Awesome Big Bad Wolf (BBW) | Julia Johari
Booking.com

Awesome Big Bad Wolf (BBW)

Helloooo geng!
Semua sana sini update story about BBW right? Hehehhe Umi Qi baru nak update....hehehhe first time dalam hidup baru nak pi BBW tau, selama ini pi pun jarang-jarang pesta buku...tapi kali ini sangat-sangat nak pi....sebab utamanya apa? Sebab anak...nak cari buku Qi. See! Bila dah jadi mak-mak ni mmg kita akan fikir anak dulu kan...rasanya sudah tiba masanya Umi Qi dan Walid Qi beri pendedahan awal dunia buku-buku untuk Qi....asyik-asyik beli toys je pun bosan kan...ada kala kena bagi buku-buku yang menarik perhatian seusia Qi 1 tahun 4 bulan untuk belajar hiburan dalam bentuk buku pula.

Kami berdua memang dah decide lama nak pi BBW ini pada tarikh terakhir sekali...iaitu 15 Disember 2013...ia berlangsung seminggu...tp kami pilih last day hahhaha suka pi last2 sbb suka....itu perangai kami...kalu baru-baru bukak tuh x berapa sgt gemar...sure ramai orang hurghhhh! 

By the way, kami bertolak pun pada jam 2.00 petang....
Jalan? Macam biasa jemmmmm....tp walid Qi nih kan mmg kaki cilok...wpun jem mmg akan sama je sampai cepat hahahhaha...salute...tp cilok yg berhemah lah kan...hehehhe nak hidup beb...dok KL ini mcm nihlah...semua nak berlumba-lumba pada matlamat yg sama...siapa cepat dia dapat....jom layan gambar!

Ini dia...kami parking kt Mines 2...jalan kaki jauh mak incik...wpun jauh berbaloi kami exercise keluar peluh...xyah biar kereta kena hujan panas...tiket parking murah per entry 3 hinggit jek...apa lg mau?

Yeszaaa ini kawasan bangunan baru...tp dia bukak parking utk visitors...belum operasi lg mines 2...baru nk siap hehhehe

Surprise!
Ini kawan sekolah menengah (Upper 6) Umi Qi 10 tahun x berjumpa...ke temu jodoh masa entrance ke BBW...namanya Rabiatul Adawiyah....comel sgt2 org yer dari dulu sampai sekarang x berubah dia...kurus dan comey...baru je kahwin, dpt jumpa baby Rayyan nama yer...comelllll putih cm ibunya....

Terima kasih mama Rabiatul sbb tegur Umi Qi kt entrance....Umi Qi x sedar langsung sbb dok sibuk ambil gambar sana sini...adehhh! hehhehe
Tu yg amik gambar buat kenangan! yeyyyyyy

Comey sgt2 kawan QI nih tau...time nih Walid dan Qi dan ke depan...umi kt belakang sibuk amik gambar tuh lah Rabiatul kata mcm pernah tgk Walid dan Qi dlm FB...weeeeeeee...ingat eh kawan ju nih....bagussss! Hugsss! 

Haaa dah sampaiiii!!! 
Jom!

Tengok ar walid Qi...dia yg semangat...tinggal umi dah uwaaaaaaa kejarrrrr

Hahahha amik gambar dekat2....cantik banner!

Oh my god!.... x ramai orang pun, x ramai orang pun...selesa plak soping buku children kt sini...totally awesome....banyakkkk!

Qi mcm biasa...sibuk nak makan itu ini kan...layankan ajer...

Time ni Walid Qi yg bersemangat waja pi cari buku Qi di setempat booth children reference...dia yg cari...Umi dan Qi dok relaks...hahhahhaha bagus x kami? hehhehe 
Nanti walid ambil buku, umi yang pilih utk Qi dan test pada Qi secara langsung.....buku mana menarik perhatian dia...

Yeyyy dh siap sopink!....jom bergambar kenangan

Hasil tangkapan!

Balik umah mandikan Qi, bg Qi makan kenyang2....pastu buku time!
Cuba tengok keletahnya satu persatu.



Haaaaaaa terbukti Qi mmg suka buku...alhamdulilah.

