Resepi: BBQ Chicken Wings with Salad and Tomatoes | Julia Johari
Booking.com

Resepi: BBQ Chicken Wings with Salad and Tomatoes

As Salam Jumaat semua blogger 
Semua sihat? Ada yang tak sihat ka hari ini? X sihat pi klinik cepat2 ye....oklah sempena hari ini hari Jumaat, hari terbaik untuk terapi diri sendiri...bg Julia  selain dgr kt headphone surah yassin setiap hari Jumaat, Julia suka buat terapi mata cari resepi2 utk dimasak hujung minggu...yelah asik2 resepi men campak2 jek...nak jugak try resepi korang gak kan...

Siapa selalu stalker instagram Julia angkat tgn? Hahahha Julia pun suka sekodeng korang tau...mcm2 aksi anak2 u olls ye, selfie ye...dgn benda baru belinya...sonok instagram nih, fresh pic from the oven omputih kater gituuuuu...hahhahah...tengah malam semalam, Julia pun sempat berinstagram gambar BBQ Julia with my beloved pemanggang ajaib...yg selalu stalker mesti tau Julia ada set alat pemanggang ajaib...senang u olls nak bakor2 nih...x yah pi cari arang bagai, set nak membakor pun x yah...rasa yer pun tatap original mcm bakar arang tuh haaaaa...x cayer? sila le beli...sekarang dh moden...Julia dok apartment sayang oiii...celah mana nak bakor2 nih...kang bomba datang daku susah hati hahhahahaha...

Dik Hafilah....nih teman opismate ku...dia nak resepi dari instagram Julia semalam...ececececece...tanya Julia mcm mana pandai masak sgt...masterchep sgt hahahhaha...Julia campak2 je bahan tuh...tgk2 eh dh siap...hahhaha

Fi...mommy rissa pun nak resepi ye...ok2 darling2...amik apron, pakai apron, pegang sudip ngan pemanggang ajaib u olls ye...nak buat ye amik masa 5 min je yang...seriusssssssssssssss....tp nak perap kena semalaman...ingat ye semalaman...esok nak makan hari ini kena buat dah bahan2 yer...

BBQ Chicken Wings with Salad and Tomatoes 

Bahan-bahannya:

5 biji Bawang Merah kecil
5 biji Bawang Putih
Sos Lada Hitam Jenama Swiss Bear(suka jenama nih tip top).

Cara-caranya:
Bawang merah dan Bawang putih ditumbuk halus dan campurkan bersama sos lada hitam jenama swiss bear
Kemudian, sapu pada ayam n perapkan sehingga 5 jam dlm peti ais. 
Selepas itu, stim ayam berkenaan selama setengah jam supaya hasil ramuan tadi meresap baik dlm isi ayam.
Akhir sekali boleh dibakar dengan gaya tersendiri...ehhehe...


See...guna pemanggang ajaib seronok sgt2...x sampai setengah jam aym dh siap dibakar...yehuuuuu....
Pastu nak cantikkan lagi Julia deco salad dan tomato serta dgn dressing sos cili dan sos thousand island....yummmehhhhhhhhh

<<<Selamat mencuba...senang je kan...Qi pun leh buat tau...hahhahahha cuba jgn x cuba...resepi turn temurun dari abah Julia....yang penting tiada serbuk perasa aummmm>>>

16 comments:

  1. ala perut daku alah lada hitam...kalau tak leh try...

    macam sedap je...macam sedap je...:)

    ReplyDelete
  2. mcm menarik je, nak try! tq ye for sharing :)

    ReplyDelete
  3. Senang jer rupanya..selama ni buat gak ayam bakar tu tp xla sampai perap 5 jam..eh nak buatla nanti...

    ReplyDelete
  4. sexyyyyynyerrr wings tu ju huhuhuhu..aummm sangat niii..bila la nak beli pemanggang tu..haihh ari tu sales lat jj rm99 tak beli jugek..ciss

    ReplyDelete
  5. woooweeee menarik neh~ boleh buat makanan diet neh ju.

    ReplyDelete
  6. terus rasa lapor weiii Umi Qi,
    dah la x mkn lg nih.

    ReplyDelete
  7. serius lapo giler tengok chicken wing....

    ReplyDelete
  8. wiwit... sdap bakar2 ni, guna pemnaggang ajaib ni lagi sedap, tapi I takdo benda ni.

    ReplyDelete
  9. Gulp.... uuuwwaaa tergoda la nak ada pemanggang ajaib.. siyes ayam nampak cantik giler..! Hah..rupa cantik rasa mesti sedap...

    ReplyDelete
  10. Adoiii jatuh air liuq nengok kepak hayamm nih hehehe..

    ReplyDelete
  11. ok ada pemanggang ikan ajaib...pasti ku cuba..huhu

    ReplyDelete
  12. huwaaa kejam!!!! dari dalam IG lagi Zaza dah nampak gmbr ayam ni.. skali Umi QI bagi recipe terus rasa mcm nak buat sebab step by step nk buat tu sgt mudah..
    tapi sayangnya Zaza tak ada pemanggang ajaib tu =(

    nanti nak gosok2 en.nizam lah suruh beli satu pemanggang ajaib utk bini dia yang PANDAI SANGAT MASAK ni. miahahahahhaha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com