Part 8: Candy and Dessert Corner | Julia Johari
Booking.com

Part 8: Candy and Dessert Corner

Hahahhaha haper u olls ingat Umi Qi lupa ke nak update part by part 1st birthday Qi? 
No, No, No, No! (sambil buat isyarat tgn jari satu manja2 gedik gitu awwwww) 
Haa sekarang dah masuk Part 8...propa lebih ttg mana Umi Qi tetiba nak buat candy dan desert corner wakakkakakak...

Tangan dah ar x kretif...pastu tgk orang lain buat candy bar..ko pun nak terjebak sama...nak order kt orang suh buat nanti sampai kertu ko x reti buat kang Umi Qi oiiiii....
So dalam verangan x sedar sebulan sebelum majlis...berkata2 gak dekat walid Qi ttg fenomena candy bar...ye lah kalo cerita kat orang lelaki nih diorg xleh bayangkan apa itu candy bar...wakakkakaka...serius mcm ckp gan orang batu zaman dulu kala weiiiiiii....fenat Umi Qi celoteh barang2 nak buat candy bar kt walid Qi...langsung x leh imagine dia....

Hahhahah oklah...xperlah...walid buat ar side lain...Umi Qi buat sorang2 tau deko simple candy bar nih...amik masa only 5 min to deco....hahahhaha org amik sampai sejam aku amik 5 min jek...wakakkakakakakka....

Bahan candy bar:
Choki2
Cloud9
Marshmelow
Mini puding
Giant lolypop
Jelly lolypop
Gold chocolate
Jumbo roll strawberry and choc
and etc
(Banyak beli kt Giant Gombak dan Kedai Borong Gombak)

Bahan dessert:
Muffin 3 layer deco by walid Qi
(Beli muffin kt Giant Gombak)

Taraaaa...LOVE tick pinky and red nih Umi Qi beli kt KL festival ada juai...so kan cantik beli muffin tecik2 nih kt Giant jek pastu cucuk love2 nih atas dia...kan dah jadi...jimat kos beb!

Saje letak frame plastik nih...kalo korang ingat yg dtg besday Qi ari tuh sure Umi Qi atau walid Qi ada bagi 1 frame utk anak korang kan...so mmg saje display letak gambar keluarga tecik kami agar korang nanti balik umah leh guna hadiah yg kami kasi letak gambar family korang atau pun anak u olls...so rasanya ia sgt2 berbaloi...

Frame display kedua...gambar masa Qi 6 bulan di studio pakai sut koboi....yehaaaaa...so frame ini saje umi Qi sisipkan antara candy bar...so masa u olls amik candy leh tonton Qi masa tecik2 hahahhaha...free advertisement ko!

Nampak x tag kt botol tuh...contoh Mixed Mini Puding tag tuh Umi QI beli kertas print jenis sticker...sgt murah ok...DIY lah kecik2 wpun x byk...

Pernah story dimana Umi QI beli plate besar nih...kt Kl festival gak...so rasa yer ia tidak membazir...sbb korang leh ambil byk candy kan...x jatuh sbb ia dalam sikit dan keras permukaan dia...i like it!

Deco corner....ini 100% idea walid QI...Umi QI dok sibuk gan Qi dia yg dpt idea deco cm nih....pandai ar walid QI...dari x tau...dari x fhm awal yer dia sendiri automatik buat...sbb ternampak bakul letak kuih raya tuh mcm x digunakan hahahha...playkad happy 1st besday tuh Umi Qi print dalam tenet masa outdoor session dulu....so saje bawak kot2 nak guna...alih2 walid QI yg deco buh wisel dan bunyi pop utk anak2 gojes guna nanti...yeyyyyy sep sikit walid Qi...lepas ini sila buat side bisnes yeeee hahahhahahha

Picture keseluruhan Candy Bar Umi Qi.............puas hati!
Wpun ia simple...tp air tgn Umi Qi dan Walid Qi buat sendirilah buat kami senyum sampai kembang2 montot hahhahahah :p

Korang pun leh deco sendiri...x susah sebenarnya...apa pun kami buat last minit pun menjadi...hooreyyyyy!

<<<Settle Part 8, kalo rajin nanti nak update Part 9 pasai gambar2 dari gojes ambil masa event...saje kongsi2 tgk...biar gambar kalian pula Umi Qi upload...x byk tapi jadilah kan heheheh>>>

16 comments:

  1. Cute & kreatif Umi Qi..i like! geram pulak tgk love tick tue..=D

    ReplyDelete
  2. akak kagum ngan ju..dah la kreatip nak pikir itu ini utk mjlis qi..yg penting smua barang adalah ohsem dan super cute..

    ReplyDelete
  3. gittewwww... air tangan sendiri & boleh save bajet. guna barang2 recycle ni kalau betul2 di gubah mmg cantik menarik & kau memang debom hahaha.. syabas betey Umi & Walid Qi =)

    ReplyDelete
  4. bc sekali lalu..amek idea utk wat birthday part 2 thn zafirah..ecewahh lg 4 bln beb! pfftt~ :p

    ReplyDelete
  5. Beruntung Qi sebab umi dan walid kreatif dan gigih. Cantik dan puas hati bila hasilnya begitu..

    ReplyDelete
  6. nati nk buat berday adam leh la refer kat blog umi qi nie..hehe

    ReplyDelete
  7. hehehehe best nya.terliur plak tgk cupcake tu.

    ReplyDelete
  8. bgsnyer buat sendiri sume...hehehehe

    ReplyDelete
  9. deco2 5 minit pun nampak cantik..tangan berseni nih..heheh

    ReplyDelete
  10. Buat sendiri rasa puas hati sangat kan? Untung Qi dapat umi dan walid yg gigih.

    ReplyDelete
  11. wah, berbakat betul lah umi Qi ni. bila tengok cantik. tp kalau buat sendiri takut tak menjadi

    ReplyDelete
  12. tq tau doorgift frame gambar suka sangat...letak pic fayel byk2

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com