Part 3 - Part 4: Acara tiup lilin birthday Qi dan VVIPs snapshoot! | Julia Johari
Booking.com

Part 3 - Part 4: Acara tiup lilin birthday Qi dan VVIPs snapshoot!

Yeyyyyy! Today is Tuesday u olls Gojes Bloggers! Wehuuuuuuuuu
Aiseygirl...now nak sambung liputan cerita sensasi (konon hahah) berkenaan Part 3 - Part 4 sekali harung....kang ada yang bosan kang nak tggu lama sangat until Part 14 hahahhahahhahaha :p (ketawa jahat)...

Part 3: Acara tiup lilin 1st Birthday Qi
Perghhh! Ramai geng2 VVIPs story dalam entry kata kemainnn Qi ko sampai 3 bijikkk kek sekali potong....1st besday katakan...eh eh eh jgn salah faham...bukan nak hover tau!
Tapi Umi Qi dan walid Qi mmg merancang lama dah nak pelbagaikan kek versi besday Qi nih...yelah jikalau satu kek nombor 1 tuh je hado (2kg tuh beb) kalu x cukup acaner? Haaaaaaa itu pun korang kena pk sbb Umi Qi jemput almost lebih dari 70 VVIPs ye jemputan...haruslah kek lebih dari nombor 1 tuh...sbb Umi Qi xnak ada cacat cela dari segi makanan utk tetamu (highlight kt walid Qi awal2) risau tau bab2 makanan nih, biar lebih asalkan semua tetamu VVIPs Umi dan Walid merasa kek Qi super sedap nih...(ramai puji kata sedap kek nombor 1 kek vanila, mekasih tau)

Tadaaaaaaa!
Sebelah kiri sekali pulut kuning, tengah Kek Nombor 1 (rasmi cake) dan sebelah kanan sekali kek bulat tuh kek coklat....semua kek tuh dari Kings Confectionary...mmg terbaikkkkk! Harga pun x mahal mana, yg ptg tetamu puji kelangit kek2 tuh...kembang montot umi Qi oiiiiiiiiii hahahha

Pandangan sisi kek Qi...gemuk gila kek QI yg nombor 1 tuh (2kg) harga dalam Rm100 lebih cenggitu ar kata walid Qi...walid yg bayor...Umi Qi pejam mateee jek hahahha...tang lain Umi dan Walid Qi kongsi2 bayar....x mahal lah buat kt MCD hokeh!....nanti Umi Qi story lain part...about bajet...

Inilah dia Birthday Boy Qi...dah setahun dah dia...dah byk akal, sudah boleh berjalan (hadiah terbaik utk kami berdua)
Sekarang Qi dah setahun...1 je lilin ye...sape nk tiup lilin tuh Qi hahahhaah (confirm mak dia hahahhahahah)

Time nih mmg ramai2 satu family dan semua VVIPs gojes raikan nyanyi lagu Happy birthday kt Qi....seronok feeling time nih....Qi kamu rasa x yang kamu di raikan? Sure Qi x fhm apa satu lagi...tetiba kena potong kek hahahahhahahhaha....janji kami semua ada kenangan seumur hidup raikan majlis Qi... :)

Jamah sikit kek...bukan krim tuh ye...Qi masih baby-todler...so kek sikit je kasi rasa utk amik gambar...mudah-mudahan kamu jadi anak soleh dan dengar kata Umi dan Walid ye...time nih feeling Umi Qi nak nangis dah, sebak pun ada...x sangka Umi Qi nih lasak2 orang yer dikurniakan anak...sekarang dah setahun...Ya Allah, 25 thn akan dtg Umi Qi nk terima menantu plak hahahhahahhahhahhaa ke situ plak pk weiiiii :p

Lepas acara suap menyuap kek Qi...tiba masanya incharge MCD tolong potongkan ke semua kek Qi utk diagihkan kepada semua tetamu jemputan...cer tgk pekerja MCD baru nih....hari nih masyuk koje terus angkat dulang hokeh! Siap posing mengalohkan model2 terkenal hahahahha (muntah ijoooooo hahahha) Ini kek coklat, kek bulat tuh la...nih nak serve kt geng2 gojes luar bilik VVIPs tuh, sorang2 Umi Qi pi tanya...kek, kek, kek, kekkkkkkkkkkkkk...siapa mau kek Qi hangkat tgn!....Ke semua geng gojes hangkat tgn yeyyyyyyyy hehehhe

Habis sudah tugas seorang pekerja MCD nih...baru koje htr kek je pun dah mengeluh fenatttttttt hahhahah drama ko kan Umi Qi...kakakkakaka...tau x apa perasaan Umi Qi time nih, sonokkkk ye bukan kepalang bila serve kek Qi kt korang semua tau...yg dh mkn kek pun Umi Qi suh tambah hahahhahahaha

Part 4: VVIPs snapshoot time!!!
Yeyyyy masuk dah part 4 ok hahahhaha kemain laju short cut!
Lepas seronok2 mkn kek Qi dua bijik tuh habis sold out...suka mak suka weh korang mkn sungguh2 hahahhaha time nih our photografer abg zul amik picture geng2 VVIPs...kebanyakkan VVIPs umi Qi undang adalah Geng Gojes blogger...ke semuanya ada dari Seremban, Temerloh, dan around KL...sayang korang smua sampai akhir hayat tau...

Ini gambar geng2 mak2 blogger....ehhehhehe sgt cool masing2 buat aksi tunjuk tunjuk tuh hehehhe hebattttttt!

