Teaser: Di sebalik tadbir Kempen YES: I'm Protected with Pneumococcal. | Julia Johari
Booking.com

Teaser: Di sebalik tadbir Kempen YES: I'm Protected with Pneumococcal.

As Salam hari Isnin semua blogger tercinta 
Teaser berserta gambar dibawah ini adalah merupakan satu permulaan kepada penulisan selanjutnya mengenai Kempen YES: I'm Protected with Pneumococcal yang telah dilaksanakan beberapa bulan yang lalu. Alhamdulilah, rezeki Qaiser ilman, diundang khas oleh teman baik blogger Umi Qi sendiri iaitu Erina Asmawi (pernah suatu ketika dulu Umi Qi pernah menceritakan dalam blog ini ttg anaknya arwah Aqil meninggal dunia kerana penyakit Pneumococcal, sedekahkan Alfatihah pada anak syurga ini, aminnnn) untuk bersama-sama mengambil gambar photoshoot di studio yang terletak di Kepong, Kuala Lumpur.

Pengasas utama kepada Kempen YES ini ialah Puan Li Jin....beliau dari pasukan Parenting2U yang sangat bergiat aktif untuk buat pelbagai program seperti pledges yang diedarkan diseluruh negeri Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak....anda boleh tgk contoh pledges yg Umi Qi edarkan click SINI

Tujuan utama photoshoot ini dilaksanakan untuk adakan banner Kempen YES yang akan di paparkan semasa Majlis Penutupan Kempen YES yang akan diadakan pada 16 November 2013 bertempat di Tropikana City Mall, Kuala Lumpur jam 3 hingga 5.30 petang. 

Terima kasih tidak terhingga kepada Puan Erina dan Puan Li Jin kerana sudi menjemput dan mengundang khas Umi Qi sekeluarga untuk sama-sama menguar-uarkan dan menjayakan Majlis Penutupan Kempen YES ini. Hanya Allah dapat membalas jasa baik mereka kerana betul2 ikhlas memberi kesedaran akan peri pentingnya memberi extra vaksin kepada anak-anak kita dan anak-anak bangsa hadapan kita.

Justeru itu, nanti Umi Qi akan ceritakan lebih mendalam tentatif program dan Q & A bersama 3 ahli panel doktor yang diundang khas dalam Majlis Penutupan Kempen YES ini dilain entry ye. Sekarang ini mari saksikan sedutan gambar belakang tadbir kami sekeluarga bersama2 dgn org kuat program ini iaitu Erina dan Li Jin....jommmmmmmm!

******
Umi Qi dan Qi seawal subuh dah bangun siap2 solat, buat makanan Qi bubur vege bg dia tenaga tambahan supaya x cranky masa photoshoot yg akan dijalankan...Qi dah terbiasa 2x ambil photoshoot indoor dan outdoor...dulunya x menjadi masalah utama sbb time tuh Qi belum pandai berjalan...sekaranggggggggg umurnya 1 thn 3 bulan sudah pandai berlari2 anak...hahahhahaha tgk nanti kesudahan belakang tadbir ini ye mcm mana lah keletah dia nanti... 
(Sebak tgk gambar frame aqil di kerusi biru itukan? Selalu anggap Aqil senantiasa teman mama dan papa dia dimana2 mereka berada, tenang sungguh wajah Aqil...moga Allah ceriakan anak syurga disana)

Okey, dah selamat sampai tempat yg dituju...syukur alhamdulilah...Allah permudahkan kami jumpa studio ini wpun tersorok ke belakang rumah2 kedai....
Pertama kali di sapa oleh Puan Li Jin, tampak sgt2 peramah, dia sendiri tanpa segan silu tegur Umi Qi di luar...."ini kawan ena ke, julia?' .....Umi Qi senyum girang, jawab 'Ya'....Mrs Li Jin ke ni?' Hehehheheh pertemuan kali pertama seakan mcm sudah lama kenal bertahun2...Li jin sgt2 peramah orang ye...byk menceritakan pengalaman beliau mengeluarkan jurnal dan buliten ttg vaksin Pneumococcal....ternyata sangat bangga dan terharu punya kawan baru seperti LI Jin....

