Part 2: Photobook We Say YES to Pneumococcal Protection already submited! | Julia Johari
Booking.com

Part 2: Photobook We Say YES to Pneumococcal Protection already submited!

Assalamualaikum to all mommy and bloggers out there

Semua sihat ke? Macam mana perkembangan anak masing-masing? Pastinya sekarang anda rindukan mereka bukan? Sebelum itu, adakah anda terfikir, perkara-perkara yang tidak dijangka akan terjadi pada anak kita? Pernah anda fikirkan? Pernah anda menyelongkar pengalaman ibu bapa yang lain tentang isu penyakit yang sebelum ini kita belum pernah terfikir akan dihinggapi atau dijangkiti oleh anak tersayang????

So persoalan ini pasti anda pernah dengar bukan....cuma belum terfikir hendak ambil langkah pencegahan yang sewajarnya....atas faktor kewangan mahupun masalah tersendiri....tapi tahukah anda, sekarang ini dan zaman ini tidak sama seperti tahun-tahun yang lepas...tidak ada masalah penyakit yang seserius yang kita dengar di Malaysia bukan? Haaaa...sekarang tindakan untuk memberikan vaksin ekstra kepada anak-anak dari awal lagi adalah perlu sebagai langkah pencegahan jika dihinggapi penyakit pneumoccocal sekalipun ia tidak SERIUS sehingga membawa kepada kematian...maksudnya sebagai benteng pertahanan penyakit dari terus merebak lagi teruk hingga membawa maut.

Baiklah, Kempen YES ini ada dikalangan anda telah ketahui, Umi Qi ada dapat jemputan dari Mama Aqil (Erina Asmawi) dan Puan Li Jin (Pengasas Kempen YES) click SINI. Terima kasih kepada all mommies gojes yang terlibat dalam kempen ini antaranya Kak Mimi Hamid, Mommycha, Ctmah, Mayumie, Hidayah Hiddensity dan lain-lain media yang terlibat. Terharu rasa bila dapat menjayakan kempen ini bersama-sama dengan mommy blogger gojes supermom and baby...

Umi Qi pernah kupas isu penyakit Pneumococcal melalui click SINI
So, dah fahamkan apa itu penyakit pneumococcal right??? Dan ada jenis suntikan yang umi Qi detailkan.

Untuk kenangan Umi Qi bersama-sama orang kuat Walid dan Qi...Umi Qi create one free mini photobook malaysia from groupon....

Here we are...

The cover

2nd page
Ini adalah bait-bait kata2 poster kami semasa di Kempen YES....baca ye dan fahami elok2...and realise it by now.

3 panel doktor pakar telah diundang semasa majlis perasmian kempen YES ini...
Antaranya:
 Datuk Dr. Musa Mohd Nordin dari KPJ Damansara Speacialist Hospital, 
Datuk Dr. Zulkifli Ismail dari KPJ Selangor Speacialist Hospital, dan
Dr. Yong Junina Fadzil dari Klinik Pakar Kanak-Kanak Junina. 

Banyak soalan yang diutarakan dari Umi Qi sendiri dan bersama2 mommy2 yang lain...harap kempen ini yang sedang berlangsung yang dimaklumkan oleh Puan Li Jin dalam wassup di merata-rata hospital dan public mendapat sokongan dan perhatian yang sewajarnya untuk dimasukkan vaksin pneumococcal secara percuma bagi ke semua hospital. Insya-Allah

Inilah dia Pengasas Kempen YES
Puan Li Jin :)

Mama Aqil - Mama Erina Asmawi....
bila baca bait2 kata di poster ena...ketahuilah...anda penentu masa depan kesihatan anak2...kita perlu berusaha sedaya upaya utk memeliharanya...belajar dari pengalaman ibu bapa yang lain...dari situ kita sedar, kita masih belum terlambat untuk lakukan pencegahan yang sewajarnya....bertindaklah!

Antara poster booth Kempen YES yang dipaparkan di ruangan legar Tropikana City Mall di KL....

Last pages

Hendak tengok full album 
Mini 6x6 Mini Square Softcover Photobook Malaysia 
by Groupon Voucher made of by Umi Qi???


<<<Its all in ur hand....fikir dan bertindak sebelum terlambat...ikhlas pesanan dari Umi Qi sekeluarga yang sudah melaksanakan 3 kali suntikan vaksin Pneumococcal terhadap Qi...alhamdulilah>>>

14 comments:

  1. hadoiii lupa plak id aperrrr..stress nk tgk album hadik ju tak dpt tau grrr

    ReplyDelete
  2. ala, xbuat pun lg photobook tu. tak blh nak tgk ju punya.. kata-kata ju kat poster kempen yes tu sgt mendalam sekali.

    ReplyDelete
  3. laju tul umi Qie nie kalau pasal photoook...jasmin tak sempat nak buat ape2 lagi tue...jelsss...

    ReplyDelete
  4. umi qi nk tgk the real nnat jumpa memana bawa eh

    ReplyDelete
  5. cantik photobook ummi qi.. suke tengok..

    ReplyDelete
  6. cantik!!! ida dah tengokkkk... ida nye belum siap lagii.. sabar sabar. hehehhehee

    ReplyDelete
  7. awesome, x perasan dr Zul dah ke KPJ Selangor.

    Great job to all in this campaign!!! missed aqil..

    *habuk ni........*

    ReplyDelete
  8. thanks share . comel sungguh si Qi tu ...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com