Daiso: Ice Bar Makers | Julia Johari
Booking.com

Daiso: Ice Bar Makers

Hello Thursday!
Haaa ari2 Umi Qi korang dok canang dalam blog always kan...dah jadi tabiat setiap pagi harus lepak lam blog dulu....uar-uarkan apa yg patut dibuat seharian...dah jadi macam diari (walking dictionary).

Now, Umi Qi nak story...new label about Daiso...actually ramai yg suka pi Daiso kan...hunting mcm2...ini semua terpengaruh gan Yana Azfar gojes syg tuh lah...mana2 pi asik2 Daiso...sampai Umi Qi pun dah jadi minah Daiso gak. Umi Qi dh lama jadi peminat setia Daiso nih, tp selama nih masuk/keluar gitu jek...sbb sampai x tau nak beli apa bila masuk daiso...tetiba ilang ingatan nak beli barang hahahha gitu!

Last week, kami bertiga bertenggek kt Paradigm Mall...window soping je pun...xd motif apa2 singgah sana...saja suka2...itu ar kehidupan kami...no plan when weekends coming...so singgah daiso baru buka di paradigm...ada ar beli sikit set bento utk Qi...but x puas hati...sbb puas pusing berkali2 set bento sikit sgt, pandai Anez cari set bento...kena terjah Mr. DIY pasni...hummmmmmmmm...

Pastu ternampak set Ice Bar Makers nih...lama dah mencari...nak buat aiskrim sendiri...sbb Umi Qi suka makan aiskrim...bleh dikatakan setiap minggu buat rengekan budak tecit kt walid Qi semata2 nk aiskrim.........nah sekarang Umi Qi leh buat aiskrim ciptaan sendiri....yeyyyyyyyyyyyyy RM5 jo bekas nih...ada mcm2 pesen bekas nih tau...tp Umi QI pilih hat nih leh tgk kaler2 weeeeeeeeee

Taraaaaa!

Tengok ar bahan2 nak buat aiskrim...memula cuci dulu bekas nih bersih2...
Pastu Umi Qi cadang nak buat........... 

Aiskrim ChipMi
Hahahahhahahhaha nama ChipMi tuh omey dok?
Baru cipta masa tulis nih bahahahhahaha
Sebab apa nama chipmi?
Gabungan biskut Chipsmore and Milo....so jadi ar ChipMi....Qi dengar pun sukaaaaaaaa ketawa dia hehehhehe

Bancuh milo gan susu pekat dalam air separa suam...jgn panas sgt sbb kita nak dia jadi ketul2 milo tuh...saje nk tekstur kasor2...pastu masukkan air sejuk sbb nak bg dia likat...and then masukkan beberapa ketul biskut dalam acuan ice bar maker...layer bawah sekali umi QI letak susu pekat...saje kenkonon nak rasa lemak manis gitu di atas hahahhaha (lepas nih nak beli susu HL low fat senang leh mkn aiskrim rendah lemak selalu weeeeeee)

Siap....sejukkan didalam peti ais beku diatas sekali...simpan semalaman...

Siap hahahhaha....aiskrim ChipMi nih kaloh Aiskrim Magnum wehhhhhhhhhhh....mmg kaloh, sedap! Ye sedap! (puji diri sendiri sbb leh buat aiskrim sendiri murahhh hahahha)....lepas nih nak buat lg versi aiskrim buah-buahan tempatan weeeeeeeee....mmg x sia2 beli hahahhaha

<<<Pasni leh santap aiskrim puas2 kt umah sambil goyang kaki tgk TV gan Qi....tp Qi kan sekarang asik2 jeles tgk Umi Qi makan aiskrim ChipMi...hahahhahha gelak jaat>>>

22 comments:

  1. rajen umi QI buat ice cream..yela..ain pn same pegi mane2 jumpe daiso mesti nk masuk..sampai husband pn tepengaruh gak..dy paling lame dok belek2 brg dlm daiso tu..heheh

    ReplyDelete
  2. aduhai rasa nak beli jg tp tgh pantang ais ni huhuhu..penyeksaan sungguh lah chipmi yg comel tu..haishh..

    ReplyDelete
  3. Amboii mama yang mkn over nih.. Hahhaha.. Ros beli buat untuk auni ja..blend air tembikai..hahhha.. Pemalas kan.. :p

    ReplyDelete
  4. aunty pon nak gelak qi dengar nama eskim umi qi tu..haha chipmi

    ReplyDelete
  5. haritu ada jg beli kat daiso.. bila dah sampai rumah malas pulak nak buat.. padahal kalau bancuh air oren sunquik pun dah boleh jadi je askrem oren kann.. tapi me is malas hahahha ;P

    ReplyDelete
  6. alahai sedapnyeee..nmpk benda ni kat daiso ritu tp tak terpikir nk beli..ni tgk ju buat eskrem bestla plak..nanti nk beli jugak..bahaha..

    ReplyDelete
  7. Bilalah kakak nak dapat macam ini Ju. Tempat kakak tak ada Daiso..

    Nampak cantik dan menariklah...

    ReplyDelete
  8. hahahaha.. comelnya je chipmi.. mengalahkan eskem magnum lagi.. kikiki..

    selalu kat rumah ni buat aiskrim milo guna plastik aiskrim tu je.. jadi la aiskrim malaysia eh orang panggil? :)

    ReplyDelete
  9. selame ni dok belek2 mendalah tu tak tau acaner nak buat..now dah tau..hahah...boleh buat sendiri pas ni..:)

    ReplyDelete
  10. Wow.. bestnye umi Qi.. ibu dilah dah beli 2/3 bulan lepas dah benda ala tuk wat aiskrim ni.. tp sampai skrg x wat2 lagi.. hahaha

    ReplyDelete
  11. makan nak tapi buat malas huhu....

    ReplyDelete
  12. amazing...akak ada beli tapi terbiar...hjeheheh good idea la..tq briliant gojes

    ReplyDelete
  13. Menarik, berbaloi2 kan buat sendiri.

    ReplyDelete
  14. masuk keluar daiso dah banyak kali tapi tak pernah beli nie lagi...nanti kena beli jugak nie

    ReplyDelete
  15. masuk keluar daiso dah banyak kali tapi tak pernah beli nie lagi...nanti kena beli jugak nie

    ReplyDelete
  16. X perasan pun bende ni ade jual kat daisooo... Wahhh berbaloi2buat sendiri...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com