Ini lah 10 buah buku Qi....

Tidak ketinggalan hadiah utk diri sendiri....Umi Qi tertarik dengan Breakfast in Bed....gila beshhhhh ada buku resepi breakfast, ada mcm2 dlm tuh...
RM15 je....murah kennnnnnnn yeyyyy!

Ini penjelasan belakang dia....yeyyy
Lets Breakfast Like a KING and QUEEN! hehehhe

Semua judul buku Qi....ini adalah buku pilihan Qi...ini semua dia dah test baca kt BBW....so puas hati Qi yer buku semua jenis hard cover every muka surat semua hard cover...so x risau kertas koyak ke kan...
Total RM49 aje....murahhhhhh! 
Sgt Murah! Fengsan jap!

<<<Puas hati BBW kali pertama Umi Qi pi....hebat sangat event buku mcm ini....boleh buat kami x mo balik sampai bila-bila....lg seronok Qi sekarang dah pandai susun buku dia sendiri tau pastu dah selesai baca terus bg umi QI simpan, mmg terperanjat, tp itulah kenyataan Qi dah jadi budak besar...alhamdulilah>>>

17 comments:

  1. Wahhh...byk dan colourful la buku Qi... best2... Bagus Umi Qi memupuk minat membaca pd Qi sejak awal lg...

    ReplyDelete
  2. Iffat pun ada buku diggers dgn mater tu,hihi..

    ReplyDelete
  3. yay! ada 2 buku qi sama ngan buku alisha..hehe

    ReplyDelete
  4. bestnye beli buku.. nanie x kesempatan nk g sana...

    p/s maaf lama x komen n singggah.

    ReplyDelete
  5. konon nak ajak suami, tapi tak terajak2, kesudahnya tak pergi pun, tahun depan jela.. takpun nanti dapat voucher buku 1malaysia tu, boleh la beli buku utk anak. hehe..

    ReplyDelete
  6. hai umi Qi..
    wah wah..shopping sokmo adek Qi ngan umi dia ye..siap beli buku breakfast in bed gitew hehe..
    adik Qi, auntie pinjam buku 1 ea! nak pi BBW,jauh tu huhu..

    ReplyDelete
  7. esok nak buat entry BBW!
    hoyehhhhh!

    ReplyDelete
  8. alaaa tak jumpa pun buku breakfast in bed...huwaa

    ReplyDelete
  9. wahhh best tempat macam ni...
    banyakknya QI borong buku...

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lagi pergi walaupun dekat hehehe...Mmg nmpk menarik pun buku tu..Kaler pun da ceria

    ReplyDelete
  11. Rajinnye jalan. Klw akk tak lalu nak jalan jauh jauh. Mau tercabut kepala lutut.

    Amboiii byknye qi shopping buku ye. Siap ddk bersimpuh baca buku bagai.

    Bila anak sorang mmg mcm ni. Rajin la nak bacakan buku bagai. Bila anak dah dua tiga tak dan wei....berlaru sana berlari sini kejar anak. Baru nak duduk yang tu nak makan la nak mandi la nak minum la.

    ReplyDelete
  12. akak tak sempat gi pon, kirim kat ain je... kalu pegi mesti sawan kat sana kot...

    ReplyDelete
  13. huhu tak dapat pergi sebab tak ada masa.. =(

    ehh comel lah kawan & anak kawan Umi QI tu.. cute sangattt comel lote hehehe

    dengan RM49 boleh dapat buku2 yang menarik.. Zaza tertarik jg dgn buku yg Umi QI pilih tu.. bfast in bed.. nanti nak pinjam photostat boleh?? muahahha

    QI alololo macam paham sgt dia dgn buku2 yg Umi & walid dia belikan tu.. hehehe

    ReplyDelete
  14. nak mendidik anak tak perlu berlengah aka tunggu esok lusa sbb masa x kan kembali ...

    ReplyDelete
  15. saya tahun lepas jek pegi taun ni tak der kesempatan banyak buku qi tu ..
    saya kalo bbw ni memang banyak beli buku design n buku resepi hehe

    ReplyDelete
  16. weee..syoknya..
    xsempat pun gi aritu
    :(

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com