Hadiah Hari Raya Haji dari... | Julia Johari
Booking.com

Hadiah Hari Raya Haji dari...

As Salam Gojes Blogger!
Alright....mari dengar celoteh Umi Qi yer entry peram lama dah x timbul-timbul lepas hari raya haji beberapa bulan yang lepas....sebenarnya sebulan sebelum hari raya haji ari tuh Umi Qi dan Ita (adik kedua) buat plan baik punyer nak bg surprise gift utk abah dan mama...yelah kami nih kira anak2 perempuan sulung so bekerja dah lama...nak juga berbakti something extravanganza selain bg duit tiap2 bulan...x gitu? Asek2 kasi duit pun kurang sikit sengat happy yer...tp bila duit itu ditukar dengan benda2 yg boleh decokan rumah diorang jadi cantik apa salahnye kan...lagi pun puas hati bila adik beradik umi Qi laburkan duit sorang sikit sama adil nak beli sesuatu....

Beli 2 jenis perabot....xd ar mahal sgt dan xd ar murah sangat....tp sgt2 suka pilihan kami adik beradik nih...Walid Qi pun pandai simpan rahsia...yelah rahsia adik badik umi Qi nak surprisekan keluarga Umi Qi hehehhe senyap2 bawak adik keluar nak intai2 deco kt kedai perabot....belek punya belek...intai punya intai kami suka cari perabot material jenis gelap...senang katanya nk jaga...lg pun my mum kan jaga kan QI hari2 bila Umi ye keje...so better choose warna selamat hehhehe...

Marble Table with 6 chairs
Berat ok meja nih....masa delivery pun marble ats meja tuh diasingkan...di saluti dengan plastik tebal utk elakkan dia crack...retak kan...so mmg berat...kukuh sgt2....suka tgk meja makan nih...tuh sebab kami pilih yg ini...sbbnya ada harga promosi....dulu lama dah usya meja nih dkt 1K plus2...phewww mahal beb...pastu tiba2 kami pi intai balik meja yg kami suka tuh just tinggal lg 3 je utk di let go...800 plus2 something....murahkan...berbaloi sgt2 beli........weeeeeee!

See marble betul nih...jaluran yer sgt memikat hati....so mama Umi Qi x perlu lah beli alas meja ok...jimat disitu...just beli lapik letak pinggan jek...yeyyyy! kalo tgk dekat2 ada blink2 sikit marble nih....kalu ketok2 pun confirm jari kita yg sakit...marble senyum jek hahahha

Kerusi comfort....mmg nak beli yg ada ada sikit selesa...xnak lah kerusi kayu...sakit montot mama abah nanti nak dok borak lama2 hehehhe

So bila guna meja gelap...harus langsir kena cerah...jgn gelap nanti hbs semua nampak so dull heheheh anyway langsir tuh Umi Qi jahit sendiri tau....sejak dari tahun 2000...masa tuh Umi Qi baru form 4...pakai mesin jahit zaman dulu2 kala brand mercedes rasa...hahahhaha sgt2 suka mama masih guna langsir yg Umi Qi jahit....

Set rak buku
Pastu beli rak buku agama utk abah...yelah abah kan suka beli buku2 agama...so tempat simpannya xd kecuali dalam kotak plastik...kesiankan...itu yg kami beli rak nih...mudah-mudahan abah leh selalu baca buku agama lg senang nak capai...aminnnn

Rasa mcm nak discuss ngan adik, nak beli set bilik tido baru kt abah dan mama....weeeeeeeeeeeee mcm best je...mcm suh honeymoon je weeeeeeeeeeeee

<<<Tetiba seronok dpt berbakti sikit hasil usaha gaji kami adik beradik nak beli perabot rumah utk abah dan mama....wpun x banyak...tp percayalah, ibu bapa kita xkan pinta utk kita belikan semua tersebut...tp kita buatlah surprise pasti dia terima dengan hati yg sgt2 bersyukur....tandanya kita sayang padanya.... :D>>>

19 comments:

  1. cantik la meja tue...kita pun tengah terpikir jugak nak surprise kan mak ayah kat kampung

    ReplyDelete
  2. mesti parents terharu kn? bagus la umi qi ni gembirakan hari mak abah

    ReplyDelete
  3. Bestnye.. S0n0k kan berbakti. Ros pun tringn wat untk mil :-)

    ReplyDelete
  4. Bestnye.. S0n0k kan berbakti. Ros pun tringn wat untk mil :-)

    ReplyDelete
  5. fuhhh mesti senyum lebor parents umi qi ni..hehe. kitaorag adik beradik skrg ni kongsi duit renovate rumah parents, ma nk besarkan dapur, 3 ribu kongsi ber4, taklah terasa sgt kan, lps siap renovate rumah, i'allah nk share 5 beradik pulak beli kereta baru utk parents, keta lama pa nak jual, mcm dh uzur sgt. moga murah rezeki kitaorg adik beradik nk berbakti utk parents :)

    ReplyDelete
  6. Bestnya Umi Qi. Mak Arissa setakat nih dapat belikan mak bapak kete je. Bulan2 pun ikut kemampuan bulan tu. Tak tetap sangat jumlahnya. Adik2 semua belum bekerja lagi. So, memanh kite sorang je la. :)

    ReplyDelete
  7. tunggu hadik kawasan beli utk hakak kawasan dia bahahaha..kejam tak? aduh terharu mak pak ju tau..moga rezeki mu dan keluarga makin bertambah2 murah hadik kawasan ;)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah....rezeki untuk family umi qi....bestnyer....teringin nak bagi something tuk family juga...

    ReplyDelete
  9. bertuah mama Ju dapat anak mcm Ju. tetap ingat mak bapak wpun dh berkawin... siyes cantik meja tu.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.rezeki yang ada kongsi dgn parents.akak belum berezeki nak kongsi benda2 yg berharga dgn diaorg.ntah bila la berpeluang.stkt makan2 tu..adelah.impian akak nak hantar mak tunaikan haji je.kesian dia duk bersedih tk dpt peluang ke rumah Allah lagi.

    ReplyDelete
  11. so sweetttt.. mesti nenek & atok QI bangga dgn usahasama Umi QI adik beradik..
    mudah2an murah rejeki Umi QI adik beradik berkat beli brg2 rumah utk diorang :)

    ReplyDelete
  12. Bestnya Ju ada adik beradik blh tontong, beli hadiah kat parent. hana kena kumpul duit sorang2 nak beli. hahaha

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...jadi anak yg baik UmiQi adik beradik. Mesti mak dan abah senyum2 je.

    ReplyDelete
  14. Nice :D:D am sure ur mama papa sangat sangat happy and bangga ngan anak2 beliau. Kita anak2, lagi2 anak perempuan, selalu duk tingat duk fikir canner nak bagi parents happy kan :D

    ReplyDelete
  15. kak mi kenan langsir..umi qi jahitkan...color combination yang sgt cantik...pandai pilih kerusi makan...nice..mmg nmpk selesa dan elegant

    ReplyDelete
  16. mesti abah mama ju terharu kan..anez yang baca ni pun terharu..terbaikk lah ju ngn adik2..

    anez ngn adik2 tengah tong2 ni nak hadiahkan sofa baru kat mak abah..moga dpermudahkan..hehe

    ReplyDelete
  17. Sob..sob..

    Dayah takde kena mengena nih pulak tacim..

    :)

    Contoh sangat baik utk qi..!

    ReplyDelete
  18. Bagusnya bila adik beradik berpakat camtu kn.mest mama dan abah umi qi suka sgt.. ..bekenan pulak tgk set meja makan tu..santik...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com