JJCM: Mee Udang Chinese Style and Beef Dry Chilli with Rice. | Julia Johari
Booking.com

JJCM: Mee Udang Chinese Style and Beef Dry Chilli with Rice.

Wehuuuuuuuuu mari bersegmen JJCM bersama Umi Qi...yeahhh ke udara lagi rancangan makan2 weeee...semua orang suka makan kan...bila weekend jek kami berdua laki bini mmg suka test food macam2 gerai dan tempat...x payah jemput2 pun kami datang selumber hahahhha...ok kali ini nak selongkar budaya makan kami yang so heaven....i love malay food so much...

Di mana kali ini....di Viva Mall Cheras...
So disana kami suka lepak...sbb leh cuci mata tgk perabot idaman...x beli pun x per verangan pun bleh kan...tp suka pi sana sbb nanti kalo ada umah sendiri mmg dah aim...hahahha..

Korang pernah cuba x food court at Viva Mall tuh ek?
Xpernah? Kalo pernah mesti korang tau tingkat atas sekali ada food court...x ramai orang pun beb...senang kot nak makan2 sambil lepak2 manja gan asben tercinta serta anak2...

Makan kali ini Umi Qi nak cuba :
Mee Udang Chinese Style (Umi Qi punya) and Beef Dry Chilli with Rice (Walid Qi punya).
Semua halal ye sini...jgn confuse lak bila dengar chinese style gabra takut non halal ....kikiki
Sedappp dan recomended ok Mee Udang nih...korang naik tingkat atas...pi cari kedai belakang sekali tulis gerai Noodles...pi kedai paling hujung dunia tuh korang order ar Mee Udang...ada gambar besaq pasia mee udang tuh yg try makan...sedapppppppp wpun kuah cair tp kesedapan kuah mee udang tuh x cukup mangkuk super besar tuh nak hirup laki bini hahahhaha...
Walid Qi mcm biasa...suka naaa pi mana2 gerai order yg tuh jekkkkk...ermmmmm x leh nk complain lebih2 sbb itu kesukaan asben ku hahahahha

Mana bos besaq....tuh tgh tido...hahaha apa lg kesempatan masa ini kami ngap puas2...giler pas2 pinggan mangkuk makan...dah nama laki bini harus berkongsi...baru mesra gitu hahhahaha cm biasa order air soya super sedappp

Haaa nampak x kedai Noodles nih...amik gerai paling tgh tuh nak order...nampak x gambar Mee Udang besar tuh gerai tengah...giler kot ko x terliur nak order...dah ler mokcik Cina depan aku nih tgk aku x kelip2 mata...sebab aku dok hirup kuah mcm mee maggi ye iklan hahahahhahahha....tokojot....mai semangkuk lagi hahahhaha

Our Appertizer:
Popia Basah
Tauhu Bakar (Sedap nak mampus! Aaaaaaaa)

Popis tuh penuh gan sengkuang...tp aku x berani jamin sedap sbb dah kali kedua walid Qi order...dulu2 ar...ermmm x suka sgt popia tuh...ntah tekak ku x leh terima...hahhaha...

Nak puji kemain meletop tauhu bakar dia...pernah makan tauhu bakar x kawan2...kalo belum pernah korang kena paksa cuba....haaaaa ini paksaan ye...sbb sgt2 sedap...kuahnya mcm rasa kuah rojak sikit...pastu penuh gan sengkuang dan carrot hiris halus2 ditabur ngan kacang gywaa...makan gan tauhu yang dibakar perghhhhhhhhh....aku dah kata sedap...sedaplah...x mahal pun sepinggan nih...aummmmm terliur teman nengoknya....arghhhhh!
Gerai kecik2 yg juai nih berdekatan gan port juai air...cari ye...xpun tanya ar org2 situ...confirm org tau
5/5 kasi bintang 5 wehhh sedap kan

Ini ar ruper popia basah dia..gemuk giler inti dia...leh ar kasi bintang 2/5....kejam ko Umi QI hahahahhahah

Langkah kanan cuci mata sini...ermmmmm x beli pun usya2 jek jadik ar...

Sebelum balik amik gambar ngan Qi...mood dia kurang sikit...masih nantok kot kan petang2...tetiba kebetulan Qi pakai tema Viva Mall ahahhaha orennn maaaa

Qi bosan...baik belah pi playground sebelum siren bomba keluar hahahhaha

Sempat lagi bawak pulang naskah nih...admire sofa putih...kalo beli adakah Qi bg kerjasama utk sama2 jaga harta benda warna putih? Oh tidak mungkin...hahhahahaa

<<<JJCM lain ada lagi...tunggu kemunculan aksi makan kami laki bini dilain masa...emmuahhh>>>

18 comments:

  1. Zaza selalu pergi viva home.. semata2 nak beli chatime kat bawah tu hehe.. pernah jg mkn kat food court ats tu.. nama dia gurney drive tak silap kannn.. tempat tu cozy giler dah lah tak ramai org.. lepas mkn boleh terus masuk MBO panggung wayang kat depan food court tu hehe..
    Haritu kepingin sgt nak mkn teppanyaki, sekali pergi sana menggelupor order teppanyaki hahaha..

    Popia pun pernah try.. gemoks nak mamp.. sedap plak tu =)

    ReplyDelete
  2. Umi, perasan tak ada kiosk kat situ jual bakso???!! bapak besar meatball bakso dia.. hahaha takut aku nak makan bosar2 tu hahahahhaha

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi pergi Viva Home tu..selalu nampak je dari atas MEX highway tu otw g n balik keje..

    ReplyDelete
  4. okay,weekend ni kita g viva..dekat jer dengan rumah....hahahaha

    ReplyDelete
  5. penah lalu je...masuknye xpenah lg.....heheh..

    ReplyDelete
  6. arghhhh kena terjah sini ni.. tak pernah pon g shopping mall situ lg. lalalala..

    ReplyDelete
  7. pernh dh mkn kt foodcourt tu..fried oyster dia pun sedapp...:)..dh mcm penang haa kalau dtg sane

    ReplyDelete
  8. tak pernah singgah viva home ni. padahal dekat je ngan umah. nanti nak singgahlah try makanan dia.

    ReplyDelete
  9. umi qi!!! ingatkan kite dah follow awak..rupanya belum. hadoiii...rupanya selama ni baca entri umi qi dari bloglist orang..wakaka..sori ye..

    ReplyDelete
  10. pernah gak makan kat atas tue...sedapkan....cuma dah lama x pergi sana...nak kena try jugak la yg umi qi rekemen nie

    ReplyDelete
  11. uihhhh meleleh air liur mama ayish tengok! sodapnya umi Qi!

    ReplyDelete
  12. ooohoooiii dekat dh dgn umah rara tu.

    ReplyDelete
  13. Akak suka jugak tauhu bakar tu memang sedapppp...

    ReplyDelete
  14. tauhu bakarrrr..mana nak cari ni?? mana nak cariiiiiii?? aduhh ngidamm haihhh

    ReplyDelete
  15. tauhu bakar tuh....terliuq dah nihhh

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com