehhhh ku x sabor dengan walid dan Qi nak pi selammmmmmmmmm puas2 sampai esok pagi boley? Hahahhahah

Hahahahhahah sila sambung gelak ye kawan-kawan....itu muke tuh muke cenyum ikhlas ke dok eh....korang tgk arrrr wehhhh....Umi Qi nak terjun dah ke dasar wet theme park....dah pulokkkk Qi qhado tidoq....huwaaaaaaaa menangis aku wehhh...kakkakakkakka....ko tgk ar cara aku tidur kan Qi atas meja picnic...slumberrr habis...sbb stroller ku malas bawak...sbb Qi kan dh pandai berlari...so no need...tp x sangka plakkk dia ketidurannnn...

<<<#APTB!....korang tunggu ar Umi Qi update citer part 3 esok pasal Splashinggg! hehehhe sambil-sambil tuh sila tunggu Qi korang nih bangun ye hahahhahhaha>>>

19 comments:

  1. Saya ni nama je asal perak n sebulan sekali balik kampung kat perak..tp x penah singgah sini lg...adoiii

    ReplyDelete
  2. Cantiklah tempat ni..sayang tak boleh pegi.jauh sangat..

    ReplyDelete
  3. ohooiii syok aih dpt naik tram, xyah peluh tiak berjalan

    ReplyDelete
  4. cantik2 tempat dia. amboihh umiii. syg lemak aihh. meh sini ambik lemak nina sikit. hehee

    ReplyDelete
  5. Yeayyy keluar jg part 2 LWOT Umi ni hehe.. seronok kan kat sana.. Zaza yang dah pergi 5 kali pun rasa mcm teringat2 je nak ke sana lagi kalau time2 cuti sekolah bawa KhaNish..

    psstt QI kenapa tidor sayang oiii hehe.. letih lah tu kannn melayann Umi & Walid asek bergambar je hehhe... nxt time QI dah besar sket pegi lagi tau.. mst dia happy splashy2 kat sana hehe

    ReplyDelete
  6. Bestla ju.nti nk bwk la ank2 mndi sini

    ReplyDelete
  7. Amboi... ada part 3...sukaaaaaaa, nak lagi ... nak lagi.........

    ReplyDelete
  8. Wah menarik.slalu pk kena jln kaki,tu yg mls.tp de tramp.so ok la.x letih.hihi.insyaAllah rs mcm nk g

    ReplyDelete
  9. bestnyerrr dia pi becuti!!..
    adik Qi pasti terhuja kan tengok minatang2 tu..walau sekadar replika je..:)
    seronok tengok pict2 umi Qi,seakan memanggil-manggil pi sana hehe..ermm bilalah tuu :)

    ReplyDelete
  10. sedapnye Qi tido..
    inShaAllah bln 3 kite plak gi sn..
    bli pakej kt groupon..murah sket..

    ReplyDelete
  11. senangnya Qi tido yee...huhu letih sgt la tu agaknya..haihh kena msk wishlist ni holiday pi sini :)

    ReplyDelete
  12. Sila cpt sikit publish esok ye...hihi..

    ReplyDelete
  13. sbb qi tido ler umi qi stop citer nih . nyenyak lak qi tidur .

    ReplyDelete
  14. qi smpai terlentang tido penat. bestnya ju, nnt nk gi jugak laaa.. bawa bdk2 tu.

    ReplyDelete
  15. menarik nye lost world tambun.. dulu mase study pergi mandi je.. harus bawak ufairah datang sini..

    ReplyDelete
  16. macam macam ado dlm tu ehh.... syok lagi kalau ade budak2 kan.. kalau ida g kematu aku main sorang2. hahahahhaha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com