Terus Li Jin jemput kami bertiga masuk ke dalam studio....Qi masih tidak tahu tujuan asal kenapa kami bawak dia ke sini....hehheheheh...tgk lah pic pertama tu...Erina yang ambil semua gambar ini...terima kasih ena...jasa mu sgt2 disanjung tinggi...x sempat ju ambil gambar ena sbb dok bz kejar Qi x habis2 haiiii la anak hehehhe

Nampak kan gambar diatas...mcm2 aksi Qi nih tau...apa2 pun Li Jin dan photografer begitu memahami...ada anak kecil mmg kena cepat dan pantas bergambar...jika lambat...hasilnya ntah ke mana-mana...pelrukan byk kesabaran bila berjumpa dgn Qi nih...hbs semua props Umi Qi bawak dia kecahkan...sepahkan...xperlah Qi...janji Qi terlebey happy amik gambar hahahhaha....kami berdua sebagai ibu dan bapa kepada Qi mmg sudah berikan vaksin extra ini kepada QI sebelum umurnya genap setahun...syukur...itu langkah permulaan...bukan maksud pengakhiran...ia hanya bersifat berjaga2...jika terkena kemungkinan ia tidak seserius seperti yang dijangka...harap Allah lindungi anak kita semua ye...

Inilah dia report Li Jin...katanya sampai tengah malam pukul 3 pagi belum tido sbb fikirkan kempen ini...Ya Allah!...sgt2 berdedikasi orangnya...so Puan Li Jin mahu Umi Qi berikan report khas apa pandangan Umi Qi ttg keseriusan penyakit ini dan apa saranan Umi Qi kepada masyarakat di luar sana....inilah dia kata-kata umi Qi....

Ini adalah hasil wassup dari Li Jin....byk2 gambar photoshoot beliau pilih yang ini (Hitam Putih) untuk dijadikan banner bg Kempen YES....begitu juga dgn Ena, husband dan Aqil :D...
Gambar ini hanya sekadar gambar....tp mesej utama kami semua dan pasukan kami semua adalah untuk memberi kesedaran dan semangat bg ibu bapa di luar sana agar mengkaji dan membaca lebih mendalam ttg isu vaksin Pneumococcal ini di Malaysia...

<<<Penjelasan ttg isu ini Umi Qi akan ke udarakan bila ada kelapangan masa selepas study beberapa artikel yang dibekalkan oleh Li Jin dan 3 ahli panel doktor menerusi sesi soal jawab minggu lepas....tunggu ye bloggers>>>

18 comments:

  1. hhhaaaa...baiklah saya tunggu..............

    hikhik..

    ReplyDelete
  2. cantik sungguh mata 2 beranak ni..

    eh apsal cite psl mata je arini ek? hihi

    ReplyDelete
  3. ju sila lah besarkn gbr niiii..serius nmpk complete camtu..comel sgt..

    ReplyDelete
  4. yes dah tengok ..ada posing ngan pic ni gak tau hehe

    ReplyDelete
  5. haruslahh cantik.
    ju si mata minah arab.
    mata tercantik penah ku lihat :)

    ReplyDelete
  6. xdan nak posing ngn banner ju!!!

    ReplyDelete
  7. rugi tak dapat join...ok..tgu next entry...:)

    ReplyDelete
  8. Lawanya ju dln gmbr ni..
    Nti besarkan gmbr ni k..
    Gantung kt dinding umh

    ReplyDelete
  9. Bagus yer kempen mcm ni.. berkempen sambil beramal namanya..
    btw uolls so cute lah :))

    ReplyDelete
  10. bestnya umi qi! glamor tau gambar jadi banner...hehe...good job umi qi!

    ReplyDelete
  11. gambar last tu mmg terbaek..
    hebat Qi depan kamera yer.

    ReplyDelete
  12. tak sabar nk tunggu yg selanjutnya.
    tetiba pc opis ni tak appear pic. haisshhh....

    ReplyDelete
  13. semoga kempen ni memberi kesedaran kepada ramai ibu bapa ...

    ReplyDelete
  14. Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete
  15. Tanpa sedar Ju dah membuat kebajikan. Dalam pada happy-happy tapi ada misi besar yg sangat baik utk masyarakat... tahniah Ju.

    ReplyDelete
  16. Bestnya ada kempen camni untuk memberi kesedaran kepada semua...
    Tak sabar nak dapat info...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com