Ku yang dulu bukanlah yang sekarang... | Julia Johari
Booking.com

Ku yang dulu bukanlah yang sekarang...

Oh Hello!
Ku yang dulu bukanlah yang sekarang....chewahhh! Ini semua steffi ye pasai lah nih pagi2 dah nyanyi lagu Tegar kt FB hahahha ok2 mau buat review kedua produk garnier....please Review SINI dulu....itu dulu Umi Qi until now pakai produk nih la....

Korang tau x...dulu Umi Qi zaman remaja belia gitu kulit muka berminyak...kalu nak goreng ikan atas muka pun cukup dah tau....haaaaaaaa...sekarang lagi 5 bulan nak masuk angka umur 30 kulit muka ku totally jadi kering...rasa kurang lembapan gitu....ku akui daku cuma guna pencuci muka dan krim muka garnier jek....pelembab krim daku x amik port....langsung x pernah amik kisah...berkira wang ringgit katanya...sekarang baru tau rasa bila usia makin menginjak nak ke angka 3...kulit ku semakin kering...

Korang, masa sabtu lepas tuh kan tgk kt cermin, nak pakai bedak compact...pastu tgk ada kulit kering kt tepi bibir kiri dan kanan...pastu are tepi hidung pun ada kulit kuping2 putih....uwaaaaaaaaaaaaaaa kering di sesetengah zon...rasa mcm muka ketat je....yelah rasa x seronok kan...pelik tau...nak kata x cukup minum air bergelen2 minum dalam sehari...pastinya kulit tetap kering....

So, terfikir dan pernah tgk another produk Aqua Defence nih dulu kt watson...pernah testing kt tgn...sejukkkkkk jek...masa tuh xd kesedaran lg nak beli....tup tup tup ad amasalah nih baru terus teringat beli terus kt watson...x mahal pun RM19 ++ jek...murah kan...

Yang penting sekali, ia sgt2 menjaga ph lembapan kulit secara total...hanya sekali sapuan leh rasa betapa lembab sampai ke malam kulit korang tau...ya Allah happy sgt...wpun baru je 4 hari guna produk nih...cm dah ada kesan cepat...disampaing kuat minum air dan penjagaan lembapan kulit, maka aku harus berasa happy!

Inilah rupa botolnya...ni botol dulu...sekarang dah rupa botlol baru lg comelllllll

See!....bukan nak puji diri sendiri...tp nyata kulit muka Umi Qi rasa begitu lembab sekali...seronok je rasa tiap2 pagi pakai sebelum pakai bedak....so smooth dah muka pun kurang dah kering dan berminyakkk!

Inilah botolnya...comel kan...sekarang mmg wajib buh dalam beg pi opis tau...hahhahahhaha Walid Qi pun nak cuba hahahhahha...jom kongsi jom walid hehhehe...

<<<Kan best kalu kulit Umi Qi segebu kulit baby Qi.....jelesssssssss tauuuu>>>

28 comments:

  1. ju muka mu ku tengok gebu jelahhh...maintain berseri jer..

    ReplyDelete
  2. Umi Qi kulit gebu,putih,lawo boleh la..akak dah macam bulan purnama dah..hahaha~~tk penah tetap dgn produk sbb kulit akak oily..

    ReplyDelete
  3. hamboiii gebussss nye.
    macam donat yong.
    okbai!

    ReplyDelete
  4. patutla muda jelita je! tp umi Qi mmg gebusss la!

    ReplyDelete
  5. muka umi Qi mmg dah cun melecun laaa... muda sgt umi Qi ni ahkak ni dah 36. dh taraf makcik kot bila dh 36 ni...

    ReplyDelete
  6. SA pun nak cuba la...lama dah x pakai2 krim heheheh

    ReplyDelete
  7. memancar2 keputihan tue....maunya daku g sambar satu nie...

    ReplyDelete
  8. memancar2 keputihan tue....maunya daku g sambar satu nie...

    ReplyDelete
  9. saya tergoda tengok ni.. hehe.. memang boleh jadi duta la umi qi ni.. dulu pun pakai aqua defense tapi loreal punya..

    ReplyDelete
  10. umie qi mmg gebus putih-putih-melati tauu!!!

    ReplyDelete
  11. i tgk muka umi cam gebuss jek...xnmpk lak kering..hoho ini rahsianya...ewahh...

    geram kn tgk muka baby...gebuuuu je..tu sedap gomol pipi dorang tu..kekeke :p

    ReplyDelete
  12. tak nak tengok kulit Umi..hahaha
    bila tengok muka Umi, mesti mata Zaza fokus kat mata Umi yang hazel tu.. auwww hehehe
    btw kalau elok effect cream tu kat seseorang, mesti happy kan.. macam Umi lah :)

    ReplyDelete
  13. eeerrr...tapi aty jeles gak ngan kulit putih merah ju..!! cantik hokeh...tak perasan pon minyak ker kering ker...aty cume nampak merah2 je muker ju..oohh dengki..huhu

    ReplyDelete
  14. gebu la tu umi qi..jerawat pun xberani nk singgah..aritu amy guna jgk garnier..terpengaruh dgn lisa surihani la nie...konon boleh cantik cm die la..heheheh..

    oo nk jd baby face mcm baby qi ek? sy nk jd mcm baby adam la..perfume pun kalau boleh nak mcm bau badan die..hehehehe..agak2 de jual x???? =p

    ReplyDelete
  15. nampak berseri2 dan cantik la umi Qi ni.. ayu gitu.. hehe..

    ReplyDelete
  16. ooo ini rahsia wajah julia umi qi yang gebu...akak suka bau aqua ni ..dia bau fresh tapi tak tu la serasi ke tak ngan muka ku

    ReplyDelete
  17. Bestnyerrr... Sekarang ni ade ygsakura lak.. Suk pduk garnier jgak... Ros pkai lotion..

    Uni qi dah gebu, pkai yg ni lagi la gebu.. :)

    ReplyDelete
  18. umi qi memang sejak azali dah cantik la...

    ReplyDelete
  19. umi Qi mmg cantik.putih gebu~ huaaaaa nangisssss.

    ReplyDelete
  20. Aloor..liza jenis kulit minyak.. kalu pakai cream lg la nmpk minyak...huhu

    ReplyDelete
  21. cantik umi Qi!!! dulu2 masa time study kat u..ila pernah jugak pakai yg ni..tapi bila dah kawen..dah lama x pakai..hehehe..pasni kene try semula ni

    ReplyDelete
  22. amboi kemain. kalah duta produk hehe.

    ReplyDelete
  23. Best muka dia maintain jer.. sy nih muka da teruk da.. hu3

    ReplyDelete
  24. Cantiknya kulit umi Qi...mata punnnnnn cantik jugakkkk :-)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com