Hijab: Instant Shawl Tutorial Live by Umi Qi | Julia Johari
Booking.com

Hijab: Instant Shawl Tutorial Live by Umi Qi

Assalamualaikum WBT to all by beloved bloggers

Hari ini buat pertama kalinya Umi Qi nak tunjukkan satu video ciptaan sendiri....haaaa ciptaan sendiri tau hehhehe video model x bertauliah nak tunjukkan cara pemakaian shawl mudah. Masa yang diperlukan hanya 1 minit....atau lain kata instant shawl...kalu lebih dari 1 min tuh bukan instant shawl lah hehehhe....tp Umi QI bg penerangan tuh yang jadi video nih 3 min 5 saat...but its ok...

Tujuan buat video nih sebab ada geng, kawan2 umi tanya, Eh! Ju selalu pakai shawl kan...pastu nampak mudah je u pakai...leh ajarkan? Lama dah nak buat tutorial...tp malu...walhal Umi QI pun belajar dari orang lain gak nak pakai shawl....kt opis nih dulu ada buat satu sesi pemakaian shawl mudah...tp byk2 shawl mudah tuh Umi Qi plg ingat yg ini lah hahahhaha....kelakar disitu...nanti Umi Qi nak beli buku yang penceramah jemputan tuh uar-uarkan....baik!

Oleh kerana malu yang menebal tp dalam masa yang sama ingin kongsikan secara ikhlas cara pemakaian shawl umi Qi yang mudah maka terhasillah video ini hehhehe... (abaikan muka ku yang teruk dan badan ku yang tembun ye hahahha) 

Selamat mencuba....senang yokkk! 

Terhasillah instant shawl mudah versi Umi Qi di opis hari ini....senang kan? So xyah penat2 pk aku x reti nak pakai shawl...rugi u olls x cuba pakai shawl pjg2, lawa2....x perlu lilit byk kali...just silang pangkah dah siap! 
Weeeeeeeee (muka kembang sesangat...maluuu hihihi)

Contoh bulan Jun 2013 yang lepas...umi Qi guna teknik shawl yang sama tetapi cara silang menyengit ke tepi untuk Outdoor Photoshoot....nak tgk lbh lanjut click SINI

<<<Selamat mencuba ye...bagi yang baru berjinak2 utk bertudung dialu-alukan belajar...mudah, ringkas dan segera....suami pun suka hihihi >>>


31 comments:

  1. x terpakai shawl buat masa skang ni umi QI...ku pakai tudung sarung je terus....mood nk pkai shawl belum ade lg..tunggu lepas bersalin nanti baru nk bershawl..hehehe..

    ReplyDelete
  2. halussssnyer suara hadik kawasan huhuhu..puas dok tekap telinga ni.. ;)

    ReplyDelete
  3. oooo senang..selalu kalo pakai shawl mesti tak cantik..berbelit-belit rasa..ahahaa

    ReplyDelete
  4. orang lawa pakai apa pun lawa..hehehe

    ReplyDelete
  5. hahaha..nadt..daku pun sama..cekci sungguh suara umie qi

    ReplyDelete
  6. hamboi2 gojes mung dik...senang gile nampaknye.harus dicuba ni... :) nmpk latar belakang mcm kt opis je..hehehe

    ReplyDelete
  7. haloh haloh halohh manjer nyer suara umi.. mcm ckp berbisik2 plak.. ini mesti kat surau opis kannn haha..
    Thx share something yg membawa kebaikan Umi.. =)

    ReplyDelete
  8. hadoilah makcik.
    kat opis takbley view.

    takpe nanti balik umah ku tengok puas2 adek maneesss pakai shawl.
    muahahahah.

    :)

    eh! u cantik lah Jue.
    Gebusss ai laike!

    ReplyDelete
  9. comel nyelah umi Qi ni..pkai tudung belit cmne pn still gojes..

    ReplyDelete
  10. owh gitu..senang ye..cantik pun cantik tgk ju pakai kemas jer..

    ReplyDelete
  11. bestnya entry ni...untuk orang yg bodo pakai shawl like me hehehe

    ReplyDelete
  12. giler senang pki cmni.. tq umi Qi.. lebiu

    ReplyDelete
  13. ala,vidoe tak leh tgk..sadis tol.

    ReplyDelete
  14. walaupun suara tak jelas, tapi senangnya.. tapiiiii kena pakai dgn inner kan? maksud nya pakai shawl tu yang menampakkan inner, muka sy macam kelakar kalau pakai inner terkeluar camtu.. orang lain pakai cantik je terletak.. huh..

    ReplyDelete
  15. Owh..sgt senang..nnti nk try la..sy teringin nk pakai tp mcm berbelit2 n tak pandai, so xpenah pakai2 huhuhu

    ReplyDelete
  16. saya mmg pakai shawl . krg minat bawal ...

    ReplyDelete
  17. Sore umi qi meruntun qalbu ibu alisha..hehe!good jobs dear.tq for sharing thia tutorial. Org suke gk pakai shawl tp suke belit2..hehe

    ReplyDelete
  18. Ya Allah lg senang.xpayah pin pin segala.selalu kalau pakai pin kat bawah dagu tu kan shawl akan rosak.ni xyah pakai piin.tq ju syggggg~ nk cuba lah nanti.heheheh~

    ReplyDelete
  19. lor senang betul umi qi..tapi suara senyap sunyi..halus je..hahaha, main baca mulut umi qi je ni baru paham..hehe

    ReplyDelete
  20. nk try la cara mcm u pakai ni...sbb i pkai shawl pin mcm biasa bawah dagu...hihi

    ReplyDelete
  21. Tomeinye umi qi! Senang siot pakai mcm tu. Biase I pakai pon bwh. Nk try la pakai cmni.Ngeeee

    ReplyDelete
  22. Tomeinye umi qi! Senang siot pakai mcm tu. Biase I pakai pon bwh. Nk try la pakai cmni.Ngeeee

    ReplyDelete
  23. senang ke nak pakai yer.. tq berkongsi yer

    ReplyDelete
  24. amboi jadi model u tube plak puan jue kite hehe

    ReplyDelete
  25. cantiknye you. pakai tudung instant mcm mana pun kalau dah cantik...tetap cantik. nice sharing dear. boleh I tiru lepas ni. hihihi

    ReplyDelete
  26. wahhh omelnya kak jue kita nie....fewwwiittt,,,nnt boleh cuba la..sbb sy de sekotak shawl ku simpan sbbnya alsan ssh nk pakai bila ade anak nie...hihih

    ReplyDelete
  27. singgah baca & ucap terima kasih mendoakan Adik yer

    ReplyDelete
  28. senangnya cara pakai shawl umi qi....boleh cuba nie..

    halus jer suara umi qi dah macam nak masuk komputer aku nie gara2 nak dengar apa umi qi cakap...hehhee

    ReplyDelete
  29. bnyk kali cuba bukak video tuto ni tapi x dapat2 jugak..mslh line cni kot huhu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com