Burger Bakar Homemade Umi Qi Style! | Julia Johari
Booking.com

Burger Bakar Homemade Umi Qi Style!

Alohaaa
Pagi-pagi entry sentap sikit...entry makan-makan yang dibuat pada hujung minggu...ini entry malam tadi, Walid Qi dah awal2 aim nak makan burger bakor style Umi Qi hahahha bila suami request nih mmg semangat sikit nak buat yer...yelah suami yg mengidam harus kena laksanakan...baru dpt bonus pahala lebih...jgn tangguh2 ke atau postpone esok ke, buat dan2 tu jugak haaaa baru leh dikatakan isteri solehah hehehhe (angkat bakul nampakk? hahahha mana larat angkat wehhh Umi Qi nih 1 tan berat yer kikiki)

Daging fresh ini didatangkan khas dari Kuantan, Pahang oleh my adik ipar. Terima kasih ye dik. Daging fresh ini mmg dah siap2 diorg uli dan diadun terlebih dahulu. So, terfikir nanti ada masa nak cari resepi buat daging burger bakar sendiri nanti...rasa yer mcm x susah nak buat...mesti senang kan...tunggu nanti resepi daging homemade by Umi Qi...yg penting its original bukan copy and paste hahahha... (angan-angan tuh, bila mood rajin nk dtg lagi x tau hahahha)

Okey, keluar daging kepal tuh dua bijik, bg daing tuh lembut diluar dalam 2 jam...pastu amik pemanggang ajaib bakorrrrr dalam setengah jam...ye setengah jam jek...x perlu lama sbb kita nak pasti ia betul2 masak dan juicy air daging tuh keluar meleleh pelan2...gunakan api sederhana ye...

Yang pastinya bila guna pemanggang ajaib nih best, x perlu buh minyak masak langsung...confirm x melekittttttttt...haish itu yg jatuh cinta hari2 kalo guna...pastu nak cuci semula pun senang...besttttttttt! Tengoklah daging tuh separa masak lg nih...saje shoot awal2 senang nak buat part lain plak...time nih mmg Qi dh selamat tido jam 9 malam kan...so aman damai kt dapur buat burger bakor...sudah semestinya tidak hangit guna pemanggang ajaib...jatuh cinta lagi, lagi lagi ku jatuh cinta hahhahah

Tadaaaaaaaaaaa....in making burger bakar with pemanggang ajaib...
mmg ajaib ar lepas nih x yah mkn burger bakor kt kedai...leh buat sendiri je kt umah...menjimatkan masa sbb rasa yer mcm bakar dgn arang gak...sedapp dan x rasa jemu nak makan...weeee

Ini baru 1 layer burger bakor style Umi Qi deco...
mcm nak terjunammmmm dah hahhahahhaha belum lagi nak buat 10 layer daging hahahha yelah mcm2 diletakkan dalam tuh sayur baby salad, hirisan tomato besar dan bawang merah di potong bulat...tambah sos cili dan thousand island........ermmmpppphhhh! Walid Qi lalu pun Umi Qi buat2 lupa dah...hahahhahha

<<<Bila tengok burger bakor buat sendiri nih rasa sgt puas hati, walid Qi ckp umi Qi buat lagi besttt, untung ar Walid Qi bg pemanggang ajaib kt Umi Qi leh buat macam2....Umi, lepas nih buat kek plak dalam tuh boleh kan??? Apa walid Qi nak kek pemanggang ajaib??? Lariiiiiiiiiiiiii hahahhahaha>>>

16 comments:

  1. amboihhh x menahan, kena beli jugak pemanggang ajaib ni lps ni nak buat beger bakar 8 tingkat lawan umi qi..hehehe

    ReplyDelete
  2. Adeh....br semalam pk nk wat benda ni tapi tak cukup semangat..entry umi qi ni btl2 bg semangat kat sy....mkn berger bakar la kita ptg ni....hehhehehg

    ReplyDelete
  3. Wah sedapnya! tergoda tengok. hehe..

    Salam..
    selamat berkenalan.. jom follow blog saya
    http://iqsha-shop.blogspot.com/

    ada jual kelengkapan baby, toto n beg deuter. =)

    ReplyDelete
  4. ini mcm kena cariiiii juga pemanggang ajaib ni..haishh jeles tau tgk rupa wajah burger meleleh adik ju ni..jimat duit..berkhasiat lg ;)

    ReplyDelete
  5. julia share tau resepi homemade nak buat patty daging ..pemanggang ajaib ada...tapi asik la buat goreng telur je

    ReplyDelete
  6. umi qi bila nak buat utk ibu alisha pulak?hehehe

    ReplyDelete
  7. emmmm lazatnya....bila la nak rajin mcm umi ni..

    ReplyDelete
  8. salam umi Qi..

    memang sentap habes lah tengok buger bakor umi Qi ni..terus rase ingin mencuba si pemanggang ajaib yg dok lama tersorok tuuu..:P
    TQ umi QI..this sharing..:)

    ReplyDelete
  9. Sobs..sobs..blm ada lg pemanggang ajaib kt umh..huhu

    ReplyDelete
  10. wah , dahsyat tu burger bakornya . siap ada limpahan lahar tuh ...

    ReplyDelete
  11. Oit, daku duk kuantan xtau pun dging buger tu ktne jual, hehe..dtg kuantan meh la sggh balok :-)

    ReplyDelete
  12. wahhh...boleh buat bis utk side income nih...dah ada rupa mcm kat stall beger la..

    ReplyDelete
  13. Sedapnya... done follow u Umi Qi...
    :)

    http://permatahusna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. hahaha ini dah boleh kalahkan burger bakor abang burn ni.. Umi Qi amek order tak?? kalau amek order, Zaza nak order 4 bj burger yer.. sila delivery sekali ke rumah Zaza hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com