Geng papa papa macho plak masuk korum...mmg sporting habis time nih...gelak ketawa kami semua geng2 mak tgk geng bapak2 bergambar dengan anak hahahahhahahha yg x menahan tuh asben hakak Leenda kemain nak dua anak tuh ....sekarang pun dah tercapai hajat, kak leenda pun dh preggy yeyyyy...

Geng Mak2 blogger + Geng Bapak2 Macho amik gambar sekali....gamat satu MCD Kepong tuh wehhhhhhhh....nsb x runtuh jek bangunan MCD tuh kita kerjakan hahahhaha riuh rendah anak, bapak, mak2 mmg happening sungguh! :D

Tetamu VVIPs beransur pulang jam 5 petang...sekarang acara bergambar dengan kaum keluarga kerabat Umi Qi...inilah dia, mak bapak, mak pak mertua, adik beradik dan ipar duai....meriahhhh! 
Qi tuh x habis2 ngan trumpet biru dia hahahhahahhahahha

Gambar rasmi bersama Abah, Mama Julia dan My father Mother in law...weeee Walid Qi duk dukung anak buah tuh ye....jgn buat propa Umi Qi plak ada dua org anak....hahhahahha lom positif lagi wehhhh hahahha

Apa kes nih adik beradik Umi Qi dan ipar duai?
Kes nak salahkan Qi...sebab Qi ar kami kena kerja sebulan utk urus Majlis Qi...terima kasih tidak terhingga family in law sbb dari Kuantan Phg sanggup datang tolong semata2 besday Qi...kalian mmg terbaikkkk!

Byeee byee Qi cakap kt semua VVIPs jemputan...bye2 baby gojes, bye2 anak dara pujaan Qi ckp hahahha amboiiiiiiii siap bye2 kt dara pujaan tuh kemain ko Qi....
Opssssssss mana habis lagi...ada Part 5-7 nak storykan sekaligus....3 part satu entry bleh kan? Baru x boring hahahha cpt sikit nk terjah cerita baru....wehuuuuuuuuuu!
Sudah baca entry semalam??? Kalu belum click bawah nih :D

<<<Yeyyy, happy sgt! Tidak terkira hokeh! Esok kalu rajin Umi Qi up entry Part 5 hingga Part 7 dlm satu entry...entry berkisarkan Games MCD, Door gift dan Candy Bar.........tungggu kemunculan Umi Qi esok....hoyehhhhhhhh! >>>

23 comments:

  1. meriah ok! kek tu sedap tau ju...u bagi i 3 potong, habis licin i makan tau...hehe

    ReplyDelete
  2. amboiii grandnya sambutan utk budak comel tu...makin lama makin seiras wajah Qi dgn mamanya...putih gebu..

    ReplyDelete
  3. betuahnya si anak..mmg meriah la sis..

    semoga baby qi jd anak yg soleh ye tuk parents baby qi.. =)

    ReplyDelete
  4. Terbaekla julia..hehe..tu br beday...nti Q kawen camne la ek..hahaha

    ReplyDelete
  5. meriah sangat birthday QI.....kek sedap....byk Raees makan..hehe

    ReplyDelete
  6. haiii lahhh~ ruginya xdtg.sedihhh~ xnk lah baca dh.

    ReplyDelete
  7. bila dah gerak awal dari sepatutnya, betapa ruginya tak dapat bergambar beramai2.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =(

    Kek pun tak dapat rasa.. nak claim dgn Umi lepas ni mintak belanja a slice cake dari Secret Recipe.. hehehe

    ReplyDelete
  8. alaaa.. terkilan sgt takde dlm gambar ramai2 tu. terbalik kuar awal sbb hubby nk gi umah kawan dia lak.... next anak sapa lak nk celbrate bday?

    ReplyDelete
  9. Waaahh!!! memang meriah sangat-sangat. Kakak macam dapat rasakan happynya saat itu..

    ReplyDelete
  10. comel la qi gambar last tu..nk tunggu entry budget, lps ni boleh buat kt mekdi pulok :) senang, xyah kemas umah kan, penat gile masa besday aish dulu, nk ngemas rumah fengsann

    ReplyDelete
  11. mata qi pun pinjam mata kucing kah huhu..cantik okeh..jelessss!

    meriahnyerrrr..aduhai jeles aunty ni qi..ramai gojes yg datang meriahkan hari setahun qi..

    tahun depan buat lg yer umi qi hikhikhik

    ReplyDelete
  12. meriahhhhhhhhhhhhhhhh
    ya Allah sedih sangat tak dapat datang..
    tapi auntie tetap doakan dari jauh kebahagian, kesihatan yang baik, dan dimurahkan rezeki qi sekeluarga..

    ReplyDelete
  13. sporting umi n walidnya...esok2 buat utk mamanya plak..ye baby Qi.

    ReplyDelete
  14. mmg meriah sungguh ... penatnya satu hari confirm x hilang nih ...

    ReplyDelete
  15. gambar bersama laki je xdak..ah tak sporting ler abg kite tuww

    ReplyDelete
  16. Kemain Umi Qi...cin gitu habis terlindung bufday boy ahahaa...

    Kek dia cantik la...

    ReplyDelete
  17. happening giler birthday dia....!! niceeeee...kek besar giler....im planning for my daughter nyer besday :)

    ReplyDelete
  18. TQ atas jemputan kak jud an suami...semoga QI menjadi anak soleh dan berjaya suatu hari nanti...ameen..;)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com