Amazing AidilAdha 2013 | Julia Johari
Booking.com

Amazing AidilAdha 2013

Bersiaran hari ini hari Rabu...hari kedua Salam AidilAdha buat semua bloggers, gojes bloggers, silent readers...and stalkers bahahhahaha...stalkers pun penyumbang markah tertinggi setakat ini dalam nuffnang hokeh...so kena bg pujian dan penghormatan tertinggi bg stalkers yg positif....yg negatif feedback syuhhh jejauh....ini blog Umi Qi yang punya hahahha...so suka hati i nak corakkan kata2 disini...lg pun x pernah setakat ini blog ini menyakiti hati org lain...so mari kita korbankan negatif to be good positive person...alright...

So how's ur hari raya aidiladha? Nice? Not Nice? hehehhe...this time Umi Qi beraya di KL sajo...umah mak bapak di Gombak...x balik Kuantan this time...this time turn umah my mom and dad...because last raya aidilfitri i was there for 1st raya...haaa 1st raya unti 5th raya....ok...by the way lets looks this picture...so amazing rite? All created by my beloved dad ans siblings....hehhehe every year my dad as moderator do this...without blamming his kids long2 time a go....hahhaha time tuh kan kami kecik2 baru nk belajar mcm mana nk buat ketupat palas...so dah besar2 nih still tlg...but this raya aidiladha...Umi Qi x join sama buat...sbb bg adik2 buat je lah...nak jaga Qi lg mcm mana kan...kang gan Qi2 Umi Qi palas baru tau hahhaha (budak tuh kuat naaa jenjalan sana sini...so kena kawal pantau)

Sehari sebelum raya aidiladha...umi QI cuti...temani Walid Qi settle down all his work...saje sekali sekala teman best gak...nak pi keje isnin tuh jgn harap...mmg awal2 dh apply cuti...best plak rasa jadi suri rumah 4 days...x terkira happynya macam mana...so Walid QI belanja kami makan besor di sini....Publika...ermmm yummmy... :)

Then we all jenjalan dalam Publika Mall... (jikalau x tahu publika tuh tang mana...sila google...jgn tanya kt komen nanti publika tuh kat mana....nanti umi Qi cop korang pemalasssssss....asyik nk suap jek hahahha) This time Qi sgt bertuah...dpt jumpa lembu emas...super gold cow....hahhahahhha juta2 nih kalu nak beli...pastu tgk dalam pasaraya publika....ada lobster....1kg 100++ gila kooo nak beli...tgk jelah Qi oi...xmampu Umi QI nak bayor setakat dpt isi celah2 gigi jek hahhahahah

Haaa mcm biasa...my adik2 akan balik umah mak pak diorang...so berkumpullah kami malam raya buat ketupat palas...pulut tuh my mum tanakkan...setengah masak...sebab nanti nak kukus baru dia mesra masak betul2.... see meja makan baru nih tau haaaaaaa adik badik sponsor sorang sikit duit beli hadiah meja makan baru...nanti ar Umi Qi story len entry ye...

Tudia....TV LCD cap Panasonic tuh berapa inci x tau...xyah pi tgk wayang...pi umah atok Qi kt Gombak leh rasakan gegaran wayang tv percuma hahahhaha....sonok tgk adik badik berkumpul...sambil tgn memasing buat ketupat palas...Umi Qi? Kejar Qi...sekian hahahah
 Hasil dalam beberapa jam kot ni....ermmm dasat cara my dad buat ketupat palas....asal ketupat palas nih dari kedah...jika di pantai timur pun buat ketupat palas tp berlainan sedikit cara lipatannya....ini mmg original look from northern Kedah :)

Hasil beberapa nak siap...

My abah...kiri sekali...and my only adik lelaki...dok sakan buat ketupat memasing...bgus2...pasni Qi plak kena belajar...Umi Qi kena belajar buat pulut nasi senang hehehhe

Siap untuk dikukus...alhamdulilah...rezeki aidiladha.

Pagi raya selepas solat hari raya aidiladha...kami pakai tema sedondon...lime green...sebenarnya baju Melayu Qi nih sgt2 bernilai...sbb semasa Qi berumur 2 bulan hari raya aidiladha thn lepas Qi dah pakai....sekarang genap 1 tahun 2 bulan Qi pakai semula dan ia ngam ngan empunya tuan badan...syukur...sgt2 berbaloi beli thn lepas wpun mengelebeh sikit dia pakai wpun masa itu umurnya baru menjangkau 2 bulan...hehhehe

Okeylah, Qi nak pi ikut walid dan atok tgk orang melapah lembu korban di masjid....jom kawan2....... :D


<<<Sonok juga beraya di KL...anda bagaimana? Story la cerita aidiladha korang....>>>

20 comments:

  1. oh, your korban lembu turn hari ni ek :)

    ReplyDelete
  2. RAYA KAT KL memmang best la kak. lagi2 jalan semua clear. boleh baring2 lagi.. hehe

    ReplyDelete
  3. ramai jugak yang tak balik kampung kali ni..jue okay lagi la sebab ade ma abah kat sini..tak rasa sangat..

    ketupat palas tuh wajib buat tiap kali raya..kali ni tak merasa pon..

    ReplyDelete
  4. buat nasi lemak..nasi impit makan ngan rendang dan sambal sotong..ari ni sakit perut mulas2 hahahaha..padan muka!

    nasib makan sambal sotong jer..klu rendang lagi beriya makan..halamak masuk air la camni ;P

    bestnyer ktupat palas..teringat zaman duk ganu dulu..

    ReplyDelete
  5. Ketupat palas tu fav Zaza lah Umi.. aawt tak habaq ada ketupat palas kat rumah parents Umi?? boleh Zaza datang makan hahaha *shameshame*

    Pandai nya family Umi buat ketupat palas.. Zaza haritu teringin punya pasal, sanggup pi beli kat Pasar tani taman melawati semata2 nak mkn ketupat palas.. haha kesiann kann ;P

    ReplyDelete
  6. wahhh ketupat palas...beshnyee...Selamat hari raya aidiladha ye :P

    ReplyDelete
  7. Selamat hariraya Aidiladha Kak ju
    Mallypun duk tgu nak deepavali nie lagi beberapa minggu je..

    ReplyDelete
  8. Raya camne???? raya tngok tv, buat asigment, makan, tidur. uniform raya? t-shirt + seluar tido. Hahaha "meriahnya" raya kan.. jiran kiri kanan semua kosong.. kikiki.


    umi qi.. publika kat mana eh? HAHAHA larikkkkkkkkkkk.. acah je tanya. jangan marah nanti kena jual :P

    ReplyDelete
  9. kalau mak kak nur suka letak kacang soya Umi Qi...

    ReplyDelete
  10. meriahhh!!

    cuma mlm tu...hehh penutup hari yg kurang menarik..

    tp overall hari raya haji thn ni best! ^_^

    ReplyDelete
  11. kemahenn meriah ju! ade ketupat palas bagaiii raya haji mcm raya pose jek! syabas mere betty :)

    ReplyDelete
  12. Kalau di Johor jarang ada ketupat palas ni Ju. Kakak pun tak pandai buat. Kami lebih kepada ketupat biasa aje...

    ReplyDelete
  13. happy eid adha ju

    akk bab2 menganyam ketupat failed weyhhh

    ReplyDelete
  14. hai qi...mama muna perasan stroller qi sama mcm muna punya..muna kaler pink. Hehe

    Salam aidiladha buat umi qi serta keluarga nun jauh d sana dari srwk..hehe!

    ReplyDelete
  15. dok umah sorang2 pi rawat kaki ... ermmm

    ReplyDelete
  16. meriahnya...ketupat palas tu erna boleh jumpa hanya di kedah je. ibu otg johor.ayah org kedah.kalau tak blk kg kedah..memang x jumpa la ketupat palas yg sodapppp ni!

    ReplyDelete
  17. bestnye ketupat palas..sedappp tuh
    comel sangat korang sekeluarga tema hijau..meriah!

    ReplyDelete
  18. meriah raya dia...ilike...sedondon habis

    ReplyDelete
  19. Wahhh sedapnya ketupat daun palas, letak kacang merah x dlm tu.. Alahaiii... Mesti sedappp.. Mertua kt buat lontong, mak pulak buat ketupat... Mmg x reti buat ketupat daun palas ni.. Klu nak mkn pg rumah jiran lain tu pun klu ade hhuhuhu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com